fbpx
 

Items filtered by date: Joi, 05 Octombrie 2017

Premiul Nobel pentru Literatură 2017 a fost acordat scriitorului britanic de origine japoneză Kazuo Ishiguro. „În romanele sale de mare forţă emoţională a dezvăluit abisul de dincolo de sentimentul nostru iluzoriu de conectare cu lumea”, potrivit comunicatului de presă al Academiei suedeze din Stockholm.

 

Kazuo Ishiguro este unul dintre cei mai renumiţi autori contemporani de ficţiune din lumea anglofonă, fiind nominalizat de patru ori la Premiul Booker Man, pe care l-a câştigat în 1989, cu romanul The Remains of the Day. În 2008, The Times l-a clasat pe Ishiguro pe locul al 32-lea în lista „celor mai mari 50 de scriitori britanici din 1945 încoace”. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale este Never Let Me Go, care a fost ecranizat în 2010.

 


Publicat in Arta
Ancuța Anda Macovei, director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor la data faptelor, în prezent director al aceleiași structuri din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a fost reținută joi de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

 


Publicat in Justitie
Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a declarat că gazul sarin a fost folosit într-un atac asupra unui oraş nord-sirian, cu cinci zile înainte ca agentul neurotoxic interzis să fi ucis zeci de persoane în Khan Sheikhoun.

 

O anchetă desfăşurată de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a descoperit faptul că agentul neurotoxic sarin a fost folosit într-un atac aerian asupra oraşului nord-sirian Latamneh la sfârşitul lunii martie, în urma căruia au fost rănite peste 50 de persoane, care au prezentat stări de greaţă, spume la gură şi spasme musculare.

 


Publicat in Panorama
Un bărbat s-a răzbunat crunt pe iubita lui, după ce a descoperit că aceasta avea o aventură.

 


Publicat in Media
La mai puţin de 6 luni înainte de următoarele alegeri din Rusia, preşedintele Vladimir Putin susţine că încă nu s-a decis dacă va candida pentru a obţine un nou mandat de şase ani.

 

Vladimir Putin, din partea căruia sunt mari aşteptări să candideze şi chiar să obţină cu uşurinţă un nou mandat prezidenţial, a sugerat miercuri că îşi va anunţa decizia cu privire la alegerile prezidenţiale la începutul lunii decembrie.

 


Publicat in Panorama
Uniunea Europeană ne-a dat câteva milioane de euro şi Ministerul pentru Dialog Social s-a făcut că încheie parteneriate cu alte ţări ca să-i ajute pe tinerii români din diaspora, scrie jurnalista Sidonia Bogdan în Vice.

 


Publicat in Educatie
Un bărbat de 66 ani, din Oneşti a produs un grav accident de circulaţie în urma căruia a murit atât el cât şi alte două persoane nevinovate.

 

Acesta conducea un autoturism pe DN 11A, în afara localităţii Căiuţi, iar într-o curbă la dreapta, pe fondul neatenţiei în conducere, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un tractor agricol, condus de un bărbat de 35 ani, din comuna Dealu Morii.

 


Publicat in Moldova
Un atentat sinucigaș a avut loc, joi după-masă, la o moschee șiită din Pakistan, transmite presa internațională.

 


Publicat in Eveniment
Mihai Goţiu a primit certificatul medico-legal de la INML după bătaia primită de la Mirel Palada în studiourile B1TV. Vicepreședintele Senatului a anunțat că a depus certificatul la Secția 1 de poliție și că îl așteaptă în instanță pe fostul purtător de cuvânt al Guvernului.

 


Publicat in Justitie
Rămăşiţele a sute de militari români căzuţi pe front, în Rusia, au fost reînhumate în... cutii de carton! S-a întâmplat săptămâna trecută, când oficialii din ţara noastră au mers lângă Volgograd, oraş în apropierea căruia se află cimitirul militar. Ministerul Apărării din România a deschis o anchetă internă.

 

„Pentru execuția lucrărilor din acest an, contractul a fost semnat de către Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, din partea română, în data de 2 mai 2017.

 


Publicat in Guvern
Pagina 1 din 5

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31