fbpx
 
Londra: Poliția infirmă că ar fi fost un incident terorist și s-a retras din zona vizată

Londra: Poliția infirmă că ar fi fost un incident terorist și s-a retras din zona vizată


UPDATE ORA 20:37 Incidentul care vineri seară a mobilizat poliția londoneză în plin Black Friday pe Oxford Street, marea arteră comercială a capitalei britanice, s-a încheiat, au anunțat autoritățile, infirmând astfel că în zonă ar fi avut loc un atac terorist, cum se anunțase inițial, informează agențiile internaționale de presă.

După ce investigațiile nu au evidențiat existența unor probe privind focuri de armă, forțele de ordine s-au retras din respectiva zonă, unde a fost însă suplimentat numărul polițiștilor pentru ca populația să se simtă în siguranță, se menționează într-un comunicat emis de Poliția Metropolitană.

Aceasta anunțase anterior că ‘a fost alertată la ora (locală) 16:38, în urma primirii mai multor apeluri privind focuri de armă trase pe Oxford Street și în stația de metrou Oxford Circus’, care a fost imediat evacuată împreună cu stația Bond Street. În primul anunț al poliției s-a menționat că incidentul este tratat ca ‘acțiune teroristă’.

Dar la fața locului nu s-au găsit urme de focuri de armă, nici vreun suspect și nici victime, cu excepția unei femei care a fost ușor rănită în busculada creată de persoanele care au intrat în panică după ce au auzit acele zgomote ce păreau a fi focuri de armă și a căror origine încă nu a fost elucidată.

* UPDATE ORA 20:11 Londra: Poliția nu a găsit indicii privind focuri de armă în zona stațiilor de metrou evacuate

Poliția britanică a anunțat că deocamdată nu a descoperit indicii privind focuri de armă care ar fi fost trase în zona a două stații de metrou londoneze și nici victime sau suspecți ale unui asemenea incident pentru care a fost alertată vineri după amiază și care a provocat panică în centrul capitalei britanice, informează agențiile internaționale de presă.

Anterior poliția anunțase că a intervenit la stațiile de metrou Oxford Circus și Bond Street în urma unui incident tratat ca ‘acțiune teroristă’.

Conform unui comunicat difuzat de Poliția Metropolitană din Londra, aceasta ‘a fost alertată la ora (locală) 16:38, în urma primirii mai multor apeluri privind focuri de armă trase pe Oxford Street și în stația de metrou Oxford Circus’, aceasta din urmă fiind imediat evacuată, la fel ca și stația Bond Street.

Dar, o jumătate de oră mai târziu, la fața locului ‘în acest stadiu’ nu s-au găsit urme de focuri de armă, nici vreun suspect și nici victime, cu excepția unei femei care a fost ușor rănită în busculada creată, au mai precizat autoritățile.

‘Încă nu știm ce s-a întâmplat’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției, precizând că investigațiile continuă.
Zona respectivă era foarte aglomerată de oameni veniți la cumpărături de Black Friday.

Poliția britanică a intervenit vineri după-amiază la două stații de metrou din centrul Londrei, unde au fost semnalate focuri de armă, relatează agențiile internaționale de presă.

Incidentul este tratat ca ‘acțiune teroristă’, a anunțat poliția, fără să ofere alte precizări, menționând însă că deocamdată nu au fost raportate victime.

Cele două stații de metrou vizate, Oxford Circus și Bond Street, au fost evacuate.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: