fbpx
 
Imputato a renunțat la mega-proiectul „Spital la Rediu”

Imputato a renunțat la mega-proiectul „Spital la Rediu”


Italianul acuzat de un șir de escrocherii nu s-a mai prezentat la licitație, după articolul din REPORTER DE IAȘI. Medicul estetician Lucian Popa s-a recuzat subit, susținând că mai întâi trebuie rezolvate problemele de imagine. Partenerul italian continuă să se laude cu „100 de planuri de afaceri într-o lună” și dă vina tot timpul pe alții pentru eșecurile sale. Cei doi încercau să concesioneze 7 ha de teren în coasta Iașului, promițând un spital modern, cu bani „de la Banca Mondială”.

 

REPORTER DE IAȘI a prezentat recent intenția medicului ieșean Lucian Popa de a construi la Rediu un spital cu 100 de paturi, investiția ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Deși licitația trebuia să aibă pe loc pe 29 septembrie, medicul ieșean a decis să nu se mai prezinte la licitație.

„M-a sunat domnul Popa și mi-a spus că nu mai vine la licitație“, a spus Vasile Haidău, primarul comunei Rediu.

 

Neprezentarea la licitație a fost pusă de Lucian Popa pe seama imaginii negative create colaboratorului său, Nicola Imputato: „Am considerat că nu e bine să mă prezint la licitație în condițiile în care au apărut niște acuzații la adresa lui Nicola Imputato, managerul de proiect. În momentul în care acele probleme vor fi clarificate, mă voi prezenta la licitație“.

REPORTER DE IAȘI a prezentat modul în care Imputato a fost acuzat de înşelăciuni în Italia, modul în care și-a creat în România un fantasmagoric trust de afaceri, devenind asociat cu un fin al lui Liviu Dragnea şi cu nepoata lui Traian Băsescu.

 

Răzbunarea fostei soții

Referitor la informațiile de pe http://jokerbrokers.blogspot.ro/, unde Nicola Imputato este acuzat că ar fi păcălit mai multe firme din toată Europa, italianul susține că totul este o răzbunare a fostei soții.

„Cea de-a doua soţie a mea a vrut să mă distrugă după ce m-am despărţit de ea. La o săptămână după ce ne-am despărţit, ea a postat acele prostii pe Internet. Ea a cumpărat acel domeniu cu cartea ei de credit, cu numele ei. Dacă era ceva adevărat acolo, nu ar fi comentat nimeni?! Putea să intre cineva şi să spună: «Sunt X, iar Nicola mi-a distrus viaţa!» Nu?! Asta înseamnă că sunt curat“, susține Imputato, care adaugă că acele informații i-au pătat imaginea: „Eu nu-mi folosesc numele în nicio companie, iar, când îi înmânez cartea de vizită unui client, întotdeauna am această problemă. Deoarece oamenii caută pe Google şi dau peste acele prostii. Și trebuie să sun clienţii şi să le spun că dacă vor să aibă încredere în mine, trebuie să ne vedem şi să discutăm.“

 

Nicola Imputato (stânga) învârte milioanele pe degete dar n-aduce nicio dovadă despre afacerile sale. În dreapta, mediul ieșean Lucian Popa

 

„Am destui clienți!“

Totuși, italianul nu face mare caz din apariția acelor informații despre el, susținând că afacerea îi merge bine.

„Am destui clienţi, nu am nevoie de muncă. De fapt, sunt foarte ocupat! Asta deoarece întreaga mea carieră s-a dezvoltat în acest sector. Și nu vorbim aici despre primul meu proiect. De exemplu, am lucrat la un proiect în Italia pentru deschiderea a patru bănci. La mine în birou, luna trecută, am făcut aproximativ 100 de planuri de afaceri pentru companii din întreaga lume. Avem specialişti pentru acest gen de clienţi“, menționează Imputato.

 

Escrocheria cu cafeaua

În ceea ce privește grupele de firme Simed, Imputato precizează că a avut la început doi parteneri indieni și unul italian.

„După aproximativ un an, cei doi indieni au început relaţii cu femei din România și am decis să nu mai lucrăm împreună. De aceea, grupul de firme are zero activitate. Așa am decis să creez Kira, unde sunt administratorul firmei. La Kira Business Centre este un alt administrator, pentru a nu se mai face asocieri cu numele meu și cu toate informațiile eronate găsite despre mine pe internet“,explică Imputato.

Referitor la afacerile cu cafea, Imputato susține că a fost păcălit de firma unui turc din București: „Un văr de-al meu a venit în România şi a pus bazele unei companii care să se ocupe de vânzarea cafelei «Janeiro». Am găsit un distribuitor în Bucureşti, am livrat cafea de 270.000 de euro, ce avea o scrisoare de garanţie bancară, dar nu am mai văzut banii de la firma omului de afaceri turc, care a fost până la urmă arestat. Așa se explică și amenda primită de la Direcţia pentru Operaţiuni Vamale Iaşi. Dar până la urmă acei bani i-am primit înapoi de la Vamă, pentru că nu aveam nicio vină.“

 

Cum a rămas patriarhalul Rediu fără cea mai mare investiție din istoria comunei

 

Variantă la Tomești

Lucian Popa spune că are și o altă variantă pentru ridicarea spitalului la Tomești. „Avem o discuţie pentru un alt teren lângă Iaşi pe care să-l cumpăr. Lumea poate să stea liniştită, deoarece pot cumpăra acel teren, către Tomeşti, şi să mut proiectul fără probleme”.

Nicola Imputato menționează că în proiectul spitalului de la Rediu sunt implicați arhitecți italieni, care au lucrat la construirea unui mare spital în Qatar. „Ei s-au ocupat de construcţia unor spitale în valoare de aproximativ nouă miliarde de euro în toată lumea, inclusiv de cel mai mare spital din Qatar, făcut de şeicul de acolo. Vrem să încercăm să facem ceva în acest mediu. Dacă nu se va dori, nu se va dori“, zice Imputato.

 

Citește și Escrocul italian Imputato negociază un spital-fantomă în coasta Iașului

 

3 milioane pe hârtie, dar n-au teren

Pentru realizarea proiectului de către casa de arhitectură italiană, Popa zice că a plătit deja 20.000 de euro din cei 55.000 de euro, cât reprezintă suma totală. Popa spune că întreg proiectul va costa în final aproximativ 3 milioane de euro.

Medicul susține că pentru proiectul său vrea să obțină bani de la Banca Mondailă și de la niște investitori privați.

„Am trimis o scrisoare de intenție la Banca Mondială pentru a finanţa acest proiect, dar ei vor garanţii și ne întreabă: «Unde vreţi să implementaţi proiectul? Unde este terenul?»“, explică Popa.

„Încă discutăm despre finanţare. Avem în vedere şi investitori privaţi din Italia,Turcia și Israel. Nu putem obține banii până nu avem totul pregătit“, adaugă Imputato, fără a spune exact care sunt acei investitori privați interesați să investească într-un spital la Rediu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: