fbpx
 
Scandalul SEXÎNPOARTĂ la Poli: Ambrosie depune plângere penală

Scandalul SEXÎNPOARTĂ la Poli: Ambrosie depune plângere penală


REPORTER DE IAȘI a fost singura publicație care a tras de mai multe ori alarma referitor la situația de la Poli. Președintele de la Poli vrea să afle autorii textului în care s-a susținut că a agățat online o fată pentru sex în grup. Unul dintre fondatorii aplicației spune că va furniza anchetatorilor numărul de telefon utilizat la momentul la care a fost creat contul. Chiar dacă a fost o cartelă, se poate afla când, de câte ori, numerele apelate și de unde a fost utilizată. 

Președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie, susține că toată povestea legată de așa-zisa întâlnire amoroasă cu o studentă de la UMF, poveste publicată de un site de sport din București în toiul scandalului de la club, este o invenție făcută cu scopul de a-i strica imaginea. Dacă se va demonstra că este o înscenare, avocatul Ionel Nechita consideră că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni. Unul dintre acționarii de la Floca - platforma online de „agățat” unde s-ar fi înscris Ambrosie - admite că oricine poate face cont oricui pe aplicație, dar spune că va oferi toate informațiile necesare organelor de cercetare penală pentru a se afla cine a creat contul.

Faptă asimilată infracțiunii de phishing

Avocatul ieșean Ionel Nechita consideră că tot ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Adrian Ambrosie poate întruni elementele constitutive ale infracțiuni asimilate phishingului - scopul fiind colectarea ilegală de informații confidențiale despre cineva. „Dacă în urma cercetării penale se constată că lui Adrian Ambrosie i s-a făcut o asemenea, hai să spunem, «legendă», prin care să fie implicată persoana lui, este o faptă asimilată infracțiunii de phishing din frauda informatică. Dacă mai multe persoane s-au asociat pentru a produce chestiunea în sine ce i-a adus atingere domnului Ambrosie, atunci este la fel cu situația în care niște persoane își crează conturi pentru a atrage oamenii de bună credință să se angreneze în anumite chestiuni specifice înțelegerilor comerciale“, spune Nechita.

Avocatul susține că Ambrosie ar trebui să depună întâi o plângere penală: „În funcție de interesul persoanei, trebuie să țină cont că penalul ține în loc civilul. Mai degrabă s-ar orienta spre o plângere penală pentru a obține cât mai multe elemente legate de această chestiune. Astfel, se vor face investigații legate de fapte circumscrise fraudei informatice. Și de-abia pe urmă poate acționa în civil.“

Selymes (primul din stânga) și Sabo au intrat în conflict cu localnicul Ambrosie (primul din dreapta), totul pornind de la bani

Oricine poate face cont altei persoane

Unul dintre acționarii firmei care deține aplicația Floca, ieșeanul Alexandru Holicov, recunoaște că oricine poate face cont oricui pe aplicație. „Am văzut un articol în presă, dar nu știu mai mult. Pentru a-ți face cont trebuie să introduci numărul de telefon. Nu știu situația lui, dacă i-a făcut sau nu cineva un cont fals. E posibil să faci cont altei persoane, dar trebuie să introduci un număr de telefon care rămâne în baza noastră de date. Și pe Facebook poate face cineva un cont altei persoane“, spune Holicov.

Legat de situația lui Adrian Ambrosie, Holicov precizează că nu a primit nicio solicitare din partea acestuia. „Nu am primit nicio solicitare legat de domnul Ambrosie. În cazul în care ni se va solicita de organele de cercetare penală, sunt niște proceduri care se urmează conform GDPR (Legea care reglementează utilizarea datelor cu caracter personal n.r.) și se poate afla numărul de telefon de pe care a fost făcut contul.“ La activarea acestuia, persoana primea un mesaj din partea Floca pentru a putea intra pe site. 

Anchetă la Parchet și proces la instanță

Șeful clubului ieșean susține că va acționa în instanță ziarul care a publicat articolul și că va face o plângere penală pentru a se afla cine a creat contul pe numele său. „Nu am avut și nu am cont pe acea aplicație. Totul este o făcătură pentru a mă descredita și pentru a-mi strica imaginea. Am contactat un avocat și voi face plângere penală pentru a se afla cine este în spatele acestui atac împotriva mea“, spune Ambrosie.

Președintele grupării ieșene consideră că totul este o răzbunare împotriva sa pornită de către așa-zișii investitori de la echipă, în frunte cu Horia Sabo.

 

REPORTER DE IAȘI a scris de acum câteva luni despre Sabo, impostura sa și tunurile date la Iași

Cheltuieli de aproape 800.000 lei pentru băieții șmecheri

Este foarte probabil ca episodul de mai sus să fie o parte din scandalul de la formația ieșeană, scandal început când s-au terminat banii din drepturile TV și după ce băimăreanul Horia Sabo, care a preluat frâiele clubului în vară, nu a adus banii promiși pentru finanțarea echipei.

REPORTER DE IAȘI, care a scris de mai mult timp despre faptul că în club lucrurile nu decurg cum ar trebui, a solicitat în urmă cu o lună un audit la pentru a se vedea exact care sunt sumele aduse de așa-zișii investitori.

Auditul care a avut loc zilele acestea a scos la iveală sumele fabuloase încasate de Horia Sabo și echipa sa.

Astfel, salariul încasat până la sfârşitul lunii octombrie de Horia Sabo a fost de 52.744 lei. Acesta a avut deconturi de 40.520 lei, pentru chirie i s-a plătit 22.090 lei, iar pentru utilităţi 830 lei.

Directorul executiv Laurenţiu Sabo, tatăl lui Horia Sabo, a luat salarii totale de 52.558 lei, a decontat 4.319 lei. Pentru chirie i s-a plătit 11.648 lei, iar pentru utilităţi 900 lei.

Directorul sportiv Tibor Selymes a încasat un salariu total de 13.978 lei. În plus, acesta a încheiat un contract de management sportiv cu firma Tactic Step, contract prin care încasează lunar un salariu de 23.000 lei.

Directorul relaţii publice Aurelian Ovidiu Simion a încasat un salariu de 23.159 lei și a avut deconturi de 57.279 lei. Pentru chirie i s-a plătit 8.389 lei, iar pentru utilităţi 681 lei.

Pentru directorul de marketing Iuliano Ene s-au cheltuit în total 201.291 lei, acesta beneficiind și de unele comisioane din contractele încheiate.

Toate acestea în condițiile în care Sabo nu a adus niciun leu la club, iar gruparea ieșeană are datorii de 3,66 milioane de lei. În replică, Sabo afirmă că a obținut finanțări, dar nici directoarea economică, demisionară recent, nu a confirmat acest lucru.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30