Şuviţă din părul lui Leonardo Da Vinci, descoperită într-o colecţie secretă

Şuviţă din părul lui Leonardo Da Vinci, descoperită într-o colecţie secretă

Şuviţa de păr, a cărei existenţă a fost păstrată secretă într-o colecţie americană, va fi expusă pentru prima dată în lume, împreună cu documente care demonstrează provenienţa acesteia.

„Am recuperat o mică şuviţă de păr de peste hotare, care a fost denumită în trecut " Les Cheveux de Leonardo da Vinci ", împreună cu o altă relicvă; această relicvă extraordinară ne va permite să continuăm studiile pentru a descoperi ADN-ul", au informat curatorii expoziţiei „Leonardo vive", Alessandro Vezzosi, director al Museo Ideale Leonardo Da Vinci, istoricul Agnese Sabato, preşedintele Leonardo Da Vinci Heritage, care în 2016 a făcut cunoscută existenţa descendenţilor vii ai lui Leonardo (sau mai bine spus a tatălui său, Ser Piero, şi fratelui său Domenico).

Aceasta, precum şi alte noutăţi, vor fi anunţate pe 2 mai, cu ocazia celei de-a 500-a aniversări de la moartea Geniului. Şi tot pe 2 mai se va deschide expoziţia „Leonardo vive" în comuna Vinci, din Florenţa, regiunea Toscana (Italia) cu ocazia redeschiderii 'Museo Ideale Leonardo Da Vinci " şi a inaugurării noului 'Museo Leonardo e il Rinascimento del vino'.

„Relicva istorică (şuviţa de păr), a cărei existenţă a fost păstrată secretă într-o colecţie americană, va fi expusă pentru prima dată în lume, împreună cu documente care demonstrează provenienţa franceză antică", explică Alessandro Vezzosi.

„Este elementul care lipsea pentru a da mai multă precizie cercetărilor noastre istorice, adaugă savantul Agnese Sabato. Datorită analizei genetice a acestei descoperiri, care va fi combinată cu examenele ADN-ului descendenţilor vii şi a altor rămăşiţe pe care le-am identificat în ultimii ani, este posibil acum să facem teste pentru cercetarea ADN-ului Geniului".

Expoziţia „Leonardo vive", realizată cu colaborarea municipalităţii comunei Vinci, sponsorizată de Comitetul naţional pentru celebrarea celui de-al cincilea centenar şi de Regiunea Toscana, prezintă, de asemenea, lucrări ale muzeelor ​​naţionale şi documente ale Arhivelor de Stat care nu au fost expuse niciodată până acum.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top