fbpx
 

Items filtered by date: Joi, 10 August 2017

Ministrul Cuc relochează liliecii care blochează lucrările la Autostrada Lugoj-Deva. Ministrul Transporturilor: „Îi mutăm la o altă peşteră, în condiţii similare, absolut identice”.

 


Publicat in Guvern
Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 143 de lei bucata, conform Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

 


Publicat in Administratie Locala
Luna a avut un câmp magnetic timp de cel puțin 2 miliarde de ani, de două ori mai mult decât se credea până acum, conform analizei unei roci selenare aduse de astronauții din echipajul misiunii Apollo 15, în 1971, informează newscientist.com, într-un articol preluat de Agerpres și citat de Digi24.

 

Atunci când rocile magnetice fierbinți se află în prezența unui câmp magnetic, electronii atomilor ce le compun se aliniază în respectivul câmp ca niște mici busole. Pe măsură ce roca se răcește, orientarea acestor electroni și implicit informațiile despre câmpul magnetic care a determinat respectiva orientare, sunt conservate.

 


Publicat in Naturism
Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut în primele șapte luni din acest an cu 6,07%, comparativ cu perioada similară din 2016, la 5.365 unități, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

 

Cele mai multe firme și PFA-uri în insolvență sunt din București, respectiv 1.193, în creștere cu 12,23% comparativ cu ianuarie — iulie 2016, Capitala fiind urmată de județul Iași cu 335 (+9,12%) și de Bihor cu 295 cazuri (-9,2%).

 


Publicat in Companii
Mongolia este o ţară cu nume şi prenume lungi şi greu de pronunţat pentru orice străin. Dar se pare că nu există unul la fel de greu ca cel al unui om din această ţară al cărui nume are 45 de litere, conform datelor raportate miercuri, 9 august a.c., de către Biroul Naţional de Statistică al Mongoliei.

 


Publicat in Panorama
Un tânăr din comuna ieşeană Moşna şi-a înjunghiat tatăl în vârstă de 51 de ani. Bărbatul se află internat în stare stabilă în secţia clinică de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Agresorul este cunoscut cu antecedente penale.

 


Publicat in Justitie
Trei persoane au fost rănite în urma unei livrări într-un plic a unei substanţe chimice la un restaurant de la Londra, scrie The Telegraph, citat de News.ro.

 

Substanţa - neidentificată - ar fi corozivă şi ar fi fost trimisă la restaurantul Feng Sushi în Borough Market. Restaurantul a fost evacuat, ca măsură de precauţie, şi a fost izolat de către poliţie.

 


Publicat in Eveniment
Poliţiştii din Cluj și carabinierii italieni, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române,  au localizat şi reţinut un cetăţean italian, care era căutat de autoritățile italiene, fiind condamnat la o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru infracțiuni de crimă organizată. 

 

Bărbatul este unul din capii cunoscutei organizații mafiote Camorra. La data de 10 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și doi carabinieri din cadrul Grupului de Carabinieri Napoli, Italia, au depistat un bărbat, în vârstă de 66 de ani, care era urmărit de autorităţile italiene, de aproximativ 9 ani.

 


Publicat in Justitie
Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au sechestrat miercuri, în acțiunilor specifice de control, o cantitate de 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, acțiune realizată conform alertei din Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje - SRAAF.

 

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, lotul respectiv a fost reținut în depozitul unității unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare. Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare.

 


Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului. Prin urmare, nu se fac urări de „La mulţi ani" pe data de 15 august, ci în septembrie, pe 8.

 


Publicat in Familie
Pagina 1 din 4

Arhiva ReporterIS

« August 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31