fbpx
 
Editorial Gabriel GACHI: Baronul Chirica a dat interdicție site-ului REPORTER la conferințele sale de presă

Editorial Gabriel GACHI: Baronul Chirica a dat interdicție site-ului REPORTER la conferințele sale de presă


Mihai Chirica s-a dat azi în stambă, anunţând interdicţia pentru REPORTER la conferinţele sale de presă. Să interzică ce, că noi oricum veneam de două ori pe an la conferinţele sale. Azi am vrut doar să-i testăm simţul raţiunii.

Chirica nu răspunde de 5 ani la întrebările incomode, fuge că dracul de tămâie de realitate. E un baron 100%. N-are nici măcar demnitatea de a confrunta, prin largi volute, evidența lucrurilor. E laș, un băieţel, fuge pur şi simplu, speriat, disperat, se-ascunde sub fustele departamentelor de yesmeni şi a canalelor oficiale.

Chirica vrea să stăm toţi încolonaţi şi să-l aplaudăm. Un comunist care se crede providenţial. Eu n-am o agendă anti-Chirica, am o agendă pro-ieșeni. Nicio anchetă REPORTER n-a inventat fapte care nu există. Toţi oamenii de la REPORTER sunt extrem de profesionişti, niciunul nu e îndoctrinat, urâm să fim de partea cuiva. Dacă mâine o să fie un alt primar, REPORTER va fi la fel de critic, am spus asta de 100 de ori.

Fraudele lui Chirica sunt horror pentru practicile de bună guvernare dintr-o ţară europeană. Schimburile oneroase de terenuri, domeniile de sute de mii de euro ascunse pe rude, distrugerea Iaşului prin politica sutelor de blocuri-plombă în cartierele aglomerate, cultul personalităţii pe care îl practică, coabitarea cu cea mai mare firmă de construcţii din judeţ, fără să-i pese, excendentele absolut enervante la investiţii, an de an, şi deficitele create cu inconştientă la cheltuielile curente, toate îl fac un individ dezgustător pentru standardele europene.

E treaba clasei politice şi a mediului de afaceri din Iaşi dacă îl protejează în continuare. E treaba Justiţiei dacă doarme. Noi ne facem doar datoria de ziarişti. Nu l-am linşat cum fac televiziunile naţionale cu taberele adverse, nu scriem pamflete, ne documentăm la sânge, urmărim exclusiv relevanța publică şi îi reprimăm derapajele. Suntem criticii Puterii aşa cum numai o democraţie adevărată poate avea. Suntem ireproşabili.

Chirica spune că i-am jignit mama. Un mitoman. Mama lui a luat un teren subevaluat în Aleea Sadoveanu, cu doar 7.000 de euro, şi l-a vândut apoi cu 100.000 de euro (mult supraevaluat) exact imobiliarului care făcuse un schimb scandalos de pământ cu Primăria lui Chirica. Astea nu sunt jigniri. E fraudă!

Chirica s-a dus într-un spital, unde se comportă ca un prim-secretar, şi i-a spus unei şefe de clinică, aflată în examen cu medicii rezidenţi, să-şi mute fiica din clasa în care învaţă şi fata lui. Asta e o intruziune gravă în viaţa altor persoane, la locul de muncă, o încălcare a separării puterilor într-un stat de drept şi e un comportament tipic de baron. Acesta e derapajul pe care l-am penalizat, nu i-am încălcat dreptul la intimitate. El a ieşit din spaţiul intim când s-a dus într-o instituţie publică, în timpul programului, cu o cerere de interes privat.

Chirica nici n-are ce să interzică. Totul e o butaforie. Niciun ziarist din Iaşi nu mai are acreditare la Primărie de 10 ani. N-ai cum să interzici ceva ce nu există. Dacă ne respinge acreditarea încalcă Legea 544, există totuşi nişte cerinţe minime de stat de drept. O să mă duc la viitoarea conferinţa de presă. O să-i pun civilizat întrebări despre cheltuirea banului public. O să ne comportăm ca nişte profesionişti. O să văd nivelul următor la care trece Chirica. Ne scoate în lanţuri din Primărie, va fugi speriat cum a făcut şi astăzi? S-a ajuns prea departe. De 6 luni, Primăria nu ne răspunde la întrebările adresate în scris. Nu am vociferat. Disperarea după Putere a lui Chirica ne lasă rece.

Descoperiţi luni o anchetă REPORTER DE IAŞI despre fraudele uriaşe de la concertele festive organizate de Primărie. Bani publici, sfidarea unui primar care nu dă explicaţii. Ce face Florea la Târgu Mureş şi ce face Chirica la Iaşi este fix acelaşi lucru. Iar Florea conduce acel oraş de 20 de ani! Chirica e continuatorul unei dinastii care durează tot de 20 de ani. Asta e România. Eu sunt ziarist în ţara lui Chirica şi nu vreau să tac.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30