Coaliția scârțâie: ALDE menține sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie

Coaliția scârțâie: ALDE menține sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie

Şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat joi că partidul pe care îl conduce menţine sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie, după ce premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea remanierii miniştrilor cu „probleme penale". „DNA-ul şi-a pierdut credibilitatea. (...) Nu putem accepta ca DNA-ul să facă Guvernul României", a adăugat Tăriceanu.

 

„Nu suntem de acord cu vreo propunere de demisie, noi i-am acordat sprijinul politic", a spus acesta, într-o conferinţă de presă.

 

Tăriceanu a precizat că a discutat cu conducerea ALDE despre „dorinţa de a menţine în continuare coaliţia de guvernare, de a acorda sprijin Guvernului", pentru „stabilitatea" României.,

 

„Şi eu şi colegii mei considerăm că este dreptul primului ministru să propună remanierea Guvernului", a mai spus Tăriceanu, adăugând însă că, în opinia sa, era de preferat ca acest lucru să nu se întâmple „public, în presă, ci în interiorul coaliţiei care asigură sprijinul Guvernului".

 

El a amintit că argumentele premierului Tudose pentru remaniere au fost „cele legate de competenţe şi performanţă şi a doua grupă de considerente, legate de acţiunea practică a DNA-ului".

 

El a prezentat „punctul de vedere al ALDE: În ultima perioadă au apărut atât de multe informaţii şi dovezi privind abuzurile săvârşite de colaboratorii doamnei Kovesi, încât ne întrebăm care mai este adevărul. DNA-ul şi-a pierdut credibilitatea. (...) Nu putem accepta ca DNA-ul să facă Guvernul României."

 

„Am luat o decizie ca ministrul nostru Viorel Ilie trebuie menţinut", a subliniat Tăriceanu.

 

El a adăugat că ar trebui să se vorbească despre „lucrurile care sunt cu adevărat importante în România de astăzi: ce se întâmplă cu drepturile cetăţenilor din România care sunt călcate în picioare, ce se întâmplă cu abuzurile DNA?"

 

(Sursa: Hotnews.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top