Luni, 10 12 2018
Tun de 500.000 de euro în 8 zile: Drum șvaițer făcut de Brânză, plătit la dublu

Tun de 500.000 de euro în 8 zile: Drum șvaițer făcut de Brânză, plătit la dublu

Contractul a fost pentru plombări, Con Ted a făcut stropiri succesive, DPADJ i-a plătit și a doua zi după recepție i-a comandat să mai facă a doua oară același drum. Plombările pe 26 km între Breazu și Gropnița, comandate de CJ în 2015, au fost schimbate în teren, de firma lui Cornel Brânză, cu metoda „stropirilor succesive”. După ce-a încasat 1,2 milioane de lei (fără TVA), la fix o zi după recepția lucrărilor, Con Ted a primit aceeași comandă de la DPADJ, fiind plătit cu alți 1,2 milioane de lei. Din nou a făcut stropiri în loc de plombări și le-a facturat mai scump. La Botoșani, Drumurile Județene au plătit stropirile succesive la jumătate de preț față de plombele clasice. Cornel Brânză spune că, în 2015-2016, emulsia folosită era foarte costisitoare. Drumul Iași-Gropnița e plin de gropi și în acest moment.  

 

Con Ted Company, firma lui Cornel Brânză, a reparat de două ori cei 26 km ai drumului județean Iași-Gropnița, fiind plătit la dublu. Contractul oferit de Consiliul Județean în 2015 prevedea executarea de plombări. Con Ted a făcut în schimb stropiri succesive pe care le-a facturat mai scump.

A doua zi după recepția de la expirarea garanției de 8 luni, Cornel Brânză a primit aceeași comandă, să plombeze din nou cei 26 de km care încep de la Breazu. A făcut din nou stropiri succesive și a raportat lucrarea ca fiind gata după numai 8 zile. În alte câteva zile a și fost plătit. 2,2 milioane lei (fără TVA) pe o comandă dublă, fără a respecta contractul care prevedea „plombări”. Drumul e praf și-acum.

Ce înseamnă „stropiri”

DJ282, între Rediu și Gropnița, e printre cele mai proaste din județ. Groapă lângă groapă.

În august 2015, consilierii județeni au aprobat plombările pe 26 km, specificarea fiind expresă. Însă Con Ted Company a executat stropiri succesive, o tehnologie prin care bitumul, amestecat cu o emulsie, este vărsat deasupra gropilor fără compactare, soluția tehnică fiind mult mai ieftină. E de-ajuns un operator care să conducă utilajul, grosimea fiecărei gropi este ignorată, nu se face frezare, nici compactare, nu se usucă suprafața, iar traficul auto continuă nestingherit, chiar și peste gropile „stropite”.

Deși contractul prevedea plombări, conducerea de-atunci a DJADP a ignorat acest lucru, permițând firmei Con Ted Company să facă de fapt „stropiri succesive”. Conform normativelor din domeniul drumurilor, stropirea succesivă se face în mod excepțional, atunci când nu se poate plomba.

 

Gropile din Rediu fac drumul impracticabil. Se dau în fiecare an bani pentru plombări, se plătesc chiar la dublu, firmele iau banii și pleacă

 

O comandă ignorată

Plombarea presupunea frezarea în adâncime a asfaltului defect, curățarea, uscarea, turnarea și comprimarea unui strat nou cu o grosime de minim 4 cm. Echipa de muncitori și materialele folosite sunt mai costisitoare decât „stropirile”.

65% din lucrarea de 26 km a fost adjudecată de Con Ted Company, iar 35% de Enviro. A doua firmă a realizat plombări clasice, conform cerinței, în schimb societatea lui Cornel Brânză a efectuat „stropiri”, abaterea fiind tolerată de administratorul drumurilor județene, DJADP.

„Nu este nici o diferență între cele două metode. Da, comanda CJ a fost pentru plombări, dar aceste plombări s-au realizat prin metoda stropirilor succesive. Este o metodă la fel de eficientă ca și plombarea clasică și are aceeași garanție ca o plombă: zero. Noi am avut la această lucrare cu stropiri succesive o garanție de 8 luni”, ne-a explicat Antoneta Manolache, fost director DJADP, actual șef al Serviciului Derulare Contracte din DJADP.

Suma decontată Con Ted Company a fost pentru 31.000 mp de stropiri succesive, la prețul de 33 lei/mp fără TVA, și 2.000 mp de plombe clasice, la 31 lei/mp fără TVA. În total, factura achitată de DJADP a fost de aproape 1,2 milioane (fără TVA) pentru Con Ted Company.

 

Drum reparat în câteva zile

După opt luni, pe 18 august 2016, are loc recepția la finalul garanției. Inspectorii de la DJADP merg în teren și constată că lucrarea este perfectă.

După ce semnează toate hârtiile, a doua zi aceeași instituție emite un nou ordin: începerea lucrărilor de plombare pentru porțiunea de drum recepționată cu o zi înainte ca perfectă.

„S-a făcut recepționarea drumului, pe 18 august, dar s-a constatat atunci că sunt alte gropi, nu apărute în plombele turnate cu câteva luni înainte”, a explicat Antoneta Manolache.

Povestea s-a repetat, cu aceleași firme din asociere: Con Ted Company și Enviro Construct. Enviro cu plombe clasice, Con Ted Company cu stropiri succesive în procent la fel de mare: din nou 31.000 mp cu 2.000 mp de plombe clasice. Lucrarea pentru 26 de km a fost realizată într-un timp record: opt zile.

Pe 28 august, Con Ted a anunțat că a finalizat lucrarea, pe 2 septembrie a emis factura pentru o sumă asemănătoare cu cea din anul precedent, pe 20 i-a fost plătită și pe 21 septembrie s-a făcut recepția pentru noua reparație.

„S-a lucrat atunci foarte repede pentru că, îmi amintesc, constructorul a venit cu patru mașini de stropiri succesive, fiecare de capacitate foarte mare. Normal că a fost acoperită distanța de 26 de km repede”, ne-a spus Antoneta Manolache, fost director DJADP Iași.

 

Celebra imagine în care șeful CJ, Maricel Popa, îi arată lui Cornel Brânză, care avea contract-cadru, lucrarea făcută în bătaie de joc pe un drum județean. Săptămâna trecută, REPORTER DE IAȘI a dezvăluit cazul drumului Tomești-Holboca, făcut în toamna lui 2017 tot de Con Ted, care n-a rezistat nici măcar o iarnă

 

Preț la jumătate, decontat mai scump

Atrage atenția prețul mai mare la stropirile succesive decontate de Cornel Brânză decât plombările, deși toți specialiștii și manualele de specialitate arată că metoda este de două ori mai ieftină.

„Prețul plombei clasice este mai mare, presupune mai multe echipamente utilizate, mai mulți oameni, mai mult material. În cazul stropirilor succesive, ai o mașină care amestecă componentele care formează emulsia cu pietriș”, ne-a explicat reprezentantul unei firme de construcții.

Directorul Regionalei Iași a CNADNR, Ovidiu Laicu spune că stropirile cu pietriș nu sunt eficiente. „În ultimii 5 ani, am renunțat total la această metodă de reparații, am considerat-o ineficientă pentru încărcătura pe care o avem noi pe drumuri. Poate aș mai aplica-o pe drumuri de categoria 3 sau 4, dar nicidecum pe drumuri cu trafic important. De altfel, am primit ofertă pentru așa ceva, de la Con Ted Company, dar am refuzat-o”, ne-a spus Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri Iași.

 

Citește și Nu face nicio Brânză! Con Ted a mai distrus un drum județean la doar 6 luni de la recepție

 

Brânză, victima conspirației

În 2015 și 2016, DJADP a evaluat stropirile mai scump decât plombările, acceptându-i lui Brânză prețul de 33 lei/mp la emulsie și de 31 de lei/mp la plomba clasică.

Proprietarul Con Ted Company a precizat că metoda stropirilor succesive este eficientă dar și mai scumpă: „Cel puțin la nivelul anilor 2015-2016, emulsia care intra în componență era foarte scumpă, de aici și prețul mai mare. De ce credeți că la Drumuri Naționale nu vor s-o folosească? Pentru că este scumpă, preferă plombările clasice. Dar are marele avantaj al vitezei, nu mai închizi drumul să lucrezi, te-ai dus cu utilajul ai turnat, ai plecat”, a precizat Cornel Brânză.

Acesta mai spune că a meritat banii încasați, de două ori câte 1,2 milioane de lei (fără TVA): „Dacă nu interveneam eu, vă dați seama cum arăta drumul? Acolo este problemă cu fundația, asfaltul are vechimea de 30 de ani, nu plombele sunt cauza”.

În final, Cornel Brânză se victimizează: „Eu îi subcontractasem lui Daniel Achiței o altă lucrare, când nu era director la DJADP, ci avea firma lui, Conproiect Aky. După ce-a ajuns director a trimis 10 ingineri pe teren să măsoare plombele făcute cu mine”.

Daniel Achiței, fostul director al DJADP, a declarat că a avut o subcontractare de plombe, dar nu în 2015, ci în 2014, și că a fost pe un sector de drum de 1 km.

 

Se toarnă pietriș amestecat cu emulsie și se trece mai departe. În 8 zile, Cornel Brânză a dat gata 26 km de drum

 

Cârpeli pe bani mulți, asfaltări la Sf. Așteaptă

Conducerea DJADP Iași susține că DJ 282 este distrus din cauza vechimii, nu a plombărilor din trecut. „Este un drum de 30 de ani vechime, căruia nu i-a fost adusă nici o îmbunătățire. De aceea este plin de gropi, nu pentru că au cedat plombele. Multe dintre ele au rezistat”, spune Antoneta Manolache.

DJADP încearcă să-l finanțeze prin bani europeni, dar totul s-a oprit la licitația de proiectare, care a fost contestată. „Ar mai putea dura câțiva ani până la modernizarea acestui drum, nu avem termene exacte”, mai explică Manolache.

 

 „La acest moment nu pot comenta, dar punctul meu de vedere, privind activitatea DJADP Iași din perioada 2015-2016, l-am transmis, din 2017, instituțiilor statului care au responsabilități în combaterea corupției.”

Daniel Achiței, fost director DJADP Iași

 

Preț la jumătate, la Botoșani

În 2011, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani a plombat clasic pe câteva sute de kilometri de drumuri din județ și tot contractul a fost de 7 milioane de lei.

În 2012, aceeași instituție a contractat o firmă care a executat stropiri succesive pe aceleași drumuri, iar prețul final a fost de 3 milioane de lei, pe o suprafață comparabilă cu cea din anul precedent.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

3836 comments

 • Rickie - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I saw your advert in the paper https://www.demaster.cz/spinraza-uk-price-c0a4.pdf#sledge spinraza uk price
  Think back to 2004, when 90 million Super Bowl viewers watched as Justin Timberlake sang 'Gonna have you naked by the end of this song' and then ripped off Janet Jackson's bustier to expose half her rack. (Granted it was covered by a pastie.) While 'Nipplegate' ended up costing CBS $550,000 in FCC fines, it also introduced 'wardrobe malfunction' to the American lexicon and, frankly, the world hasn't been the same since. In fact, due to 'nipplegate,' 'wardrobe malfunction' was actually nominated for the 2004 'Word of the Year' by the American Dialect Society. However it lost out because it was technically not coined that year. Such a shame!
  https://www.erininysims.cz/how-to-bake-ketopia-dough-bites-caf4.pdf ketopia France relies for roughly three quarters of its electricity on nuclear reactors, which Areva builds and supplies with fuel. International uranium prices, however, have slumped after the 2011 Fukushima disaster in Japan, squeezing Areva's earnings.
  http://www.robanoko.com/timolol-webmd-b12b.pdf#throne timolol webmd
  It's the latest in a string of not-so-subtle messages that she isn't happily married. On Sept. 24 Kardashian removed her joint last name from her Instagram account and now her Twitter page reads the same.
  http://madisonminiwarehouses.com/advocare-glow-line-reviews-d80a.pdf advocare glow collagen The scientists allowed me to observe their tests comparing the lethality of the PermaNet 3.0 with the more widely used PermaNet 2.0. Their technique was notable for the method in which the scientists captured and transported the live mosquitoes used in the experiment.
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/naproxen-500-tab-teva-ae41.pdf naproxen 500 tab teva ** India's Reliance Communications Ltd will spinoff its real estate business into a separately listed unit, amove the country's No.3 mobile phone carrier by customers saidwas to focus on its core business.

  Report
 • Arturo - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I've only just arrived http://mec.npic.edu.kh/index.php/hydrolyzed-collagen-powder-vegan-5953.pdf liquid hydrolyzed collagen benefits Yes there are a number of options available, you can set your browser either to reject all cookies, to allow only "trusted" sites to set them, or to only accept them from the site you are currently on.
  http://mariascakes.com.au/lamisil-tablets-for-oral-thrush-8392.pdf lamisil 125 mg apteka internetowa Whatever the reason, Bihar, one of India's poorest states with a shoddy record in social welfare, has a long way to go in delivering an efficient mid-day meal programme for its more than 70,000 schools. Most of the beneficiaries come from poor families with an average annual income of $396 (£262) and where a third of the parents are illiterate.
  http://mariascakes.com.au/warfarin-rxlist-8392.pdf warfarin rxlist
  "They will put drugs in the bottom of a snake enclosure and then put the snake on top. Those that are caught will tell you that they love snakes, but they're actually keeping them in really unsanitary conditions."
  https://www.blacktheatresrnec.cz/renauxe-pharma-india-a0f5.pdf renauxe pharma india pvt ltd At NBC, Blair Underwood drama Ironside averaged a 1.4 rating/4 share in adults 18-49 and 6.8 million viewers overall in the 10 p.m. hour, retaining 70% of its lead-in from Law & Order: SVU (2.0/5 in 18-49, 6.8 million viewers overall). Ironside placed third among dramas for the hour, behind CSI (2.1/6 in 18-49, 9.5 million viewers overall) and Nashville (1.9/6 in 18-49, 6.0 million viewers overall).
  http://epscoindia.com/is-it-ok-to-take-diflucan-when-pregnant-1ab7.pdf#prick how long will diflucan stay in your system Another added: If I had a chance to talk to Sergeant Bales, I would ask him directly right to his face youre a murderer why did you do this? Didnt you ever think about being a human being, human beings wouldnt do this.

  Report
 • Evelyn - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Would you like to leave a message? https://www.demaster.cz/wwwecohealthnet-c0a4.pdf medimex.de I suspect you've sat in a bar at one point or another and been approached by a stranger who tried to start a conversation. My guess is you felt awkward or possibly even uncomfortable. This is because you didn't know when or if the conversation would end.
  https://www.hrani-rulety.cz/celebrex-rite-aid-e73a.pdf celebrex price rite aid But alleging that baseball played hardball during its investigation might persuade Horowitz that Rodriguez’s ban is disproportionate – especially since it is more than three times as long as the 65-game ban accepted by Braun – and that MLB singled out Rodriguez and his historic $275 million contract.
  https://expand.disruptive.live/filagra-blue-pill-9787.pdf#literal online filagra The News reported earlier this month that Rodriguez’s camp had made an offer to MLB of 100 games and the promise that A-Rod would retire after the suspension. MLB turned down the offer because it came with a caveat — he would retire with pay, meaning he would collect what remained of the $85 million the Yankees would still owe on his contract. “A paid vacation,” is how one source put it.
  https://www.hcnv.cz/is-testofuel-good-3a66.pdf#variety testo xl hgh xl "It can often be hard to tell what's truly happening in three dimensions from these images, since the pictures themselves are two-dimensional," said Gordon Holman, a solar scientist at NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Md., who is also an author on the paper. "But if you look long enough and compare data from other instruments, you can make a good case for what's going on."
  https://www.tri-pruhy.cz/avita-pharmacy-houston-e829.pdf avita pharmacy locations
  In a private meeting with President Enrique Peña Nieto and other top officials at the presidential palace, Biden urged the two countries to develop a stronger economic partnership that can move "more people, goods and information across our border." The meeting launched the High Level Economic Dialogue to boost trade and investment ties.

  Report
 • Jackson - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'm on holiday http://mec.npic.edu.kh/index.php/rossi-pharmacy-phone-number-5953.pdf barbara rossi pharmacy uk
  Yahoo's share of the $17 billion U.S. display ad market is expected to decline to 7.9 percent in 2013, down from a 9.2 percent share last year, while Google's share is expected to grow to 17.6 percent. Facebook is likely to expand its market share to 16.5 percent, research house eMarketer estimates.
  https://www.unesco-ic.cz/raleigh-mini-burner-bmx-1179.pdf pse mini burner compound bow rts package Prosecutors hope to start the trial in September 2014. Defense lawyers say it could take them years longer to prepare. As the hearings drag on, prosecutors regularly accuse the defense of stalling, and the defense lawyers accuse the prosecutors of ignoring requests for evidence.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/can-you-buy-viagra-from-canada-legally-5953.pdf cialis vs viagra canada Anderson added that the impact Yervoy appears to have on less-advanced patients is worth watching because the company is also conducting a Phase III trial among patients who have not yet undergone chemo. Thursday's data, he wrote, is just part of a slew of Yervoy trials which are in progress, among which one is looking at what happens when the drug is combined with Zytiga.
  https://www.demaster.cz/kluber-isoflex-topas-nb-52-1kg-c0a4.pdf isoflex protein powder gnc
  Being for greater economic freedom and being for less government spending is a positive approach to improving the economy. I am certain that Obama would not disagree that laissez faire economics create a more dynamic economy, he just doesnt want it to happen without the government controlling it. What good would it be for politicians if we had a roaring economy that happened without them? They would rather have tepid economic growth for which they can take credit than to have free enterprise allowed to produce the results that made this country the richest country on earth in the first place. The middle class of which he speaks must be entirely composed of government employees because it requires zero government expenditure to create jobs in the private sector.
  http://www.zeebra-online.de/index.php/parkpharmrxcom-3528.pdf#turf medstyle.at With 7 percent of S&P 500 companies having reported, 52.8percent have reported profits that topped expectations,according to Thomson Reuters data, below the historical averageof 63 percent. There have also been fewer companies beatingrevenue forecasts this quarter.

  Report
 • Alton - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Thanks funny site https://www.amos-ova.cz/hemp2o-eb83.pdf#transmission hemp2o side effects
  Despite claims the Aussie hunk was "mortified" by her behaviour at the VMAs, insiders have insisted that the Hunger Games star's silence has nothing to do with him "disapproving" of his girlfriend's racy new image - he just wants to keep their relationship private.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/dosis-de-ciprofloxacino-endovenoso-en-nios-5953.pdf#opposite what does ciprofloxacin work for Robinson Cano is a lifetime .414 hitter versus Buchholz but 0 for 4 this season. Cano was 14 for 28 with eight RBIs in the previous six games against the Red Sox before he went hitless with an RBI in four at-bats Saturday.
  http://xplor.hk/wesellmedscom-d392.pdf#criminal avandia-lawsuit.org Protesters hold up and a picture of slain opposition leader Mohamed Brahmi during an anti-government demonstration rallying for the dissolution of the Islamist-led government in Sfax, 170 miles (270 km) southeast of Tunis September 26, 2013.
  http://epscoindia.com/acpharmqldcomau-1ab7.pdf#boss bluemed.info Rosenberg had racked up more than 50,000 hits on Google by Thursday night, besting Patriots quarterback Tim Tebow, college-football Heisman hopeful Jadeveon Clowney and cancer-stricken actress Valerie Harper, according to Google’s “hot searches.”
  https://www.tri-pruhy.cz/comprar-nizoral-shampoo-e829.pdf#crack comprar nizoral shampoo Vich, the pig trapper, showed a large trap on a remote partof his farm that resembles a livestock pen but is rigged withwires along the ground. He baits the trap with corn in hopes thepigs will trip the wire and slam the door behind them.

