fbpx
 
Surse: După ce a „mazilit-o" pe Anca Alexandrescu, Dăncilă mai pregăteşte o lovitură pentru Dragnea. Una dură!

Surse: După ce a „mazilit-o" pe Anca Alexandrescu, Dăncilă mai pregăteşte o lovitură pentru Dragnea. Una dură!


Viorica Dăncilă ar mai pregăti o lovitură pentru Dragnea. După ce vineri s-a descotorosit de Anca Alexandrescu, „umbra lui Dragnea" la Palatul Victoria, acum premierul intenţionează să o demită pe şefa ANAF, Mihaela Triculescu, fidelă lui Darius Vâlcov, relatează Adevărul, citând surse politice. Acesta ar fi, conform publicaţiei citate, primul pas pentru îndepărtarea lui Vâlcov din Guvern.

Mihaela Triculescu, pe care Vâlcov a pus-o la şefia ANAF în pofida lipsei de experienţă relevantă ar urma să fie demisă din cauza incompetenţei. Cel care va propune revocarea va fi ministrul Finanţelor, Eugen Teodrovici, iar semnătura finală va aparţine premierului Viorica Dăncilă. De altfel, Teodorovici a declarat public că e nemulţumit de activitatea şefei Fiscului. Dincolo de motivul oficial, demiterea Mihaelei Triculescu îl vizează direct pe Darius Vâlcov, consilierul Vioricăi Dăncilă, impus de Liviu Dragnea.

Potrivit surselor citate, Dăncilă vrea să-l dea afară din Guvern pe Darius Vâlcov pentru a reduce astfel din influenţa directă pe care Liviu Dragnea o are în Executiv, Vâlcov fiind unul dintre oamenii care-i raportează direct liderului PSD tot ce se întâmplă la Palatul Victoria. Dăncilă îl are aliat pe Eugen Teodorovici, care şi el l-ar vrea plecat pe Vâlcov, pe motiv că-i subminează autoritatea de ministru.

Reamintim în context că recent analistul Andrei Caramitru, membru USR şi expert în economie, susţinea că, potrivit informaţiilor sale, premierul Dăncilă face eforturi pentru a debloca investiţiile în gaze off-shore, investiţii blocate premeditat de Dragnea şi Vâlcov în interesul Rusiei. Ceea ce înseamnă, în viziunea lui Caramitru, că Dragnea a pierdut bătălia şi că va ajunge la puşcărie. Şi nu doar el.

„Tocmai am aflat ceva interesant - de la prieteni care au putere de decizie în industria energiei. Vasilica - de vreo 2 săptămâni - face eforturi personale să deblocheze investiţiile în gaze off-shore. Care au fost blocate de Dragnea şi Vâlcov - în interesul Rusiei. Ce înseamnă asta? Că Dragnea a pierdut şi e pe făraş. Şi va ajunge la puşcărie (nu doar el - sunt mulţi care vor pica!). Pe 26 mai - prin vot - îl ajutăm să ajungă acolo mai repede", scria în urmă cu 4 zile, pe Facebook, Andrei Caramitru.

Contactat de Mediafax, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că nu s-a discutat despre înlocuirea preşedintelui ANAF, Mihaela Triculescu sau a consilierului pe probleme economice, Darius Vâlcov, în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: