fbpx
 
Foto: Facebook Foto: Facebook

Imobiliarul Ștefan Popescu a fost la nunta liberalilor, după cumătria lui Chirica


Pe modelul cumătriei lui Mihai Chirica, controversatul dezvoltator imobiliar Ștefan Popescu a fost invitat la o nuntă liberală. Mire: consilierul județean Sorin Afloarei. Naș: președintele PNL Iași, Costel Alexe.

În luna mai, nuntă liberală mare, la Elysium, la Ciric. Printre invitații mirelui Sorin Afloarei, consilier județean liberal, Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Naș a fost Costel Alexe, președintele PNL Iași. Și a mai fost un invitat-surpriză, pe model Chirica. Un investitor imobiliar.

Prieten din cartier

Mirele, Sorin Afloarei, este cel care l-a invitat pe investitorul imobiliar Ștefan Popescu la petrecerea de la Elysium. S-ar cunoaște, spune consilierul județean Sorin Afloarei, din cartierul unde au locuit amândoi.
„Copilăria mi-am petrecut-o în Bularga, acolo locuiesc părinții mei, acolo l-am cunoscut pe Ștefan Popescu. Ne-am cunoscut de pe vremea când nu era investitor imobiliar, acum mulți ani”, explică Sorin Afloarei.
Ștefan Popescu, investitor imobiliar controversat în prezent, a fost printre „descurcăreții” din Bularga. Implicat în numeroase scandaluri și bătăi. Diferența de vârstă dintre el și mirele Afloarei este consistentă.
„Am mai mulți prieteni din cartier care au acum peste 40 de ani, nu doar pe dl Popescu. Nu am nicio problemă că este dezvoltator imobiliar acum, nu o să mă fac că nu-l cunosc, doar pentru ce lucrează”, mai spune Sorin Afloarei.
Investitorul imobiliar Ștefan Popescu nu a răspuns la telefon pentru a explica prezența la nunta unui politician.

Sorin Afloarei este consilier județean, îl știe pe Popescu din Bularga

Favoritul primarului

Acesta a realizat un bloc pe strada Atelierului 10 (în Bularga) pentru care a obținut, în 2015, etajare imobil existent – intrare în legalitate. Concret, potrivit autorizației din 2014, Popescu avea aprobată o arie desfășurată construită de 520 mp, pentru ca în actul din 2015, cel cu „intrarea în legalitate”, aria desfășurată construită să crească la 790 mp, adică un plus de 270 mp ce s-ar traduce în patru apartamente în plus.
A finalizat alte două blocuri cu câte două etaje fiecare, pe strada Strugurilor, în Nicolina. Potrivit autorizației de construire, Popescu avea, pe suprafața de teren de 1.077 mp, un coeficient de utilizare de 0,896, adică aria desfășurată construită nu trebuia să depășească 966 mp. Cele două imobile sunt mai mari cu câțiva metri. Suprafața totală desfășurată iese la 1.100 mp, cu 140 mp mai mult decât în autorizație. Și în acest caz, spațiul suplimentar înseamnă profit mai mare.
În zona Nicolina, aproape de Crucea lui Ferentz, a cumpărat un teren cu tot cu PUZ. Avea aprobare pentru P+2, acum încearcă să mărească înălțimea, cu ajutorul Comisiei de Monumente, la P+8.

Nașul n-a știut

Nașul, Costel Alexe, președintele PNL Iași, spune că nu a știut mai nimic despre invitații mirelui.
„Am stat în mare parte a timpului petrecut la nuntă cu soția mea. Au participat la nuntă și Rareș Bogdan și Ludovic Orban, am discutat mult și cu ei. Nu i-am cunoscut pe cei mai mulți dintre invitați”, spune Alexe.
Conform unor surse, la nuntă au fost peste 300 de invitați.

Costel Alexe (stanga) a fost nașul lui Sorin Afloarei

Situație similară cu celebra cumătrie

Primarul Mihai Chirica a avut invitați, la petrecerea de botez a fiului său Ștefan, conform propriilor declarații, 560 de invitați. Suma strânsă a fost imensă – 125.000 de euro – și a fost utilizată ulterior pentru a justifica o parte din terenul cumpărat pe numele fiului.
Printre invitați s-au numărat mai mulți investitori imobiliari din Iași, inclusiv Ștefan Popescu, iar Chirica a explicat că nu-i cunoaște, de fapt.
“Copilul meu are trei naşi, doi medici şi viceprimarul Harabagiu. Suntem înrudiţi. Fiecare dintre naşii mei pe care i-a avut copilul meu la botez a avut permisiunea să invite pe oricine doreşte, de fapt a avut şi mesele rezervate. Nu toţi invitaţii au fost invitaţii mei. Nu toţi invitaţii pe care i-am văzut acolo i-am (re)cunoscut.”, a declarat acum câteva zile Chirica, în plin scandal legat de proprietatea de 250.000 de euro cumpărată anul trecut.

„Pot înțelege interesul presei pentru astfel de subiecte, dar vă spun sincer că nu există nici similitudini, nici interese ascunse, nici știri senzaționale! Astfel de evenimente private, care țin exclusiv de intimitatea fiecăruia dintre noi, fie că suntem nași, miri, fini sau simpli invitați, reunesc prieteni și nu profesii sau activități!
Nu știam lista de invitați cu atât mai puțin cine i-a invitat!
A fost o nuntă exact că oricare alta, cu oameni din toate profesiile: medici, avocați, antreprenori, studenți, liber profesioniști, oameni care lucrează în țară sau în străinătate.”

Costel Alexe, președintele județean al PNL Iași 

Article image
Grigore Nepotu a apărut brusc în schema de personal a Primăriei, angajat fără concurs, cu „recomandare”. Ba mai mult, activitul PNL a și anunțat pe FB angajarea sa la Primărie ca pe o mare victorie. Până de curând, el participa la toate acțiunile politice PNL, e vocal la adresa PSD, dar nu scoate un sunet despre Mihai Chirica. Anterior, Daniel Juravle, tot de la PNL, fusese angajat la Primărie, salariul explicând totul: 5.4...
Autor Cezar Moraru Anchete 10 Iunie 2019


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: