fbpx
 

Filmele "Roma" şi "The Favourite", marile câştigătoare la premiile BAFTA 2019


Lungmetrajele "Roma", de Alfonso Cuaron, şi "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, au fost marile câştigătoare la ediţia de anul acesta, a 72-a, a premiilor industriei de film britanice - BAFTA, care au fost decernate duminică seară, la Londra, potrivit variety.com. Astfel, drama în alb şi negru "Roma" a fost desemnată cel mai bun film al anului, dar şi cel mai bun lungmetraj într-o limbă străină alta decât engleza, în timp ce mexicanul Alfonso Cuaron a primit premiul BAFTA pentru cea mai bună regie. Nominalizat în şapte categorii de premii, filmul a primit în cele din urmă patru, Cuaron fiind recompensat şi cu BAFTA pentru cea mai bună imagine.

Filmul de epocă "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, care conducea în topul nominalizărilor, cu 12, s-a situat pe primul loc şi din punctul de vedere al numărului de trofee primite, respectiv şapte, printre care cel pentru cel mai bun lungmetraj britanic. "The Favourite" a mai primit, printre altele, trofeele pentru cel mai bun scenariu original şi pentru cele mai bune roluri feminine - Olivia Colman (principal) şi Rachel Weisz (secundar). De asemenea, premiul BAFTA pentru cel mai bun rol principal masculin i-a revenit lui Rami Malek, pentru interpretarea lui Freddie Mercury din "Bohemian Rhapsody" - film care a primit şi trofeul pentru cel mai bun sunet -, în timp ce Mahershala Ali a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru partitura din "Green Book".

Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat a revenit producţiei "BlacKkKlansman", de Spike Lee.

Cea de-a 72-a ediţie a galei BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), premiile industriei de film britanice, a avut loc duminică seară, la Royal Albert Hall din Londra. Actriţa Joanna Lumley a fost gazda ediţiei de anul acesta a galei BAFTA.

Anul trecut, "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, a fost marele câştigător la gala BAFTA, unde a fost recompensat cu cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj şi cel mai bun film britanic.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: