fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 01 Septembrie 2017

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ, valabilă în toate regiunile țării începând de sâmbătă, ora 18:00, până luni, ora 18:00.

 


Publicat in Vremea
Un grup infracţional organizat, care a furat banii a sute de români imobilizaţi la pat şi i-a umilit. Care le-a interzis pensionarilor cu handicap major accesul în sediul Casei Naţionale de Sănătate. Sunt descoperirile procurorilor într-un dosar uriaş de corupţie, în care au fost reţinute 14 persoane, inclusiv mai marii Casei Naţionale şi a Municipiului Bucureşti. Unii ar putea fi chiar în seara asta arestaţi. Paguba atinge 3 milioane de euro.

 

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se afla în fruntea piramidei. Procurorii spun că din ianuarie 2016 şi până de curând au dispărut, din bugetul Casei Naţionale, peste trei milioane de euro. În afacere au intrat şi şase directori şi funcţionari ai Casei de Asigurări Bucureşti. Cu toţii ar fi protejat cel puţin patru firme specializate în îngrijirea bolnavilor la domiciliu.

 


Publicat in Justitie
O echipă de la Protecţia Consumatorului Harghita s-a deplasat, vineri dimineaţă, la supermarketul Kaufland din Odorheiu Secuiesc, pentru a verifica în ce măsură faptele relatate de un blogger clujean sunt reale. Situaţia s-a repetat, motiv pentru care compania a fost amendată. Directorul OPC Braşov susţine că nu este vorba despre un caz izolat.

 


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns astăzi la Iași unde va participa la festivitatea de deschidere a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși din întreaga lume (ITO).

 


Publicat in Social
Incident grav într-un cimitir din Iaşi. Un copil de 8 ani a fost rănit după ce un monument funerar s-a prăbuşit peste el. Băiatul era împreună cu bunica lui, în momentul în care crucea grea de peste 50 de kilograme a căzut peste umărul lui. Poliţia încearcă acum să dea de urma celor care au montat piatra funerară, însă firma care a făcut lucrările s-a desfiinţat de şase ani.

 


Publicat in Social
Iubitorii de muzică și frumos vor fi încântați cu o nouă surpriză, în ansamblul Palas. În primul week-end al toamnei, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași va susține un concert coral, invitând ieșenii în parcul Palas, cu îndemnul „Cântă bucuria!”. În plus, cei care se pregătesc pentru noul an școlar sunt așteptați la Târgul EXCELSIOR.

 


Publicat in Timp Liber
Numărul incendiilor produse în pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a crescut în prima jumătate a anului, depășind numărul total al incendiilor de pădure înregistrate pe parcursul anului trecut. Astfel, în primul semestru din acest an s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile de stat administrate de Romsilva, în timp ce anul trecut au fost înregistrate în fondul forestier proprietatea statului 135 de incendii, care au afectat 452,9 hectare.

 


Publicat in Naturism
Înainte de contestații, în județul Iași procentul de promovare la examenul de bacalaureat este de 31,75%, foarte apropiat de procentul înregistrat în 2016 în sesiunea august-septembrie: 31,95%, mult peste media înregistrată în acest an la nivel național (26%).

 


Publicat in Educatie
În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, în primele 7 luni ale anului 2017, cu privire la evoluţia situaţiei unor indicatori statistici, s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

 

Astfel, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, poliţiştii ieşeni au desfăşurat 1.987 de acţiuni de amploare, 16.943 controale directe şi 55 de razii, pe timpul cărora au fost constatate 7.358 fapte de natură penală, dintre care 1.300 în flagrant. Astfel, se constată că, în urma acestor acţiuni, numărul infracţiunilor sesizate scade cu 13%.


Publicat in Social
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi împreună cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse în borseta șoferului unui microbuz, trei facturi comerciale falsificate.

 


Publicat in Social
Pagina 1 din 4