Luni, 21 05 2018
Ce pățesc turiștii străini care sunt prinși la furat în Indonezia. E cu adevărat rușinos!

Ce pățesc turiștii străini care sunt prinși la furat în Indonezia. E cu adevărat rușinos!

Săptămâna trecută, o fotografie cu doi turiști neidentificați făcând parada rușinii pentru furt pe o insulă indoneziană a făcut înconjurul lumii. Imaginile arată doi turiști, un bărbat și o femeie, probabil din europa de vest, mergând încadrați de polițiști pe insula Gili Trawangan, purtând pancarte pe care scria: „Sunt un hoț, nu face ca mine”.

 

Practica paradei rușinii pentru cei care comit infracțiuni pe insula Gili este una cu tradiție, care se pune în practică de foarte mulți ani, deși nimeni nu mai știe originea acesteia, informează BBC.

 

După ce fotografia incidentului a apărut în social media, alături de pagina oficială a micii insule, utilizatorii au fost curioși să afle mai multe despre acest ritual.

 

 

Acest „drum al rușinii” este o practică pentru care atât localnicii cât și autoritățile s-au pus de acord pentru a taxa infracțiunile comise. Majoritatea acestor parade rușinoase au loc pe Insulele Gili, aflate la est de Bali.

 

Poliția nu poate fi prezentă în permanență pe insulă, astfel că există gardieni ai insulei, cu susținerea din partea autorităților oficiale când este necesar. „Parada rușinii a avut loc pentru a-i face pe turiști conștienți de faptul că nu pot vizita o țară străină și să ia orice ca și cum li s-ar cuveni”. 

 

(Sursa: b1.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top