Sambata, 21 04 2018
Vitezele medii de download în România, conform Netograf.ro: 75 Mbps la internetul fix și 27 Mbps la internetul mobil

Vitezele medii de download în România, conform Netograf.ro: 75 Mbps la internetul fix și 27 Mbps la internetul mobil

„Statisticile Netograf.ro pentru prima jumătate a acestui an arată că utilizatorii de internet fix și mobil din România s-au bucurat de viteze de descărcare în creștere față de anul 2015, dacă ne raportăm la mediile înregistrate la nivel național.  Creșterile pot fi corelate, pe de o parte, cu extinderea modernizării rețelelor fixe de comunicații, care permit viteze de transfer din ce în ce mai mari, și, pe de altă parte, cu procesul de implementare la scară națională a tehnicilor și tehnologiilor avansate de rețele mobile, concomitent cu răspândirea terminalelor mobile care pot susține viteze superioare de transfer al datelor, a declarat Florin Dragomir, Șeful Departamentului de Reglementare Tehnică din ANCOM, în cadrul evenimentului EuroCloud Forum 2016.

 

ANCOM realizează trimestrial, prin intermediul aplicației Netograf.ro, statistici privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România, printre care și vitezele medii de descărcare a datelor, așa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a folosit aplicația pentru măsurători, separate în funcție de operator.

 

Statistici internet fix și mobil pe Netograf.ro

Testele efectuate pe www.netograf.ro arată căîn primul semestru al anului 2016 utilizatorii români au experimentat la nivel național viteze medii reale de 27,72 Mbps pentru download date internet mobil (25,79 Mbps pentru conexiunile de tip indoor și 36,38 Mbps pentru conexiunile de tip outdoor), respectiv 75,07 Mbps pentru download date internet fix (114,46 Mbps pentru conexiunile prin fir și 46,05 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

Comparativ,Raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la internet pentru anul 2015 arată că utilizatorii din România au experimentat anul trecut la nivel național viteze medii de 19,22 Mbps download date internet mobil și 53,22 Mbps download date internet fix.

 

Cum sunt generate statisticile Netograf.ro

Statisticile pentru internet fix și mobil au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 120.000 de teste efectuate de utilizatori în primul semestru al anului 2016, dintre care aproximativ 97.000 au fost validate și utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale. Netograf.ro testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final și un server de test conectat la nodurile naționale publice de tip internet interexchange.

 

Cum se utilizează Netograf.ro

Netograf.ro este ușor de utilizat și oferă rezultate imediate și corecte. Este suficient ca utilizatorii să selecteze din aplicație tipul de ofertă de care beneficiază și să aleagă modalitatea de acces, wireless sau fir în cazul internetului fix și indoor sau outdoor pentru internetul mobil. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obținute pot fi analizate și comparate în contextul statisticilor publicate trimestrial, prin accesarea butonului “Informații suplimentare”, imediat după efectuarea testului.

 

Despre Netograf.ro

Netograf.ro este aplicația de monitorizare și evaluare a calității serviciului de acces la internet, dezvoltată de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor din România un instrument independent (nu depinde de serverele puse la dispoziție de furnizori și/sau de amplasarea acestora), obiectiv (prezintă calitatea serviciului de acces la internet așa cum este ea experimentată de utilizatori, aceasta măsurându-se în raport cu un punct unic pentru toți utilizatorii de servicii de acces la internet din România) și gratuit.

Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top