fbpx
 

Avertisment: Ofertă înșelătoare de bilete de avion, riscaţi să rămâneţi fără bani în cont


Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a atras atenția cu privire la o nouă schemă de phishing în care este implicat numele companiei WizzAir.

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează asupra unei noi scheme de tip phishing, în care atacatorii se folosesc de imaginea WizzAir, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est și cel mai mare transportator aerian din România, și au reușit să sustragă bani din conturile bancare ale mai multor persoane, relatează profit.ro.

 

Însă, aici intervine scamatoria. Pentru a intra în posesia premiului trebuie să faci două lucruri: să distribui pe contul tău de Facebook vestea că ai câștigat (ca să vaă și prietenii tăi și să acceseze și ei site-ul) și să descarci biletele în format PDF, cu ajutorul butonului Descarcă acum.

 

frauda bilete de avion gratuite, frauda bilete Wizz Air, pacaleala bilete avion, Wizz Air
 
 

În momentul în care accesezi butonul nu ești trimis către cele două bilete, ci direcționat către site-ul „sponsorului” Wizz Air, unde trebuie să te înregistrezi gratuit, pentru 30 de zile. Dacă tot nu ți-ai dat seama că e o scamatorie, și vrei să mergi mai departe, vei afla în curând că cei care se află în spatele acestei campanii știu prea bine vorba „s-a întâlnit hoțul cu prostul”.

 

frauda bilete de avion gratuite, frauda bilete Wizz Air, pacaleala bilete avion, Wizz Air
 
 

Astfel încât, dacă accepți să mergi mai departe vei ajunge pe pagina de plăți a scribd.com, unde ți se spune că trebuie să cumperi trei cărți, un audiobook și acces nelimitat la documente, articole și muzică, pentru infima sumă de 8,99 dolari americani pe lună. Prima lună e gratuită, iar calitatea ta de membru al acestui site începe din prima zi a lunii următoare. Din acel moment, urmează să achiți această sumă lunar până când o anulezi. Ei bine, cam asta înseamnă să câștigi bilete de avion gratuite la 8,99 dolari pe lună.   

 

frauda bilete de avion gratuite, frauda bilete Wizz Air, pacaleala bilete avion, Wizz Air
 
 

Cum au reacționat oficialii Wizz Air

Reprezentanții companiei aeriene au reacționat imediat. La solicitarea Click!, departamentul de comunicare al Wizz Air a transmis clienților companiei următorul răspuns:

„Wizz Air a fost informată că o serie de website-uri şi pagini de Facebook operează cu domenii false şi folosesc simboluri similare sau identice cu marca WIZZ, fiind capabile în acest mod să inducă în eroare clienţii care cred că vizitează website-ul şi paginile oficiale ale Wizz Air. Unele dintre aceste website-uri au lansat concursuri false pretinzând că cei care vor câştiga vor intra în posesia de bilete WIZZ. Wizz Air reaminteşte tuturor clienţilor săi că website-ul său oficial este http://wizzair.com şi că orice informaţii despre promoţiile şi concursurile WIZZ sunt publicate fie pe acest website, fie pe paginile oficiale de Social Media sau prin newsletter-ul companiei. (Vă rugăm să consultați linkurile oficiale de mai jos). Wizz Air recomandă cu tărie tuturor pasagerilor să nu viziteze sau să dea clic pe aceste link-uri sau pagini de web, promovate prin intermediul oricărui alt canal în afară de platformele şi website-ul oficiale. Wizz Air va lua toate măsurile necesare împotriva tuturor entităţilor care pretind în mod fals că reprezintă Wizz Air şi care induc în eroare clienţii”, ne-a transmis Suzana Savu, responsabil comunicare Wizz Air. 

Iată mai jos canalele de comunicare oficiale ale Wizz Air

Wizz Air Facebook : https://www.facebook.com/wizzaircom

Wizz Air Instagram oficial: http://instagram.com/wizzaircom

Wizz Air LinkedIn oficial: https://www.linkedin.com/company/36906/

Wizz Air oficial YouTube: https://www.youtube.com/user/WizzAirCorporate

Wizz Air oficial Twitter: https://twitter.com/wizzair


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: