fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 02 Aprilie 2017

Începând cu data de 3 aprilie 2017, Galeriile de artă „i” ale Centrului de Studii Europene Iași – U.A.I.C. sunt gazda unui nou eveniment expozițional.

 

Deschisă până pe data de 22 aprilie 2017, expoziţia de pictură  „Tăcerea din vis” oferă publicului posibilitatea de a admira o selecţie de lucrări semnate de artista Daniela Caraman.

 


Publicat in Arta
Nu există nimic mai bun decât o baie fierbinte după o zi stresantă şi plină de emoţii. Să-ţi dedici câteva momente aduce schimbări reale în starea de spirit, aduce linişte şi destindere. Dar un nou studiu spune că ar aduce de asemenea un alt beneficiu valoros şi până în prezent necunoscut.

 

Potrivit cercetătorului de la Universitatea din Loughborough, Steve Faulkner, odihna în apă caldă ar avea efecte similare cu trekkingul şi ar ajuta, de asemenea, la prevenirea diabetului zaharat de tip 2, conform celor relatate de The Conversation.

 


Publicat in Familie
Un cunoscut medic neurolog din Iași a fost găsit inconștient în mașina personală de o patrulă a Poliției de Frontieră. Din păcate, până la sosirea ambulanței medicul decedase.

 

Profesorul Cristian Popescu, medic primar neurolog, a murit în condiţii suspecte pe raza comunei ieșene Golăieşti. Medicul în vârstă de 67 de ani s-a stins din viaţă duminică, 2 aprilie. El a fost găsit inconştient în autoturismul pe care îl deţinea.

 


Publicat in Sanatate
Seceraţi de gloanţe, târâţi de cozile cailor, aruncaţi de vii în gropi comune acoperite cu var nestins, aşa şi-au găsit sfârşitul în 1941 mii de români bucovineni ce încercau să ajungă în ţara mamă. Sacrificiul lor a fost omagiat duminică la Fântâna Albă de câteva sute de persoane.

 

Sute oameni s-au strâns duminică la Fântâna Albă, în Ucraina, pentru a-i comemora pe cei circa 3.000 de români ucişi în 1941 în timp ce încercau să treacă în patria mamă, după ce nordul Bucovinei fusese luat de URSS.

 


Publicat in Familie
Cel puţin 29 de persoane care au vrut să manifesteze împotriva corupţiei au fost arestate la Moscova în această după-amiază.

 

Cei arestaţi au fost urcaţi în autobuze de către poliţie, iar unii dintre ei au fost bruscaţi.

 


Publicat in Eveniment
Agenţia AFP a publicat o analiză în care atrage atenţia asupra răspândirii ştirilor false în România, fenomen ce ar putea continua să ia amploare, în condiţiile în care ţara noastră este considerată „veriga slabă a proiectului european".

 

„Câini plătiţi pentru a protesta faţă de Guvern. Un incendiu la un club de noapte soldat cu victime, comandat de un miliardar american. Aşa numitele 'fake news' prosperă în România, alimentând euroscepticismul din fosta ţară comunistă", scrie AFP, citata de News.ro.

 


Publicat in Social
Incident la manifestațiile organizate de Ziua NATO, la Botoşani. Un militar s-a prăbușit chiar în fața oficialităților. Colegii l-au scos pe brațe din formație, iar medicii de la SMURD i-au acordat imediat primul ajutor. În scurt timp, a fost recuperată și arma căzută pe asfalt.

 


Publicat in Moldova
Coreea de Nord a crescut la 10 ani pedeapsa maximă cu închisoarea pentru persoanele care urmăresc filme străine, informează Sunday Express citat de News.ro.

 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a decis mărirea pedepsei cu închisoarea pentru cei care urmăresc filme străine de la 2 ani la 10 ani.

 


Publicat in Panorama
Salonul ofertelor educaţionale, eveniment de promovare a învăţământului preuniversitar ieşean, reuneşte instituţii cu tradiţie, colegii şi licee teoretice, vocaţionale şi tehnologice, care îşi prezintă ofertele educaţionale pentru anul 2017-2018. Ediţia din acest an are loc miercuri, 5 aprilie, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi.

 


Publicat in Educatie
Ministrul de Interne spune că fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut în urmă cu patru luni, este căutat, în continuare, de autorităţile române. Pe numele fostului parlamentar există un mandat internaţional de urmărire. Sebastian Ghiţă este vizat în 5 dosare penale, pentru fapte de corupţie.

 


Publicat in Justitie
Pagina 1 din 3