Ungaria merge mai departe: își suspendă sprijinul pentru aderarea României și Croației la OCDE

Ungaria merge mai departe: își suspendă sprijinul pentru aderarea României și Croației la OCDE

Ungaria îşi menţine poziţia şi anunţă că nu va sprijini aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), conform unui anunţ al Ministerului de Externe de la Budapesta. La rândul lor, şefii Inspectoratului Şcolar Mureş spun că au găsit o rezolvare pentru situaţia elevilor de la fostul Liceu Teologic Romano-Catolic.

 

Motivul pentru care Ungaria îşi suspendă sprijinul pentru aderarea României la OCDE este închiderea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş, se arată într-o declaraţie a MAE de la Budapesta citată de agenţia de presă MTI şi preluată de Agerpres în pagina electronică.

 

În cazul Croaţiei, motivul invocat de Budapesta este disputa legată de o investiţie a societăţii ungare MOL în această ţară.

 

Ungaria şi-a exprimat poziţia în acest sens în cadrul Consiliului OCDE, care are loc astăzi la Paris.

 

La rândul lor, şefii Inspectoratului Şcolar Mureş spun că au găsit o rezolvare pentru situaţia complicată în care se aflau sute de elevi şi cadre didactice de la fostul Liceu Teologic Romano-Catolic, desfiinţat prin decizie a instanţei de judecată.

 

Soluţia găsită pentru elevii Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş, cu care părinţii şi profesorii au fost de acord, este ca elevii să înveţe în aceeaşi clădire, dar să activeze în cadrul Liceului Teoretic „Bolyai Farkas“.

 

Peste 2.000 de persoane au protestat miercuri, 6 septembrie, în faţa palatului administrativ din Târgu-Mureş, nemulţumiţi de desfiinţarea Liceului Teologic. Timp de aproape o oră, etnicii unguri au rostit discursuri în maghiară şi română prin care au cerut ca Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, desfiinţat prin hotărâre judecătorească în vara aceasta, să fie repus în funcţiune.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top