fbpx
 
Tineri ieșeni, la Web Summit Lisabona, cel mai mare eveniment IT din Europa: „E ceva de dimensiuni impresionante și se vede asta peste tot”

Tineri ieșeni, la Web Summit Lisabona, cel mai mare eveniment IT din Europa: „E ceva de dimensiuni impresionante și se vede asta peste tot”


Câțiva tineri IT-iști ieșeni participă în aceste zile la cel mai mare eveniment de profil din Europa, Web Summit, care are loc în perioada 7-10 noiembrie, la Lisabona . În exclusivitate pentru REPORTER DE IAȘI, ei au povestit primele impresii pe care le-au trăit la sosirea în capitala Portugaliei.

 

„Încă de la București mi-era clar ca buzzul  Websummit e mare. Websummit a ajuns, cred, cel mai mare event IT din Europa și nu numai. Cu oricine vorbeam în avion mergea la Websummit. Odată ce am aterizat, am rămas plăcut surprins de organizarea impecabilă. Tot aeroportul plin de signalistică, peste tot voluntari gata să sară în ajutor. Un cort imens în fața aeroportului petru a face registrationul. Plecând de acolo, am văzut că de fapt toată Lisabona e Websummit. Peste tot afișe, bilboarduri...”, povestește Vlad Burcă, graphic designer specializat în user experience design, cu peste 15 ani de experiență în realizarea de siteuri web și aplicații.

 

 

La evenimentul din acest an s-au înscris peste 53.000 de participanți, sunt prezente 5.000 de companii din 166 de țări și 7.000 de lideri din industria software și hardware. Totodată, la Web Summit sunt prezenți peste 600 de speakeri care vor participa la cele 21 de conferințe din cadrul reuniunii.

 

Dintre speakeri: Joseph Gordon-Levitt, Ronaldinho (fotbalist), Jose Barroso (de la UE), Braken Darell (CEO Logitech), Mike Schroepfer(CTO Facebook), Werner Vogels (CTO Amazon), Sean Rad (CEO Tinder), Luis Figo (fotbalist), Carlos Ghosn (CEO Renault-Nissan Alliance), Carlos Moedas, Tinie Tempas (muzician), Rui Costa (fotbalist), Alan Boehme (CTO Coca-Cola), John Chambers (Executive Chairman CISCO), Arielle Zuckerberg (sora lui Marl Zuckerberg), Mogens Lykketoft (President UN)m Michael Pryor (CEO Trello) și altii.

 

 

Pentru buna organizare a summit-ului, autoritățile portugheze au adus peste o mie de polițiști pentru a suplimenta efectivele de securitate.

 

În centrul Lisabonei zeci de baruri au eventuri legate de Websummit și reduceri pentru participanți, relatează Andrei Ciubotaru, un al IT-ist ieșean participant la eveniment.

„În fine. Ideea e că ăsta nu mai e un event mic. E ceva de dimensiuni impresionante și se vede asta peste tot. Apropos, se pare că va fi așa un succes de mare încât deja au dat azi drumul la pre-order pentru 2017. Tot în Lisabona va fi”, spune Andrei, IT-ist care lucreaza de 22 ani în industrie. A început ca developer freelancer, apoi antreprenor în industria outsourcing și managing director Comodo România și din nou antreprenor și developer.

 

 

Ceilalți români participanți la Web Summit sunt: Alex Irimiea - developer aplicații software, cercetător la National University of Singapore, School of Computing; Andrei Darie - web developer specializat pe aplicații web, cu experiență de peste 10 ani.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30