fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 15 Iulie 2017

Audiat de membrii Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, episcopul Huşilor a refuzat să se retragă din funcţie, după ce a fost îndemnat de superiori la un astfel de gest, urmare a scandalului homosexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Înaltul prelat susţine că orice material compromiţător care ar apărea la adresa sa „este un trucaj“.

 


Publicat in Social
O româncă în vârstă de 42 de ani, care locuia în localitatea Montepulciano din Siena, a fost ucisă de soţul său italian, de care intenţiona să divorţeze.

 


Publicat in Eveniment
Jalaluddin al-Tunisi, şeful facţiunii din Libia a grupării teroriste Stat Islamic (ISIS), este cel mai probabil să devină noul lider al ISIS după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, a relatat sâmbătă postul de televiziune saudit Al Arabiya.

 

Al-Tunisi este unul dintre cei mai importanţi candidaţi la „succesiunea" lui Al-Baghdadi, în condiţiile în care gruparea teroristă caută să supravieţuiască şi chiar să se extindă rapid în Africa de Nord după eşecurile înregistrate în Irak şi Siria, a transmis Al Arabiya, scrie Agerpres.

 


Publicat in Panorama
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că instanţa de judecată a respins cererea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) vizând suspendarea hotărârii de guvern privind inventarierea arhivei SIPA şi critică asociaţiile de magistraţi şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) că nu şi-au desemnat un magistrat care să facă parte din comisia de inventariere.

 

„Instanţa de judecată a respins acţiunea formulată de către UNJR/Uniunea Naţională a Judecătorilor din România/, având ca obiect anularea HG referitoare la arhiva SIPA ! Din 19 iunie, Ministerul Justiţiei aşteaptă, de la CSM şi asociaţiile profesionale, propuneri pentru desemnarea unui magistrat în Comisia de inventariere a fondului arhivistic SIPA", a scris Toader pe pagina personală de Facebook.

 


Publicat in Justitie
Meteorologii au emis o informare meteo de ploi și răcire a vremii care este valabilă până duminică noaptea la ora 03.00. Precipitațiile pot ajunge la 40 l/mp. Noi alerte meteo de tip nowcasting au fost lansate spre seară.

 

Sâmbătă și duminică vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină și intensificări ale vântului ce pot luă aspect de vijelie.

 


Publicat in Vremea
Rusia se pregăteşte să mobilizeze zeci de mii de soldaţi pentru antrenamente comune cu Belarus. Aflat în vizită în România, Petr Pavel, cel mai important general al organizaţiei Nord-Atlantice, spune că aceste mobilizări de trupe trebuie anunţate din timp, dar Moscova nu dă dovadă întotdeauna de transparenţă.

 


Publicat in Panorama
Un medic ginecolog din Hunedoara a fost înregistrat când negociază cu doi părinţi soarta copilului lor. Doctorul le cere tinerilor să-şi retragă acuzaţiile de malpraxis şi le oferă în schimb bani pentru înmormântarea bebeluşului sau pentru tratamentul lui într-un centru special destinat persoanelor cu handicap. Şi asta după ce chiar el recunoaşte că şi-a lăsat pacienta să nască cu o moaşă, deşi trebuia să îi facă cezariană. Copleşiţi de durere şi de revoltă părinţii au predat înregistrările poliţiştilor.

 


Publicat in Sanatate
Accident teribil, aseară, la Festivalul Berii din Mediaș. Trei persoane au fost rănite după ce au căzut dintr-un carusel.

 


Publicat in Social
Premierul Mihai Tudose l-a demis pe senatorul PSD Eugen Teodorovici din funcţia de consilier onorific, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale. Demiterea vine la o zi după ce Teodorovici a făcut declaraţii pe tema posibilei impozitări a Bisericii şi a criticat măsuri guvernamentale.

 


Publicat in Guvern
Sub egida Ministerului Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR), cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Guvernului României, al Fundației „Russkyi mir” și al Catedrei de Slavistică „Petru Caraman” de la Universitatea „A.I. Cuza” Iași, organizează cea de a X-a ediţie a concursului școlar național „Festivalul Poeziei Ruse”, în perioada 14-17 iulie 2017, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 

Acesta este inclus din anul 2015 în Calendarul concursurilor școlare. La etapa națională a festivalului din acest an s-au calificat 110 elevi care studiază limba rusă ca limbă maternă în județele: Tulcea, Iași, Constanța, Brăila, Neamț și Suceava.

 


Publicat in Arta
Pagina 1 din 2

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31