fbpx
 
Camerele video  s-au stricat subit: educatoare acuzată că  a bătut un copil la grădiniţă

Camerele video s-au stricat subit: educatoare acuzată că a bătut un copil la grădiniţă


O ieşeancă afirmă că o educatoare de la o grădiniţă privată din Iaşi i-ar fi agresat fiul. Acuzata şi patronul neagă şi susţin că un alt copil l-ar fi bătut pe băieţel. Mama şi-a mutat copilul la altă grădiniţă şi este hotărâtă să facă plângere la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În luna septembrie, Valentina Chilcoş şi-a înscris băiatul, în vârstă acum de trei ani şi 11 luni, la grădiniţa „Micul Prinţ“, devenită ulterior “Le Petite Prince”. „Îmi spunea că îi place foarte mult de «Caia», aşa îi spunea el educatoarei Clara“, îşi începe povestea Valentina. Vlad mergea la grădiniţă la programul scurt, iar părinţii plăteau câte 550 de lei lunar, plus câte 14 lei pentru zilele în care micuţul mânca la grădiniţă. Totul s-a schimbat dramatic într-o singură zi.

 

Clara, “o educatoare autoritară”

Despre educatoare, Valentina auzise că este mai autoritară şi că obişnuieşte să mai ţipe la copii, dar a considerat că nu are motive de îngrijorare atâta timp cât fiul ei îi spunea că vrea la grădiniţă. „Lucas, copilul vecinei mele, spunea acasă că educatoarea este rea şi ţipă la ei, dar eu am presupus că este autoritară şi că vrea să se impună în faţa copiilor. Dimineaţa, mai vedeam copii care plângeau că nu vor la grădiniţă şi că nu vor la Clara. În condiţiile în care Vlad era foarte bucuros că merge la grădiniţă şi de-abia aşteaptă să se întâlnească cu educatoarea, am presupus că nu sunt probleme“, zice femeia.

 

A plecat din bucătărie”

Miercuri, 18 octombrie, Valentina a mers, ca de obicei, la ora 12.00, la grădiniţă să-l ia pe Vlad. Negăsind loc de parcare a întârziat câteva minute.

În momentul în care a intrat în grădiniţă, femeia a fost întâmpinată de educatoare care i-a spus că l-a certat pe Vlad. „Mi-a spus că Vlăduţ plânge pentru că l-a certat mai tare. A fugit din bucătărie şi l-a căutat toată grădiniţa. M-am speriat, mai ales că ştiam că se lasă uşa deschisă la grădiniţă şi copilul meu ar fi putut păţi ceva rău“, rememorează Valentina.

În momentul în care şi-a văzut mama, Vlad i-a sărit în braţe plângând şi repeta încontinuu: „Scuze, Caia, scuze!“

Nebănuind ce se întâmplase, femeia i-a explicat lui Vlad că trebuie să o asculte pe doamna educatoare şi că a fost certat pentru că a plecat din sala de mese. „În tot acest timp, Clara îmi spunea că nu i-a făcut nimic, că doar l-a certat“, adaugă Valentina.

 

Zgârieturi pe gât

În timp ce îl îmbrăca pe Vlad pentru a-l lua acasă, copilul îi spunea „să vină tata“ şi „Scuze, Caia!“. Atunci, Valentina a observat că fiul ei este roşu pe gât. Întrebat dacă plânge pentru că s-a lovit, Vlad continua să spună „Scuze, Caia!“

În maşină, în drum spre casă, Vlad a început să plângă şi să spună că nu mai vrea la grădiniţă şi că nu mai vrea la Clara. „M-am mirat pentru că ştiam că lui îi place la grădiniţă şi că o place pe doamna educatoare. Printre lacrimi, Vlăduţ îmi zicea că vrea cu mama şi cu tata şi că nu o mai vrea pe Clara“, rememorează femeia. Ajunşi acasă, Valentina a realizat că fiul ei fusese agresat de către educatoare. „El are părul mai lung şi nu observasem bine la grădiniţă ce are pe gât. Erau nişte zgârieturi. Nişte urme de unghii. Am presupus că în urma incidentului cu plecarea din bucătărie, Vlăduţ a fost tras de păr de către educatoare şi i-au rămas urmele de la unghii pe gâtul copilului. Când l-am întrebat cine l-a lovit, mi-a spus: «Caia!»“, afirmă Valentina.

 

Vina a fost dată pe un alt copil

Speriată de cele întâmplate, femeia i-a trimis educatoarei pozele cu urmele lăsate pe gâtul copilului. „M-a sunat şi mi-a spus că ea nu i-a făcut nimic lui Vlăduţ. Mi-a spus că un alt copil, Călin - despre care auzeam pentru prima dată că este agresiv, l-a zgâriat. I-am spus că se vede clar că nu sunt urme lăsate de o mânuţă de copil, însă ea continua să-mi spună că nu i-a făcut nimic“, precizează Valentina, care adaugă că versiunea educatoarei a fost susţinută şi de conducerea grădiniţei: „A doua zi, am mers şi am vorbit cu directoarea grădiniţei şi cu patronul, care ne-au spus că vinovat este acel copil“.

În momentul în care a solicitat să vadă înregistrarea de pe camera video, patronul i-a spus Valentinei că, din cauza unor probleme tehnice, camerele video nu funcţionează, fapt declarat de patron şi pentru REPORTER DE IAŞI.

 

Traumatizat de gest

La trei săptămâni de la evenimentul petrecut la grădiniţa „Le petit Prince“, Vlad este în continuare traumatizat şi continuă să spună „Scuze, Caia!“, asta deşi părinţii lui l-au mutat la o altă grădiniţă. Mai mult de atât, în fiecare zi, la masa de prânz, după ce mănâncă primul fel de mâncare, Vlad începe să plângă şi să spună educatoarei de la grădiniţa unde merge acum că „nu se întâmplă nimic“.

Valentina susţine că a discutat şi cu un psiholog şi că acesta i-a spus că va mai trece ceva timp până fiul ei o va uita pe Clara şi va trece peste momentul în care a fost agresat.

Grădiniţa din Manta Roşie, pe vremea când se numea “Micul Prinţ”

 

Mama: „Să fie luate măsuri“

În urma mai multor discuţii purtate cu patronul grădiniţei, în care familia Chilcoş a spus că va merge să facă plângere la Poliţie, aceasta a primit asigurări că se vor lua măsuri împotriva educatoarei, că îşi vor primi banii înapoi şi că li se va pune la dispoziţie, gratuit, un psiholog.

În momentul în care l-a mutat pe Vlad la altă grădiniţă şi a mers să solicite banii, femeii i s-a transmis că nu va primi decât 220 lei şi că nu se va lua nicio măsură împotriva educatoarei deoarece vinovat de incident a fost un alt copil. Această versiune este susţinută şi de patronul grădiniţei: „Noi avem şi copii cu autism în grădiniţă. Copilul doamnei a fost lovit de un alt copil. Nu a fost agresat de către educatoare. Doamna lucrează de cinci ani la noi şi niciodată nu au fost plângeri la adresa dumneaei.“ REPORTER DE IAŞI a încercat să prezinte şi punctul de vedere al educatoarei, însă aceasta nu a putut fi contactată.

Acum, Valentina este hotărâtă să facă plângere la poliţie pentru ca agresiunea suferită de fiul ei să nu se producă şi asupra altor copii. „Nu vreau să fac rău. Nu vreau să fie închisă grădiniţa deoarece celelalte educatoare se poartă foarte frumos. Nu vreau să fie amendat patronul. Vreau doar să fie luate măsuri împotriva acestei educatoare şi alţi copii să nu aibă de suferit“, conchide Valentina.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: