fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 11 Decembrie 2017

În așteptarea Crăciunului, în ansamblul Palas răsună colindele. O agendă bogată de evenimente, din care nu lipsesc spectacolele cu melodii de sezon sau de tradiții, completează sesiunile de cumpărături. În plus, copiii cuminți îl pot întâlni pe Moș Crăciun.

 În luna cadourilor, spectacolele dedicate sărbătorilor de iarnă se țin lanț la Palas. Marți, 12 decembrie 2017, de la ora 18.00, Atriumul Palas Mall va găzdui cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil „Împarte cu noi zâmbete de Crăciun”. Spectacolul va include recitaluri ale interpretelor Vasilica Tătaru și Andreea Daria Dumitriu, moment de dans sportiv susținut de CSG Gimnis, colinde și urături ale copiilor de la Centrul de zi Cornești, datini prezentate de Ansamblul „Bahluiețul” și teatru pentru copii oferit de artiștii Ateneului din Iași. Programul va fi completat cu un târg de cadouri, tombolă cu premii, face painting și alte surprize. Evenimentul este organizat de Asociația „AMA - Zâmbet de copil”, iar cei care doresc pot face donații sau pot aduce cadouri, pe care Moș Crăciun le va oferi copiilor internați în Secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Miercuri, de la ora 16.00, cei prezenți în Atrium Palas vor fi încântați cu spectacolul caritabil de colinde „Arată că-ți pasă”, organizat de Asociația Studenților Francofoni din Iași. Melodiile de iarnă vor aduce bucurie publicului, în interpretarea corurilor: Corala „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Corul Mitropolit „Iosif Naniescu”, Trysagion, Corul „Învierea” al ASCOR, Corul Colegiului de Artă „Octav Băncilă”, IHOS și Ceata de Mediciniști .

Spectacolele de colinde vor continua duminică, 17 decembrie, începând cu ora 10.30, atunci când pe scenă vor urca micii artiști și corul Kids Singers de la Palatul Copiilor, formația Armonia Lucis, ansamblurile Monor și Maramureș, corul de copii Angeli și alții.

Palas are surprize și pentru cei care sunt nerăbdători să îl întâlnească pe Moș Crăciun. Simpaticul bătrânel va fi prezent pe jilțul din Atrium începând de miercuri, 14 decembrie, între orele 18.00 și 20.30. Excepție fac zilele 16 și 17 decembrie, dar și 22 și 23 decembrie, atunci când Moșul dedică și mai mult timp copiilor, în intervalul orar 11.00 – 20.00. În Ajun, copiii pot primi cadouri de la ora 11.00, până la ora 15.00.

În plus, cei mici sunt așteptați pe ghețarul din Atrium Palas. Cu ajutorul realității augmentate, vor călători în ținuturi înghețate, alături de pinguini hazlii, foci jucăușe și un urs polar prietenos. La final vor rămâne cu o amintire, fotografiile fiind încărcate instant pe pagina de Facebook Palas.

Până pe 24 decembrie, cei care cumpără în valoare de minimum 150 de lei din magazinele Palas și merg cu bonurile la centrul de premiere amenajat în zona Guess pot participa la campania „Crăciun în Țara Pinguinilor”. Primii 215 participanți din fiecare zi vor fi răsplătiți cu premii instant, iar cei mai norocoși trei clienți, desemnați prin tragere la sorți în fiecare duminică, vor primi cadou cel mai dorit gadget al momentului, câte un iPhone X.


Publicat in Actualitate
Luni, 11 Decembrie 2017 13:22

Mamma Mia îți oferă timp!

De Crăciun Mamma Mia îți aduce acasă delicatese alese: platouri
festive, prăjituri și cei mai gustoși și fragezi cozonaci.
Cât timp ai câstiga dacă scapi de grija preparării tuturor acestor
bunătăți?
 
Mamma Mia te scapă de această bătaie de cap. Ce este de făcut???
Comandă din timp, până pe 21 Decembrie, delicatesele dorite și noi
le livrăm la tine acasă oricând dorești.
 
Ia gândește-te: cât timp ai câstiga?
 
Comenzi pentru platouri festive, prăjituri și cei mai gustoși și
fragezi cozonaci! Comenzile trebuie plasate cu minim 24 de ore înainte
de momentul livrării.
 
07MammaMia
0762/662.642

Publicat in Evenimente

Astăzi, la împlinirea unui an de mandat, deputatul Petru Movilă a depus nu mai puţin de 109 amendamente la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2018. Amendamentele depuse au vizat în principal sistemul medical, după cum urmează:

  • respectarea promisiunii Guvernului PSD - ALDE referitoare la achiziţia unei ambulanţe pentru fiecare comună din judeţul Iaşi
  • alocarea de fonduri pentru dotarea Clinicii de arşi din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi şi alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de aparatură medicală
  • suplimentarea fondurilor pentru finalizarea şoselei de centură care a primit în 2018 doar 2 milioane lei
  • fonduri pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a construcţiei a 3 pasarele pietonale la Valea Lupului
  • dublarea sumei alocate pentru unităţile de învăţământ special şi a centrelor județene de resurse și asistență educațională
  • dublarea sumei alocate pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale în condiţiile în care judeţul Iaşi a primit cele mai puţine fonduri din întreaga Regiune de Nord-Est
  • bani pentru construcţia locuinţelor pentru tineri în zona Grădinari

Pe lângă acestea, alături de ceilalţi parlamentari de Iaşi, deputatul Petru Movilă va susţine în comisiile de specialitate şi amendamentul pentru actualizarea studiilor de fezabilitate necesare pentru construcţia autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. „Proiectul de lege pe care l-am depus la începutul anului, susţinut de aproape 70 dintre colegii mei din Parlament, îşi găseşte sprijinul în acest amendament. Voi fi prezent la comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor pentru a susţine necesitatea actualizării studiilor de fezabilitate. Faptul că 16 din cei 17 parlamentari de Iaşi au semnat pentru acest demers arată că, în sfârşit, am înţeles faptul că doar uniţi putem lupta pentru proiectele judeţului nostru”, a declarat deputatul Petru Movilă.


Publicat in Actualitate

Sâmbătă, 9 decembrie,  reprezentanții Partidului Național Liberal, Filiala Iași, au semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Primăria Municipiului Iași, în memoria Regelui Mihai I al României.

Din delegația liberală care i-a adus un ultim omagiu Majestății Sale, Mihai I, au făcut parte Costel Alexe, președinte PNL Iasi, primari, consilieri locali și județeni, precum și membri ai Comitetului Director Județean PNL Iași. De asemenea, alături de delegația ieșeană a semnat și George Stângă, senator si Președinte PNL Galați.

„Nu putem vorbi despre statul român modern, despre România actuală, fără să ne aplecăm asupra rolului determinant al Casei Regale a României în istoria noastră şi totodată să pomenim şi de sacrificiile pe care tânărul Mihai, rege încă de la o vârstă fragedă, le-a făcut pentru păstrarea identităţii şi unităţii naţionale. Prin moartea Regelui Mihai întoarcem o filă din istoria României, dar cred că fiecare român de la sat, de la oraş, fiecare generaţie actuală şi viitoare trebuie să poarte respectul faţă de personalitatea marcantă a Majestăţii Sale şi rolul avut în unitatea poporului român şi totodată să transmită mai departe valorile şi principiile de la care acesta nu a abdicat niciodată în cei 96 de ani.” a declarat deputatul Costel Alexe, Presedinte PNL Iași.


Publicat in Actualitate

Primele căderi de zăpadă au găsit Consiliul Judeţean Iaşi complet nepregătit.  Pe mai multe drumuri judeţene s-a circulat cu greutate în cursul zilei de ieri, în urma ninsorii, deşi cantităţile de precipitaţii nu au fost semnificative (DJ248 Iaşi-Vaslui, DJ 248B Voineşti – Hadâmbu, DJ 248A Iaşi-Voineşti etc.). La nivelul Consiliului Judeţean nu există încă un contract de deszăpezire deoarece Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) a respins caietele de sarcini întocmite de către autorităţi pentru contractarea acestui serviciu. 

„Am atras atenţia încă de acum două luni că se va ajunge aici. Din păcate, autismul administrativ şi ţâfna păguboasă a domnului Maricel Popa ne-au adus în această situaţie neplăcută în care nu avem semnat încă un contract de servicii de deszăpezire la nivelul Consiliului Judeţean Iaşi. Am ajuns aici nu din cauza birocraţiei, ci din cauza lipsei de profesionalism a actualei administraţii judeţene. Să nu uităm că CNSC a respins caietele de sarcini întocmite de CJ pe motive hilare, cum ar fi „mita legală” cerută de dl. Maricel Popa de la firmele de dezăpezire constând în telefoane mobile cu credit şi maşini care să îl plimbe prin judeţ. Nu putem rămâne la mila vremii în mileniul III, este de neacceptat să ne rugăm să nu ningă ca principala soluție de rezolvare a problemelor. La 1 ianuarie 2018 trebuie să avem gata documentele pentru contractele iernii viitoare, iar în iunie 2018, cel târziu, să avem contractele pentru deszăpezire semnate dacă vrem sa lucrăm profesionist în administrație. Dar când un personaj politic dă peste cap întregul aparat executiv al Consiliului Judeţean și al direcției de specialitate, rezultatele sunt două: haos și oameni care suferă în județul Iași", a spus Marius Bodea, deputat PNL Iaşi.


Publicat in Actualitate

În calitate de inițiator al Galei Excelenței în Educație, deputatul Camelia Gavrilă a continuat să rămână alături de școala ieșeană și să lanseze o nouă categorie de premii, Premiul pentru Excelență în Educație, acordat din partea președintelui Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților elevilor olimpici care și-au confirmat valoarea, pregătirea și inventivitatea, prin distincții obținute la olimpiade și concursuri internaționale și naționale.

Cei trei beneficiari ai premiilor de la ediția anului 2017 sunt trei nume cu rezonanță pentru învățământul preuniversitar ieșean, remarcați pentru rezultate desosebite la matematică, fizică sau chimie, la olimpiade ale științelor care presupun abordare pluridisciplinară, inventivitate, studiu aplicat, pasiune pentru cunoaștere: Tudor COZMA, elev la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Vlad TUCHILUȘ, elev la Colegiul Național „Costache Negruzzi” și Mălina CONSTANTINESCU, elevă la Colegiul Național Iași. Aceștia au primit diplome, albume de artă, precum și câte un premiu în bani.

„Voi fi mereu preocupată de ceea ce se întâmplă în lumea școlii, fie că este vorba despre incluziune și modalități de diminuare a abandonului școlar, sau de susținerea și antrenarea elevilor capabili de performanță, care demonstrează pasiune pentru studiu, inteligență creativă, curiozitate intelectuală și, mai ales, consecvență valorică.

Școlile ieșene evoluează constant sub semnul valorii, într-un spirit al Iașului educat. Reușitele școlii ieșene ilustrează seriozitatea demersurilor educaționale, implicarea unor profesori competenți și dăruiți meseriei, dar și deschiderile spre valori înalt intelectuale, spre explorarea științei, artei, a culturii de către elevii ieșeni. Trebuie menționate parteneriatele și vecinătatea simbolică a celor cinci universități ieșene de tradiție, pe care le prețuim și ai căror absolvenți suntem, mulți dintre noi. Învățământul ieșean a confirmat mereu prin profesori, elevi și directori, iar valorile trebuie prețuite și răsplătite. Acesta este contextul în care am oferit aceste premii pentru excelență academică, pentru rezultate deosebite care ne dau speranța că acești elevi minunați vor avea trasee profesionale de succes, că vor ilustra în lume valoarea școlii românești și a celei ieșene, în special, dar avem, în aceeași măsură, și speranța că se vor întoarce să ofere o frântură din devenirea lor comunității care i-a format.” a subliniat prof. dr. Camelia GAVRILĂ, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din camera deputaților.

Gala Excelenței în Educație este evenimentul anual în cadrul căruia sunt premiați elevii olimpici ieșeni, precum și profesorii lor, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași și inițiat în anul 2012 de catre prof. dr. Camelia Gavrilă, acesta fiind unul din cele mai importante proiecte educaționale din portofoliul învățământului ieșean.


Publicat in Actualitate

Primăria este nemulţumită de taxa pentru terenul de sub fosta clădire Romtelecom din Fundaţie. Redevenţa pentru suprafaţa din centrul Iaşului a fost stabilită acum 25 de ani la 100 de lei/mp anual.

O afacere cu un teren al administraţiei locale s-a dovedit în timp a fi păguboasă pentru bugetul Primăriei. Pentru 900 de metri pătraţi situaţi pe strada Alexandru Lăpuşneanu nr. 14, în vistieria municipalităţii ajunge anual o sumă modică. Nemulţumiţi de această situaţie, reprezentanţii Primăriei Iaşi au dat luna trecută în judecată SC Telekom România Communication SA (fosta Romtelecom) pentru majorarea redevenţei.

 

Sumă „devalorizată şi inechitabilă”

Contractul de concesiune pentru terenul din zona centrală a Iaşului s-a încheiat între cele două părţi în 9 martie 1992 „pe durata existenţei construcţiei”. Astfel, pentru terenul pe care se află fosta clădire Romtelecom, actualul Corp R al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, societatea trebuia să achite o redevenţă de 100 lei/mp/an, „suma fiind supusă indexării”, conform contractului.

Acum, considerând că suma datorată anual este „devalorizată şi inechitabilă”, reprezentanţii municipalităţii au cerut Telekom renegocierea clauzelor contractuale, solicitare refuzată de societate, după cum se arată în acţiunea depusă în instanţă.

 

Au dat exemple din piaţă

Renegocierea redevenţei a fost solicitată în vederea alinierii valorii la contractele de concesiune încheiate pentru locaţii apropiate de cea deţinută de Telekom România Communications SA, situate în Municipiul Iaşi între strada Alexandru Lăpuşneanu nr. 14 şi Bd. Independenţei”, se arată în plângerea adresată Judecătoriei Iaşi.

În acţiune, juriştii Primăriei au arătat că pentru terenuri concesionate aflate în apropierea locului pe care se află fosta clădire Romtelecom, redevenţele încasate sunt mai mari. Astfel, pentru 400 de metri pătraţi pe strada Otilia Cazimir se încasează 15.750 de euro pe an, iar pentru 256 mp situaţi la intersecţia străzilor Barnovschi cu Otilia Cazimir, 9.250 euro pe an.

 

Redevenţă indexată

Reprezentanţii Primăriei susţin că, între 2010 şi 2017, redevenţa de 90.000 de lei pe an a fost indexată cu 2.423 de lei faţă de valoarea iniţială a contractului. „Astfel, este evident că indexarea calculată conform contractului de concesiune din 9 martie 1992 nu reflectă realitatea economică, disproporţia este vizibilă, chiar şi fără un raport de evaluare. Această situaţie este de natură a crea prejudicii majore faţă de bugetul local, veniturile din concesiuni fiind venituri publice, aspect important faţă de care se impune reglementarea situaţiei existente”, se mai precizează în acţiune. Reprezentanţii Telekom nu şi-au exprimat punctul de vedere până la închiderea ediţiei.

 

Clădirea ar putea ajunge la „Cuza”

Telekom a scos la vânzare, în vara acestui an, mai multe proprietăţi, printre care şi clădirea din zona Fundaţie, închiriată din 2008 de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Pentru fostul sediu Romtelecom, cu o suprafaţă utilă de aproape 3.600 mp, societatea cerea 2,1 milioane de euro.

 

 


Publicat in Anchete

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31