fbpx
 

Papa Francisc: Vaticanul este pregătit să medieze criza din Venezuela


Papa Francisc a declarat că Vaticanul este pregătit să medieze criza din Venezuela dacă ambele părți implicate în această chestiune solicită medierea, informează agenția de știri ANSA, citată de Mediafax.

Întrebat în legătură cu o scrisoare trimisă suveranului pontif de președintele venezuelan Nicolas Maduro, Papa Francisc a afirmat că încă nu a citit-o.

"Vom vedea ce se poate face", a spus liderul Bisericii Catolice, adăugând că este de părere că medierea de către Vatican este mai degrabă o ultimă soluție, în cazul în care toate celelalte mijloace de soluționare a crizei s-au dovedit a fi inutile.

"Condiția inițială este că trebuie să fie ambele părți care să o ceară", a Papa Francisc, care a reamintit de eforturile de mediere ale unuia dintre predecesorii săi - Papa Ioan Paul al II-lea - ce au contribuit la evitarea unui conflict între Argentina și Chile.

Președintele venezuelan Nicolas Maduro a solicitat asistența suveranului pontif pentru soluționarea crizei din țara sa. La rândul său, liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, și-a exprimat, de asemenea, speranța într-o potențială intervenție a Vaticanului.

Guaido, șeful Adunării Naţionale, legislativul de la Caracas, s-a autoproclamat președinte interimar, fiind susținut de protestatarii antiguvernamentali. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: