fbpx
 

Items filtered by date: Marti, 25 Aprilie 2017

Intervenţie dificilă a salvatorilor, într-o localitate din Teleorman, nu departe de Roşiorii de Vede. Un copil de doi ani a căzut într-o fântână adâncă de 16 metri. Zeci de salvatori au încercat timp de 10 ore să-l scoată în viaţă la suprafaţă. Micuţul a fost salvat în jurul orei 21.00.

 


Publicat in Social
Un martor a declarat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție că Remus Truică și Călin Popescu-Tăriceanu au participat în Israel la o petrecere organizată cu ocazia zilei de naștere a omului de afaceri Tal Silberstein, cel care a fost trimis în judecată în dosarul „Ferma Băneasa".

 

Cristian Relu Aparaschivei, fost colaborator și șofer al lui Remus Truică, a fost audiat marți în calitate de martor la Instanța supremă, în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

 


Publicat in Justitie
Procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar (sesiunea 2017) este de 63,71% - înainte de soluționarea contestațiilor. Astfel, din totalul de 5.235 de candidaţi evaluați la proba scrisă, 3.335 de candidaţi au obținut medii între 8 şi 10, promovând examenul. Dintre aceștia, 34 de candidaţi au promovat examenul cu media 10. 

 

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, media la examenul de definitivare este constituită din nota la proba scrisă (70%), nota pentru portofoliul profesional personal (10%) și notele obținute la inspecțiile de specialitate (20%). Candidaţii care au obţinut medii peste 8 dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

 


Publicat in Educatie
În cursul zilei de miercuri, 26 aprilie, vor începe lucrările de modernizare a bd. Dimitrie Cantemir. În acest scop, municipalitatea va impune, cu acordul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iași, o serie de restricții de circulație care vor fi adoptate etapizat.

 


Publicat in Administratie Locala
Un tânăr s-a gândit la o metodă inedită de a-şi cere iubita în căsătorie şi a reuşit astfel să o facă cea mai fericită femeie de pe Pământ pentru câteva clipe. 

 


Publicat in Media
Un tânăr din Timişoara a primit acasă un proces verbal prin care e anunţat că a fost sancţionat cu o amendă de 1.305 lei, după ce pe 30 martie 2017 ar fi fost surprins conducând o căruţă în judeţul Vaslui, afându-se sub influenţa bătuturilor alcoolice. Bărbatul a avut un şoc la vederea documentului, ştiind că el nu a fost niciodată în judeţul Vaslui.

 

Pe 10 aprilie, anul curent, Ionuţ Marius Oprea a primit prin poştă un plic de la Poliţia Rutieră din Huşi, judeţul Vaslui, cu procesul verbal în care este consemnată aşa-zisa contravenţie.

 


Publicat in Moldova
Un reporter din China și-a văzut moartea cu ochii după ce, în timpul unui interviu, a fost la un pas să fie lovit de un fulger.

 


Publicat in Media
O tânără din Davao City, în sudul Filipinelor, și-a organizat propria înmormântare. Racine Pregunta, în vârstă de 20 de ani, avea cancer osos și era conștientă de faptul că nu mai avea prea multe zile de trăit, așa că și-a ales singură îmbrăcămintea cu care urma să fie îngropată, dar și machiajul.

 


Publicat in Media
Peggy Whitson - în prezent comandant al echipajului aflat pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) - luni, 24 aprilie a bătut recordul de şedere în spaţiu al unui astronaut de la NASA.

 


Publicat in Panorama
Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, actualmente consilier al președintelui CJ Iași, îl acuză pe Mihai Chirica, actualul edil al orașului, de „infantilism, nepricepere și imaturitate politică și chiar administrativă”. Atacul extrem de dur vine ca urmare a atitudinii pe care Chirica a avut-o față de gloriile sportului ieșean la meciul dintre Poli și ASA Tg. Mureș.

 


Publicat in Administratie Locala
Pagina 1 din 4

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30