Sambata, 21 07 2018
Doi laureați ai Premiului Nobel, Svetlana Aleksievici și Gao Xingjian, prezenți la FILIT

Doi laureați ai Premiului Nobel, Svetlana Aleksievici și Gao Xingjian, prezenți la FILIT

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) va avea loc, în acest an, în perioada 4-8 octombrie!

 

După anunțarea prezenței la Iași a doi laureați ai Premiului Nobel, Svetlana Aleksievici și Gao Xingjian, FILIT prezintă noi nume de scriitori care vor lua parte la cea de a V-a ediţie.

Pe lista invitaţilor de marcă se află Jeff Lindsay (SUA), autorul seriei de romane „Dexter”, pe care se bazează şi bine-cunoscutul serial de televiziune cu acelaşi titlu.

 

Olga Tokarczuk, scriitoare poloneză extrem de apreciată la nivel internaţional, va fi de asemenea prezentă la Iași, în cadrul unui eveniment alături de Mircea Cărtărescu. La FILIT, publicul român se va întâlni totodată cu autorii britanici Jonathan Coe și Jim Crace, precum şi cu alţi scriitori cunoscuţi, cum ar fi: Kari Braenne (Norvegia), Adriaan Van Dis (Olanda), Gyorgy Dragoman (Ungaria), Nurruddin Farah (Somalia), Vesna Goldsworthy (Serbia/ Marea Britanie), Leonora Miano (Camerun/ Franța), Immanuel Mifsud (Malta), Katija Petrovskaja (Ucraina/ Germania).

 

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT este cel mai important festival de literatură din Europa de Est, transformând orașul Iași, timp de 5 zile, în loc de întâlnire pentru sute de invitați din lumea culturală internațională: scriitori, traducători, editori, jurnaliști, manageri culturali.

 

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top