  Report
 • Johnnie - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I never went to university http://mariascakes.com.au/hw-much-des-zyban-cst-8392.pdf#amazed zyban sr 150 mg "We elected him and supported (the idea of) a four-year term," said Magdy Mohammad Saber, who has taken part in on an ongoing sit-in in Cairo's Nasr City. "We don't agree with the idea of upcoming elections."
  https://www.unesco-ic.cz/ljekarne-prima-pharme-iskustva-1179.pdf ljekarne prima pharme kontakt “And it really struck a note, because when my grandmother found her tumor, she didn’t tell anyone. She didn’t tell anyone for two years. My grandmother was exactly the kind of woman Evelyn was talking about.”
  http://www.techguy4u.in/physicians-plaza-pharmacy-4cd3.pdf#justice physicians plaza pharmacy fax number The costs to the country are enormous. A nationwide blackout on Sept. 3, which Maduro and Electricity Minister Jesse Chacon blamed on sabotage, generated estimated losses of up to $1 billion to the economy.
  http://mariascakes.com.au/viagra-through-the-mail-8392.pdf#introduction viagra has stop working The protesters want a substantial increase in spending on roads, health, education and job creation. President Juan Manuel Santos has sought dialogue with the protesters but things fell apart when they refused to lift their road blocks.
  https://www.unesco-ic.cz/zampharmascambookcom-1179.pdf medstoreus.net “One of these days we are going to have to learn from them and it better be soon,” said Ryan. “We don’t need to learn (from) any more mistakes; we’ve got to fix them. That’s what we got to do, not just Geno, but all of us.”

  Report
 • Reynaldo - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Will I get paid for overtime? http://lotusmedia.in/pantoprazole-tablets-ip-20-mg-uses-4dcb.pdf#lastly buy pantoprazole online australia But opposition groups rejected those results last Thursdayand pulled their representatives out of the electoral commissionthe following day. They have demanded the cancellation of theelections due to what they say was widespread fraud.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/zytenz-effects-a0f5.pdf where to get zytenz
  Mylan has completed its acquisition of Agila, a unit ofStrides Arcolab, valued at US$1.6 billion, and Monsanto hasannounced an agreement to acquire The Climate Corporation forUS$930m all cash, which will be funded through cash and debt.
  http://www.zeebra-online.de/index.php/cellulite-buster-programs-3528.pdf#triumphal cellulite buster programmes The federal government, except for essential services, cameto a halt on Tuesday after the Senate blocked aRepublican-backed House bill that would have funded thegovernment but only if Obamacare were delayed, an action Obamahas dismissed.
  https://www.svetvzpominek.cz/beli-clarithromycin-9c39.pdf#crawl obat generik clarithromycin Corvallis Police Chief Jim Sassaman said he wonders whether local or county governments could expressly forbid dispensaries from opening, an idea similar to "dry" counties that forbid the sale of alcohol.
  https://www.kvetiny.com/test-e-anadrol-cycle-log-d50a.pdf test deca anadrol cycle results From social media to online commerce, China's digital platforms are growing. The WSJ speaks to Duncan Clark, CEO of investment advisory firm BDA, about how far China can succeed in the digital space.

  Report
 • Dewey - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  I'm not interested in football http://www.ultimate.cz/viagra-prescription-medicine-c3e7.pdf best discount viagra The day's gains brought the S&P 500 within a few points of its all-time closing high of 1,725.52 on September 18. Volume has been below average, however, as many investors stayed on the sidelines until a resolution of the fiscal issues was official.
  https://www.tri-pruhy.cz/wild-diet-breakfast-ideas-e829.pdf#horse wild diet pdf Reason 7,189 to love denim shorts is that they look just as stylish when worn with black tights come autumn. See our pick of the best embroidered shorts here and never get stuck in a summer style rut again.
  https://www.okdom.sk/kai-greene-savage-roar-review-2fbc.pdf#goon savage roar druid loe Critics have always praised Big Star and subsequent alt-rockers were quick to cite the band’s influence, but success arrived too late for the deeply disappointed Bell, who died in 1978. Chilton, who probably remains most widely-known as the 16-year-old singer of the classic Box Tops hit “The Letter,” became embittered long before his death in 2010.
  https://www.kvetiny.com/phyto-power-caps-review-d50a.pdf#assured phyto power caps funciona Gayle Anderson was live in Santa Monica to remind everyone that this Saturday, September 21st, they should participate in Coastal Cleanup Day, the biggest volunteer day on the planet. Gayle learns the various locations in Southern California where volunteers can work their magic cleaning up debris.
  https://www.tri-pruhy.cz/pronabolin-canada-e829.pdf#meadow pronabolin supplement Several celebrities supported Floyd Mayweather Jr. in Saturday night’s title match against Saul “Canelo” Alvarez, including teen idol Justin Bieber and rapper Lil Wayne.  Bieber and Wayne were, in fact, in the corner of the 36-year-old champ, walking him to the ring and showing their full support ahead of the match.  Wayne also performed his hit single “A Mili” live at the event in MGM Grand Hotel and Casino in Las Vegas, pumping up Mayweather as he prepared to take on his 23-year-old Mexican foe.  Also sighted at the event were numerous luminaries from the sports and entertainment industries, including Michael Phelps, Mike Tyson, Denzel Washington and Diddy.

  Report
 • Cortez - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  Can I use your phone? https://www.nejshopik.cz/tongkat-ali-reviews-d774.pdf#toast is tongkat ali effective Berry’s e-commerce director, Charlie Bennett, in charge of a site that just three years after launching in 2010 already has 7,300 registered sellers, admits to having sold a case of Ch Beychevelle 2000. “I bought it fully intending to drink it when it was mature but roll forward 10 years, it’s gone up a lot and you realise you could buy an awful lot of wine for £1,200.”
  https://www.okdom.sk/cranberry-extract-tablets-benefits-2fbc.pdf#external cranberry extract for cats safe The intervening years have proved that cloud is here to stay, he said. But, he noted, public clouds have not lived up to their promise. Their performance is inconsistent, they suffer from multilayered dependencies that cause a lack of control, and there are security, compliance and data protection concerns.
  https://www.zonaoptica.pt/smart-rx-gear-4b4a.pdf#remind smart rx hub Philippe Laffont's Coatue increased its stake in Apple Inc from some 400,000 shares to 1.6 million shares. Thefund cut its position in Green Mountain Coffee Roasters by 2 million shares, leaving it with roughly 3 million shares atthe end of the second quarter.
  https://www.demaster.cz/prix-cetirizine-eg-c0a4.pdf cetirizine achat en ligne After leaving a very successful legacy, Mr Moreno retired from politics in May. But his career may not be over, as the Ecuadorean government is promoting him as the United Nations Special Rapporteur on Disability.
  https://www.okdom.sk/vimax-pills-cyprus-2fbc.pdf vimax detox dosage More than three fifths of adults have baked at home at least once this year, compared with only a third in 2011, research by retail analyst Conlumino reveals. A quarter now do so once a week. Analyst Neil Saunders says there has been a “very strong uplift in interest in baking” since Bake Off  began. “The British public have rediscovered the art,” he adds. “It’s one of those activities that’s both enjoyable and practical in that it can save households money.”

  Report
 • Tyrell - Miercuri, 24 Octombrie 2018

  A few months http://xplor.hk/the-medicines-company-address-d392.pdf the medicines company This is only the sixth case of the disease in Arkansas in 40 years, the health department said, adding that the last case was 2010. There were only 31 cases of the infection in the United States from 2003 to 2012, the CDC said.
  https://www.demaster.cz/aabab-tablets-australia-c0a4.pdf aabab tablets australia
  With the country's unemployment rate just under 14 percent,almost three times where it stood five years ago, such concernsare understandable. About 700 U.S. firms account for 115,000 ofthe 1.8 million Irish residents who have hung onto their jobs.
  https://www.kisjmk.cz/what-is-the-best-drugstore-concealer-2012-2284.pdf online pharmacy teaching jobs But there are still pitfalls. For instance, beware special offers that apply to different-size bottles. A "special offer" litre of gin might work out less or more attractively priced than the regularly priced 700ml bottle.
  https://www.zonaoptica.pt/buy-gabapentin-uk-4b4a.pdf#goats gabapentin 300 mg uk
  Prosecutors said the 25-year-old intelligence analyst from Crescent, Oklahoma, aided the enemy by releasing more than 700,000 documents through WikiLeaks. They said the short, bespectacled Manning had betrayed the trust his nation put in him when he released documents on the Iraq and Afghanistan wars.
  https://www.nejshopik.cz/isotretinoin-price-at-walmart-d774.pdf isotretinoin fda approved indications Rodriguez, who has yet to play in the majors this year as he comes back from hip surgery, made plans to work out this morning before "flying to Chicago" to don his pinstripes and take the field against the Chicago White Sox in Illinois.

  Report

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top