fbpx
 
Cum vrea să scape de executare patronul Amo Press

Cum vrea să scape de executare patronul Amo Press


Ingineria distribuitorului Amo Press pune sub semnul întrebării contractul său cu Primăria. Patronul Amo Press a creat o firmă paralelă către care a cedat toate chioșcurile de ziare din oraș. Apoi și le-a închiriat tot lui cu zero lei. Ingineria avea scopul de-a fenta executarea silită a uneia dintre numeroasele sale datorii. Firma nouă nu are contract cu Primăria pe cele 65 de amplasamente, deci nu poate fi urmărită plata chiriilor pe teren.

 

Fanatik a reușit să pună sechestru pe 65 de chioșcuri de presă ale Amo Press. Manuel Onofrei și-a vândut chioșcurile unei firme care îi aparține tot lui, Amo Press Group și, în aceeași zi, le-a închiriat către AmoPress Retail, astfel încât creditorii să nu mai recupereze nimic.

 

A vândut chioșcurile peste noapte

Ziaristul sportiv, Horia Ivanovici, îi aduce grave acuzaţii unui om de afaceri din Iaşi. Potrivit lui Ivanovici, pentru a scăpa de punerea sub executare a reţelei de chioşcuri prin intermediul căreia face distribuţie de presă la Iaşi, Manuel Onofrei, patronul AmoPress, a recurs la un artificiu care i-ar putea aduce un dosar penal pentru fraude economice. „I-am pus sechestru şi pe cele 65 de chioşcuri care aparţin firmei AmoPress Retail, cea cu care ne aflăm în litigiu. Când ne-am dus însă cu executorul să-i ridicăm chioşcurile, ne-a prezentat două hârtii antedatate, dubioase, prin care ne-a pus în vedere că nu mai putem să punem sechestru, fiindcă a vândut de urgenţă chioşcurile. O făcătură copilărească, care va fi desfiinţată în Justiţie, pusă la cale de un individ cu adevărat disperat“, a declarat Horia Ivanovici.

 

Mulți creditori au vrut să vină cu macaraua să ridice chioșcurile Amo Press, dar acum nu se mai poate: și le-a pus la adăpost

 

Le-a închiriat din nou, gratis

Practic, Ivanovici susţine că Onofrei şi-a vândut cele 65 de chioşcuri de urgenţă, tot unei firme care îi aparţine, Amo Press Group, şi, fix în aceeaşi zi „le-a închiriat gratis” înapoi către Amo Press Retail pe un contract de comodat. „I le-a închiriat gratis, deşi vorbim de rulaje de sute de mii de lei lunar. Povestea asta nu e bună nici măcar de adormit copiii. Contractul de vânzare şi contractul de comodat sunt făcute, ambele, în aceaşi zi. Totul este ticluit la repezeală, ca să nu mai putem noi, creditorii, să recuperăm nimic valoros din firma sa. Manuel, ca administrator, probabil nu ştie ce riscă cu aceste hârtii făcute pe genunchi”, a declarat Horia Ivanovici.

 

La Primărie e contract pe altă firmă

Faţă de această făcătură ticluită de Onofrei pentru a se scoate dintr-o situaţie extrem de sensibilă, Primăria Iaşi habar nu are. Practic, în acest moment, autorizaţiile de funcţionare ale chioşcurilor nu mai sunt legale, în condiţiile în care autorizaţiile sunt luate pe Amo Press Retail, care nu mai e proprietarul chioşcurilor, avându-le doar în chirie acum. „Municipiul Iaşi are încheiate cu firma SC Amo Press Retail SRL un număr de 67 de contracte de folosinţă teren pentru amplasarea a 66 de module de carte presă şi un chioşc”, a fost tot ce au putut preciza reprezentanţii Primăriei Iaşi. Taxa de folosinta teren este conform prevederilor HCL 410/2016, respectiv 57 lei/mp/lună în zona A și 28 lei /mp/lună în zona B.

Manuel Onofrei, administratorul Amo Press a fost contactat de REPORTER DE IAȘI pentru a-și expune poziția, dar acesta a respins toate apelurile.

 

Afacerile lui Manuel Onofrei sunt o nebuloasă, dar are tot felul de prieteni în mediul politic

 

Un contract cu două versiuni

În anul 2015, între Horia Ivanovici, administratorul ziarului Fanatik, și Manuel Onofrei, patronul Amo Press, a fost stabilit un parteneriat de publicitate. Onofrei plătea pentru a face publicitate unor produse Disney, iar Ivanovici se obliga să îi ofere machete de publicitate pe o perioadă de un an. Valoarea contractului era de 60.000 de euro+TVA.

Din anumite motive, relația contractuală a intrat într-un colaps, Onofrei susținând că Ivanovici nu i-a promovat machete de publicitate conform contractului, iar Ivanovici că Onofrei nu i-a plătit publicitatea făcută, ajungându-se astfel la un proces ce încă nu s-a terminat.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30