Miercuri, 26 09 2018
ReporterIS - Stiinta
Într-o localitate din Gorj, oamenii s-au transformat în vânători. Pun capcane pentru a prinde urşii care le atacă gospodăriile. Ultimul animal braconat a fost descoperit în ultima clipă de autorităţi, în agonie. A fost salvat şi dus în munţi. Braconierul de ocazie riscă să ajungă după gratii.

 

Ursul este unul din cei 29 care trăiesc în pădurile din Gorj, spun autoritățile. Este al treilea animal sălbatic prins în laţuri de localnici. Oamenii spun că s-au săturat să stea cu frică aşa că au pornit singuri la vânătoare. Poliţiştii şi jandarmii asigură un perimetru de protecţie pentru ca oamenii să nu ajungă în zona în care sunt indicii că ar fi animalul.

 

Published in Social
Plenul Senatului i-a ales, luni, pe Victor Alistar şi pe Romeu Chelariu ca membri în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile. Votul nu a fost la vedere, ci secret cu buletine.

 

Victor Alistar a primit 78 de voturi pentru şi 43 împotrivă, iar Romeu Chelariu — 85 de voturi pentru şi 36 împotrivă, potrivit News.ro.

 

Published in Justitie
Un accident care a avut loc sâmbătă, la Chersăcosu, a scos la iveală o situaţie imorală dintr-o famile din Vaslui: două minore trăiesc cu cei doi fraţi ai lor. Cele două fete au și copii născuți din relațiile incestuoase.

 

Published in Moldova
Aşezat pe un scaun, acoperit de albine timp de 61 de minute, apicultorul Juan Carlos Noguez Ortiz a intrat în Guinness World Records.

 

Published in Media
Liviu Dragnea și iubita lui, cu 30 de ani mai tânără decât liderul PSD, au fost invitați de onoare la nunta lui Silviu Vexler.

 

Published in Media
Experienţă teribilă pentru un bătrân de 87 de ani din Sascut, judeţul Bacău. În puterea nopţii, omul s-a trezit în casă cu 3 indivizi, care i-au cerut economiile.

 

Published in Moldova
Controlul dispus la DNA, după ce Laura Kovesi a intrat, la fel ca şi Lazăr, în vizorul lui Tudorel Toader, ar fi fost efectuat într-un mod de natură a perturba activitatea instituţiei şi de a crea condiţii pentru scurgeri de informaţii, susţine coordonatoarea echipei de control.

 

Published in Justitie
Casa Regală britanică a anunțat luni că ducele și ducesa de Cambridge așteaptă al treilea lor copil, relatează BBC.

 

Published in Panorama
Nicolae Popa, unul din cei mai importanţi oameni din dosarul FNI, a fost eliberat din închisoare. Judecătorii au luat această decizie în urma unei cereri a penitenciarului.

 

Nicolae Popa, condamnat la zece ani şi patru luni de închisoare, în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii, a fost eliberat condiţionat, după ce a stat în spatele gratiilor trei ani şi două luni, potrivit unei decizii a Judecătoriei Găeşti.

 

Published in Justitie
Prefectul județului Harghita, Adrian Jean Andrei, a solicitat, luni, conducerii Kaufland Odorheiu Secuiesc să transmită măsurile care au fost luate sau urmează să fie luate în cazul vânzătoarei care nu ar fi servit un cumpărător pentru că era român, potrivit Agerpres.

 

În solicitarea trimisă supermarketului, prefectul spune că „a luat act cu îngrijorare de incidentul petrecut între un cumpărător și un vânzător” și cere un punct de vedere legat de acest aspect, dar și să-i fie comunicate măsurile luate pentru ca așa ceva să nu se mai repete.

 

Published in Administratie Locala
Pagina 1 din 4

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top