fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 23 Aprilie 2017

În Franţa e zi de alegeri prezidenţiale - poate cele mai importante din ultimele decenii din Hexagon, din cauza mizei și a contextului internațional. Francezii nu aleg doar un preşedinte, ci drumul pe care vor merge ţara lor şi Uniunea Europeană în viitor. Conform unui exit poll realizat pentru BFMTV, Emmanuel Macron a primit 23,7% din sufragii, iar Marine Le Pen 22%.

 

47 de milioane de francezi au fost aşteptaţi, duminică, la urne. Ei trebuie să-l aleagă pe viitorul şef al statului, care îi va urma lui Francois Hollande la Palatul Elysee cel puţin pentru următorii 5 ani. Rezultatul scrutinului va avea impact atât asupra Franţei, cât şi a întregii Europe, deoarece la urne se confruntă două viziuni diferite despre lume şi despre viitorul continentului.

 


Publicat in Eveniment
Deputatul Marius Bodea și istoricul Dorin Dobrincu sunt cei doi candidați liberali care se întrec pentru șefia filialei municipale a PNL Iași în al doilea tur de scrutin. Ei au avut, la alegerile de vineri, cele mai multe voturi.

 


Publicat in Politica Locala
În Coreea de Nord accesul la internet este restricţionat şi cenzurat, iar smartphone-urile de import sunt interzise pentru cetăţenii de rând. Aşa că ţara comunistă a construit propriul telefon inteligent.

 


Publicat in Panorama
Momente dramatice în judeţul Iaşi. Doi bărbați care se deplasau cu ATV-ul spre o baltă din Ciurea au fost luați de viitură. La fața locului au ajuns polițiștii, dar și medicii SMURD, care au preluat victimele și le-au acordat primul ajutor. 

 


Publicat in Social
Satul Izvoarele din Galaţi, cunoscut ca zonă seismică deosebită, este afectat de o alunecare de teren, pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi. Primele clădiri se află la o distanţă de 50 de metri de alunecare, iar biserica este în pericol.

 

O nouă alunecare de teren s-a produs, duminică, în satul Izvoarele, din comuna gălăţeană Slobozia Conachi, pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, scrie Mediafax.

 


Publicat in Moldova
A cucerit marile vârfurile ale lumii, dar Retezatul i-a fost fatal. Copila de 13 ani ucisă ieri de avalanşă intrase în Cartea Recordurilor. Cea mai impresionantă performanţă a fost doborârea recordului mondial de vârstă atunci când a urcat pe Aconcagua, la aproape şapte mii de metri, cel mai înalt vârf din America de Sus. Cei care au cunoscut-o spun că era neînfricată.

 

La 3 ani, Dor Geta Popescu a urcat prima oară pe munte. Copila era considerată alpinista-fenomen a României. A obţinut primul record când avea 10 ani. Astfel a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a atins Vârful Ararat de peste cinci mii de metri. Până atunci, recordul de vârstă era de 12 ani şi 6 luni şi era stabilit de sora ei. În 2014, a depăşit încă un record ce aparţinuse tot surorii ei. La doar 13 ani a intrat în Guiness Book. Anul trecut a fost unul de excepţie, în care şi-a adjudecat recorduri mondiale pe Acongagua, cel mai înalt munte din afara Asiei, Pico de Orizaba din Mexic, Denali din Alaska şi Giluwe. Însă atunci, muntele a pus-o la grea încercare.

 


Publicat in Social
Gimnasta română Cătălina Ponor a obținut, duminică, medalia de aur, iar Larisa Iordache a câștigat bronzul, în concursul de la bârnă din cadrul Campionatelor Europene găzduite în aceste zile de Cluj-Napoca.

Publicat in Alte Sporturi
Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, duminică, pe contul oficial de Twitter, că fostul tenisman Ilie Năstase a fost suspendat provizoriu ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie, astfel că nu va avea acces la competiţiile ITF şi nu va primi acreditare, scrie News.ro.

 

„Comisia ITF a decis suspendarea provizorie a lui Ilie Năstase, conform regulamentelor ITF, pentru încălcarea regulilor la întâlnirea de Fed Cup de la Constanţa. Conform suspendării provizorii, Năstase nu poate participa la Fed Cup în nicio calitate, cu efect imediat, şi nu va avea acces şi nu va primi acreditare la competiţiile ITF, inclusiv la Fed Cup. Ancheta comisiei continuă. Pe durata anchetei nu se vor mai face alte comentarii", se arată în comunicatul ITF.

 


Publicat in Alte Sporturi
România rămâne în grupa a doua mondială a Fed Cup, după victoria în fața Marii Britanii. Irina Begu a adus punctul decisiv tricolorelor, în meciul cu Heather Watson de la Constanța.

 

România a învins-o în acest weekend reprezentativa Marii Britanii în Fed Cup și se menține al doilea eșalon valoric al competiției. Scorul final a fost 3-2. Meciurile s-au desfășurat la Constanța.

 


Publicat in Alte Sporturi
Camera de Comert şi Industrie Iaşi, în calitate de partener-suport al ENERGYNOMICS.RO, anunţă organizarea la Iaşi a unui eveniment dedicat eficienţei energetice, intitulat: „Acţiuni pentru un consum sustenabil de energie”.

 

Evenimentul se va desfăşura marţi, 25 aprilie a.c., în cadrul Palas Congress Hall - Sala Rossini şi îşi propune să crească nivelul de conștientizare şi de înţelegere asupra a ceea ce este şi a modului în care se poate îmbunătăţi eficiența energetică. Firmele interesate şi consumatorii finali, inclusiv autorităţile publice locale, vor beneficia de informaţii la zi cu privire la beneficiile reale şi tangibile ale reducerii consumului de energie.

 


Publicat in Companii
Pagina 1 din 2