fbpx
 
Concediat de mănăstire pentru că s-a certat cu o maică

Concediat de mănăstire pentru că s-a certat cu o maică


Un fost paraclisier de la Mănăstirea Bistriţa se războieşte în instanţă cu mai mari ai bisericii din Moldova pentru că a fost concediat. Bărbatul susţine că a rămas fără serviciu după ce a avut o neînţelegere cu o maică. Ar putea pierde procesul pentru că şi-a dat în judecată fostul angajator de-abia la trei ani după ce a fost dat afară.

 

Pentru a-şi recupera locul de muncă, Constantin U. din judeţul Ialomiţa a chemat la bară Arhiepiscopia Iaşilor, Protopopiatul Piatra Neamţ şi Mănăstirea Bistriţa.

 

Avea grijă de animale

Bărbatul a solicitat Tribunalului Iaşi anularea deciziei de concediere, reîncadrarea ca paraclisier şi plata drepturilor salariale restante, începând cu 14 mai 2014. Constantin U. susţine, în plângerea adresată instanţei, că a fost angajat, din mai 2010, la Mănăstirea Bistriţa ca paraclisier, fiind, teoretic, persoana care avea grijă de curăţenia şi paza bisericii, dar în mod efectiv ar fi fost îngrijitor de animalele unităţii de cult.

 

Maica dintre monahi

„Prin persoana stareţului Mănăstirii Bistriţa, unde mi-am desfăşurat permanent activitatea, în urma unei altercaţii avute cu o măicuţă (Ecaterina), ce nu făcea parte la ora aceea din obştea mănăstirii (mănăstirea şi schiturile ce îi aparţin fiind obşti de monahi) am fost dat afară pe data de 14 mai 2014, fără să am sau să primesc vreun avertisment scris, fără preaviz, fără comunicare scrisă”, susţine bărbatul în acţiunea adresată judecătorilor.

Fostul paraclisier consideră că îndepartarea sa de la Mănăstirea Bistriţa s-a făcut abuziv şi cere magistraţilor să-l repună în drepturi. De asemenea, Constantin U. a cerut instanţei, dacă acesta va considera necesar, şi audierea stareţului mănăstirii, arhimandritul Luca Diaconu. Bărbatul nu a explicat, însă, care au fost motivele pentru care nu a cerut reintegrarea sa în funcţie până acum.

 

Mănăstirea Bistriţa, convocată la Tribunalul Iaşi

 

Alt proces, la Ialomiţa

„Vom vedea dacă instanţa va considera acţiunea întemeiată”, a declarat preotul Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Tribunalul Ialomiţă a mai obligat, anul trecut, Arhiepiscopia Iaşilor-Protopopiatul Piatra Neamţ - Mănăstirea Bistriţa să-i plătească lui Constantin U. contravaloarea indemnizaţiei de concediu de odihnă luat pentru perioada 12 ianuarie 2013-1 noiembrie 2014. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sentinţa, în decembrie anul trecut, respingând apelul bărbatului.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30