fbpx
 

Items filtered by date: Marti, 19 Septembrie 2017

Seismul care s-a resimțit puternic și în capitala Ciudad de Mexico vine la câteva zile după un altul care a ucis 90 de persoane. Seismul a provocat clătinarea serioasă a clădirilor și mii de oameni au ieșit speriați în stradă. Încă nu se știe dacă au fost victime, scrie ABC News.

 


Publicat in Eveniment
Două persoane, jurnaliști, au ajuns la spital cu răni grave după ce un elicopter a tras cu rachete, din greșeală, în direcția celor care asistau la exercițiile militare Zapad 2017.

 

Potrivit unei surse citate de portalul online rusesc 66.ru și preluat de Moscow Times, acest incident ar fi avut loc în Rusia, în apropiere de Sankt Petersburg, duminică sau luni.

 


Publicat in Panorama
Trei bărbaţi de cetăţenie română au fost arestaţi preventiv de poliţia din Bordeaux.

 


Publicat in Panorama
Exerciţiul militar organizat al treilea an la rând în R. Moldova va dura până în 22 septembrie.

 


Publicat in Moldova
Societatea Română de Patologie Oncologică a Capului şi Gâtului, Societatea Română de Fizică Medicală, Institutul Regional de Oncologie Iaşi şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi organizează în perioada 22 – 23 septembrie 2017, la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, Prima Conferinţă a Societăţii Române de Patologie Oncologică a Capului şi Gâtului „Tehnici Moderne de Radioterapie – Tumorile Capului şi Gâtului – o provocare continuă”. Evenimentul reprezintă continuarea și evoluția într-o nouă formă de organizare, mai complexă și de o mai mare anvergură, a simpozionului cu același nume, un eveniment de tradiţie a Societăţii Române de Fizică Medicală.

 


Publicat in Sanatate
Sunt 31 de bănci care nu au plătit impozite în ultimii cinci ani, a dezvăluit ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Unele dintre ele sunt în procedură de insolvență sau în faliment, spune ministrul. Acesta nu a numit băncile, spunând că sunt informații care se încadrează la secretul fiscal. Potrivit hotnews.ro, sunt însă bănci importante din sistem, precum Banca Comercială Română, Piraeus Bank, OTP Bank. De exemplu, BCR a avut, în 2016, un profit de un miliard de lei.

 


Publicat in Banci
Procesul în care fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu se va relua de la zero, întrucât unul dintre judecătorii completului, se va pensiona, potrivit deciziei luată, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

 


Publicat in Justitie
Scos din minţi de traficul infernal din Bucureşti, un şofer şi-a vărsat nervii pe omenii legii. A ajuns să înjure nişte poliţişti pe care i-a găsit vinovaţi pentru că rămăsese blocat cu maşina pe o stradă îngustă din centru. Iar când agenţii i-au cerut actele, a demarat nervos şi l-a lovit pe un unul dintre aceştia. Cu greu au reuşit oamenii legii să îl potolească.

 


Publicat in Social
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, împreună cu inspectori vamali, au descoperit alcool şi ţigarete, ascunse în spaţiul destinat tubulaturii unui autocar condus de un cetăţean turc. 

 


Publicat in Moldova
Comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins marţi, cu 17 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri raportul de activitate pe 2016 al Societăţii Române de televiziune (SRTV), după ce acesta a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a comisiei la solicitarea preşedintelui comisiei de cultură a Senatului, social-democratul Radu Preda.

 

Liberalii membri în cele două comisii de cultură ale Parlamentului au părăsit dezbaterile în semn de protest, preşedintele comisiei din Cameră, Gigel Ştirbu, spunând că membrii PNL nu vor participa la audierea reprezentanţilor SRTV deoarece i se pare că „e pe repede înainte” şi nu se poate ca o problemă importantă şi serioasă să fie tratată cu superficialitate.

 


Publicat in Parlament
Pagina 1 din 5