fbpx
 
UNIC: directoare, medic și asistentă-șefă în același timp

UNIC: directoare, medic și asistentă-șefă în același timp


Şi-a lăsat mândria la o parte pentru a putea încasa un venit lunar cu 25% mai mare decât până acum. Controverse legate de un post de la Spitalul de Recuperare. Directorul de îngrijiri Florentina Popa, care este şi medic epidemiolog, a câştigat concursul pentru postul de asistent medical şef al Secţiei Clinice Recuperare Medicală Neurologie. Concursul a fost contestat.

 

Situaţie mai puţin obişnuită la Spitalul Clinic de Recuperare. Florentina Popa, directorul de îngrijiri al unităţii, care este şi medic epidemiolog, doreşte să ocupe un post de asistent medical şef.

 

„Este o alegere personală”

Doctorul Popa a participat, la data de 10 ianuarie, la concursul pentru asistent medical şef al Secţiei Clinice Recuperare Medicală Neurologie. Florentina Popa a obţinut 94 de puncte la proba scrisă şi 100 de puncte la interviu, devansând celelalte două contracandidate. „Este o alegere personală. Am avut mai multe aspecte în vedere. Am 15 ani experienţă în ceea ce priveşte asistenţa medicală. Unul dintre motivele pentru care am făcut această alegere a fost şi cel financiar. Sunt şi medic epidemiolog, post ocupat prin concurs, dar nu pot face gărzi şi nu îmi pot mări veniturile”, a declarat Florentina Popa, directorul de îngrijiri al Spitalului de Recuperare. Ea a precizat că va decide în termenul legal pe ce post va rămâne.

Florentina Popa ocupă funcţia de director de îngrijiri din primăvara lui 2014. Odată cu ocuparea acestei funcţii, postul de medic epidemiolog a fost suspendat, potrivit reprezentanţilor spitalului.

 

Medicul Popa (foto mic) vrea funcţie mai mică şi bani mai mulţi de la spitalul unde lucrează

 

Contestaţii peste tot

„S-au afişat rezultatele concursului de asistent şef, urmând ca în termen de 15 zile să se semneze contractul de muncă. Încă nu a fost semnat şi doamna Popa nu şi-a dat demisia din funcţia de director de îngrijiri. Postul de medic epidemiolog este suspendat”, a precizat Carmen Cumpăt, managerul unităţii sanitare, subliniind şi că are o colaborare bună cu subordonata sa.

Concursul pentru postul de asistent medical şef pe care l-a câştigat Florentina Popa nu a fost însă ferit de controverse, fiind contestat de un contracandidat. Rezultatul a rămas însă acelaşi. Ulterior, maniera de organizare a concursului a fost contestată atât la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, cât şi la Primărie (cea care are în subordine unitatea medicală din punct de vedere administrativ), Ordinul Asistenţilor Medicali din România - Filiala Iaşi şi la Sanitas Iaşi, potrivit unor surse din rândul Spitalului. „Noi am desfăşurat acest concurs în maniera în care le-am desfăşurat pe toate celelalte. După ce s-a făcut contestaţie am reluat legislaţia şi am văzut că se preciza că plicurile trebuiau aduse sigilate. Analizăm contestaţia şi în momentul în care se va decide cu privire la aceasta se va lua o decizie şi cu privire la posturile de director de îngrijiri şi medic epidemiolog”, a precizat medicul Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare. El a arătat,  totodată, că la concurs s-a extras de către un candidat una din cele trei variante de subiecte.

 

Explicaţia: salariul mai mare

„Am primit o sesizare de la unul dintre candidaţi. Am contactat conducerea spitalului şi aşteptăm un răspuns de la aceasta cu privire la modul de organizare al concursului. Nu am mai întâlnit până acum o astfel de situaţie, ca un medic să îşi dorească să fie asistent medical şef”, a precizat Iulian Cozianu, preşedintele Sanitas Iaşi.

Potrivit unor surse medicale, una dintre motivaţii ar putea fi cea salarială. Astfel, Florentina Popa ar avea o vechime mai mare ca asistent medical decât ca medic. „Totul pleacă de la salarizare. Ca director ar lua în mână aproximativ 2.800 de lei, ca asistent şef ar încasa 3.400 de lei salariu de bază. Are şi studii superioare şi cum la clinica respectivă se dă un spor de 75% ar putea ridica şi 4.200 de lei”, a explicat un asistent medical. Conform celei mai recente declaraţii de avere, Popa are un venit de 3.100 lei lunar şi de returnat un credit de 50.000 de lei contractat în 2015 şi scadent în 2020.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: