Joi, 18 10 2018
Maria Răducanu și Maxim Belciug aduc „musica poetica” la Iași. Intrarea este liberă!

Maria Răducanu și Maxim Belciug aduc „musica poetica” la Iași. Intrarea este liberă!

Marți, 17 octombrie 2017, cu începere de la ora 19.00, sala mare a Teatrului Luceafărul din Iași găzduiește un concert special. Maria Răducanu, poate cea mai tulburătoare voce românească de azi, împreună cu Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor, urcă pe scenă pentru a oferi publicului bucuria unei reîntâlniri live cu muzica lor. O ocazie de neratat, cu atât mai mult cu cât intrarea este liberă, iar Maria Răducanu și Maxim Belciug ajung atât de rar în fața ieșenilor.

 

„Faptul că nu exist, oficial, în calitate de cântăreață face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism să spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea în care trăiesc”, spunea cândva Maria Răducanu, într-un interviu. A cântat în multe țări, de pe 3 continente (Statele Unite, Franța, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon), vocea sa unică fiind apreciată pentru modul uluitor în care reușește să atingă miezul lucrurilor, devenind universală, dincolo de idiomuri, stiluri sau mode. Căci, așa cum scria Matei Florian undeva, “Maria Răducanu ştie să cânte tristeţea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capătă parfumul deschiderii aceleia tipic ruseşti, intensitatea vibraţiei ei pare a fi totuna cu tânguirea, la fel cum armonia chitării lui Maxim Belciug poate fi atât de desăvârşită, încât să se confunde cu simplitatea şi curăţenia.”

 

Concertul din 17 octombrie 2017 face parte din turneul MUSICA POETICA, pe care cei doi artiști îl au programat în cursul lunii octombrie în cadrul unui proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Concertul începe la ora 19.00 și are loc la Teatrul Luceafărul Iași, str. Grigore Ureche 5. Intrarea este liberă.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top