fbpx
 
Tăriceanu declanșează atacul împotriva Președintelui. Răspunsul lui Klaus Iohannis

Tăriceanu declanșează atacul împotriva Președintelui. Răspunsul lui Klaus Iohannis


Primii oameni în stat, președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sunt în conflict deschis și nu se mai feresc să își arunce acuzații grave și să se atace verbal.

 

Pentru prima dată, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, și-a început declarația de presă susținută la Palatul Cotroceni cu un mesaj adresat direct lui Călin Popescu Tăriceanu.

 

„Domnule Tăriceanu, da, adevărul doare, dar acest lucru nu este un motiv să folosiți un limbaj licențios, să jigniți și să spuneți în spațiul public lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea.

 

Președintele României domnul Klaus Iohannis reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului. Președintele respectă pe deplin rezultatul votului care a condus la constituirea actualei majorități și își dorește ca Guvernul să aibă rezultate bune pentru România.

 

Președintele consideră că o legiferare transparentă de tip european este fundamentală pentru întărirea statului de drept și consolidarea parcursului democratic al României”, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Reacția sa a venit la scurt timp după ce șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „patronează un sistem de putere corupt”.

 

 „În România, în momentul de față, avem serioase deficiențe în privința funcționării instituțiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenția publică de presă (...), sunt oameni care și-au luat inima în dinți, cum se spune, și au început să vină să mărturisească avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec în instituțiile în care au funcționat și președintele întoarce capul și spune “eu nu văd lucrurile acestea”.

 

Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască pentru că situația îi folosește. Până la urmă, el este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România”, a susținut Călin Popescu-Tăriceanu la Senat, potrivit Agerpres.

 

Liderul ALDE a fost întrebat de jurnaliști cum vede afirmațiile președintelui României, care a susținut că persoanele care au probleme cu legea nu ar trebui să facă parte din Guvern.

 

„Când aud declarațiile astea am de multe ori senzația că printre noi, am o revelație așa, că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt și care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici și Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcționează în dreptul fiecăruia, și în dreptul domniei sale, prezumția de nevinovăție, de care s-a bucurat când a fost ales președinte al României”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Liderul ALDE l-a acuzat pe șeful statului că dorește „ca actualul Guvern să fie destrămat” și înlocuit de un guvern tehnocrat.

 

„Am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri pe diferite hotărâri de guvern pentru toți membrii Guvernului. Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului președinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru, practic, să fie nevoit să își dea demisia și să mai ne trezim încă o dată cu un guvern de tehnocrați, pentru că se apropie alegerile prezidențiale din 2019. Dacă până mai ieri — alaltăieri poate aveam niște mici dubii că ăsta e planul pe care îl urmărește, astăzi, după declarațiile de astăzi și de acum două zile, nu mai am niciun dubiu. Președintele sapă cu râvnă la fundația acestui guvern, care e majoritatea parlamentară și nădăjduiește să o dea jos”, a conchis Tăriceanu.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: