fbpx
 
USR şi-a ales preşedinte după un congres marcat de controverse. Dan Barna, noul lider al formaţiunii

USR şi-a ales preşedinte după un congres marcat de controverse. Dan Barna, noul lider al formaţiunii


Reprezentanţii USR au ales noul lider al formaţiunii rămasă fără preşedintele fondator după ce Biroul Naţional al partidului s-a poziţionat, împotriva voinţei acestuia, pe tema redefinirii familiei în Constituţie.

 

În urma votului dat la congresul de la Poiana Braşov, Dan Barna devine noul preşedinte al Uniunii Salvaţi România. Barna a obţinut 127 de voturi din 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50.

 

Congresul a fost unul marcat de controverse, Cristian Seidler, unul dintre cei trei candidaţi înscrişi în cursă retragându-se din competiţie, pe motiv de nereguli în organizarea acesteia. De asemenea, Nicuşor Dan a anunţat astăzi pe pe contul său de Facebook, că a decis să nu ia parte la Congresul de la Poiana Braşov unde foştii săi colegi îşi alegeau noul preşedinte, căci nu poate gira, prin prezenţa sa "un congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL". De asemenea, fostul lider al USR avertizează că există o uriaşă presiune pentru ca formaţiunea pe care a înfiinţat-o să-şi abandoneze misiunea şi să intre în sistem. Mai multe informaţii, aici.

 

În sprijinul afirmaţiilor sale, Nicuşor Dan reaminteşte că alegerea delegaţilor în Bucureşti a fost anulată, Comisia de Arbitraj anulând o decizie a Biroului Naţional. De asemenea, Dan aminteşte că Seidler şi alţi 100 delegaţi au refuzat să vina la Congres.

 

Amintim că, potrivit unor surse din USR, alegerile iniţiale ale delegaţilor filialei Bucureşti la Congres au fost anulate de Biroul Naţional al USR, pe motiv că din cei 63 de delegaţi, 59 ar fi fost simpatizanţi ai lui Seidler. Biroul Naţional a dispus reluarea alegerilor, noul scrutin fiind oganizat de Secretariatul General al partidului, în zilele de 23, 24 şi 25 octombrie. Pe liste ar fi fost puse persoane care nici măcar nu şi-au exprimat intenţia de a deveni delegaţi.

 

Ulterior, rezultatul noilor alegeri a fost contestat, Comisia Municipală de Arbitraj constatând că noile alegeri au avut loc cu încălcarea statului USR.

 

„Admite sesizarea formulată de reclamantul ..... în contradictoriu cu pârâta Filiala Municipală USR Bucureşti. Constată că Conferinţa Municipală întrunită la datele de 23.10.2017, 24.10.2017 şi 25.10.2017 a fost compusă cu încălcarea Statutului USR. Pe cale de consecinţă, dispune anularea Conferinţei Municipale întrunite la datele de 23.10.2017, 24.10.2017 şi 25.10.2017, a rezultatelor alegerilor şi a tuturor actelor aferente.", se arată în minuta Comisiei.

 

(Sursa: Epoch Times România)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30