fbpx
 
„Metoda Loverboy”: sex cu ora la 12 ani

„Metoda Loverboy”: sex cu ora la 12 ani


Copilării distruse de doi oameni fără scrupule: prostituţie infantilă în apropiere de Iaşi. Bătăi și umilințe acasă. La 12 ani o preia un proxenet care a amețit-o cu declarații de dragoste. S-a prostituat pentru el, în zona Pașcaniului și primea o nimica toată. În cele din urmă, l-a turnat la Poliție, iar procurorii l-au trimis în judecată.

 

G.L.A. avea 12 ani atunci când a căzut în plasa unui pretins iubit, care, 10 luni mai târziu, a convins-o să întreţină cu el relaţii sexuale. După ce şi-ar fi atins scopul, Mihai Matasaru ar fi văzut o oportunitate în a face bani de pe urma ei.

 

Eleva, care provenea dintr-o familie dezorganizată şi locuia într-o casă sărăcăcioasă din apropiere de Paşcani, a fost o pradă uşoară pentru tânărul acuzat de trafic de minori. „Mama era într-o relaţie de concubinaj şi minora a resimţit separarea părinţilor, tânjind mereu după echilibrul familial. Relaţia dintre mamă şi concubin s-a deteriorat, fiind marcată frecvent de evenimente de violenţă domestică. Minora a fost martora acestor violenţe, iar în acest context a căutat compania unor persoane care, aparent, îi ofereau sprijinul şi confortul emoţional de care avea nevoie”, susţin procurorii în rechizitoriu.

 

Primul client: un şofer de TIR

Matasaru i-ar fi cerut fetei, în octombrie 2013, să fie prietena lui, insistând de nenumărate ori să întreţină cu el relaţii sexuale. În cele din urmă, în august 2014, eleva ar fi acceptat. Ulterior, tânărul i-ar fi propus să întreţină raporturi sexuale şi cu alţi bărbaţi, contra unor sume de bani, aceasta fiind iniţial de acord, mai spun anchetatorii.

Astfel, în aceeaşi lună, Mihai Matasaru, care lucra la o staţie de vulcanizare din apropiere de Paşcani,  i-ar fi găsit „iubitei” sale primul client: un şofer de TIR. Cei doi ar fi mers la o pensiune, iar pentru serviciile prestate, „clientul” i-ar fi dat banii lui Matasaru. Ulterior, eleva ar fi primit 100 de lei, bani cu care şi-a cumpărat haine.

 

Fetele erau duse să se prostitueze şi primeau câte 50 de lei din plată

 

Bătută de proxenet

În octombrie 2014, copila ar fi întreţinut un raport sexual cu un prieten al tânărului, într-o cameră din spatele vulcanizării. De data aceasta ar fi primit 50 de lei.

Pentru că fata ar fi refuzat de mai multe ori să întreţină relaţii sexuale cu Matasaru acesta ar fi lovit-o cu palma peste faţă. „Inculpatul Matasaru Mihai îi vorbea frumos persoanei vătămate minore G.L.A. îndeosebi când îi cerea să se întâlnească cu el ori când îi indica să întreţină raport sexual cu vreun client. Deşi la data de 05.10.2014 persoana vătămată minoră G.L.A. a vrut să întrerupă legătura cu inculpatul, acesta a obligat-o să se mai prostitueze până în luna noiembrie 2014, profitând de controlul pe care îl avea asupra victimei”, mai susţin anchetatorii.

 

Şi-a convins o prietenă să se prostitueze

Matasaru ar fi obţinut bani şi de pe urma unei prietene a fetei, şi ea elevă. C.M.E., care avea pe atunci 15 ani, a rămas în grija unei mătuşi, părinţii fiind condamnaţi la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă a doi fraţi mai mici. „Persoana vătămată minoră mai are încă trei fraţi aflaţi în plasament familial. Chiar şi pe vremea când părinţii erau acasă, ea locuia mai mult la bunica sa deoarece părinţii consumau alcool în exces şi nu le asigurau minimul necesar de trai”, se menţionează în rechizitoriu. Ulterior, bunica fetei a decedat, iar ea mai avea grijă de o mătuşă bolnavă şi se descurca greu cu banii necesari pentru naveta la şcoală şi cheltuieli.

Mihai Matasaru i-ar fi propus să se prostitueze „motivându-i că va câştiga mulţi bani dacă era deşteaptă şi acceptă”. Aceasta a refuzat iniţial, însă, în cele din urmă, ar fi fost convinsă de tânăr şi de prietena sa de 12 ani.

La sfârşitul lunii septembrie, Matasaru le-ar fi găsit doi clienţi, care le-ar fi luat din faţa şcolii şi le-ar dus la un han. Aici, copila de 12 ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ambii bărbaţi, iar adolescenta de 15 ani ar fi refuzat, motivând că îi este frică. Clienţii le-ar fi dat celor două fete 200 de lei, iar după ce ar fi dus-o pe C.M.E. acasă, s-ar fi întors din nou la han cu eleva de 12 ani.

 

Le spunea că „vor avea un viitor bun cu el”

„În perioada octombrie-decembrie 2014, persoana vătămată minoră C.M.E. a întreţinut raporturi sexuale normale protejate şi orale neprotejate cu aproximativ 6 clienţi, propuşi de Matasaru Mihai şi Chirica Constantin”, se mai arată în rechizitoriu. La cererea lui Matasaru, Chirica le transporta pe cele două fete la pensiuni, hoteluri şi hanuri din comunele din apropiere de Paşcani. Primul le-ar fi instruit să se prezinte sub alt nume clienţilor, să le spună că au 18 ani şi să nu le dea numerele de telefon. „Matasaru Mihai cerea minorelor să se îmbrace provocator şi le flata, spunându-le că arătau bine, că va face mulţi bani cu ele şi că vor avea un viitor bun cu el. Inculpatul le promitea victimelor că le va proteja şi le cerea să se prostitueze în cotinuare pentru el”. Pentru serviciile prestate, cele două fete ar fi primit de fiecare dată câte 50 de lei.

 

 Cei doi inculpaţi riscă ani grei de puşcărie

 

Trimişi în judecată

În noiembrie 2014, prin patul lui Matasaru ar fi trecut şi cea de-a doua minoră. O lună mai târziu, mătuşa adolescentei şi-ar fi dat seama că nepoata sa se prostituează şi i-ar fi cumpărat o altă cartelă SIM, pentru a nu mai putea lua legătura cu cei doi inculpaţi.

Cea care i-a dat pe mâna anchetatorilor pe Mihai Matasaru şi Constantin Chirica a fost tocmai minora de 12 ani, care, în octombrie 2014, a depus o plângere la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate. În urma anchetei, procurorii i-au trimis în judecată pentru trafic de minori. În faţa anchetatorilor, cei doi inculpaţi nu şi-au recunoscut faptele.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: