fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 09 Ianuarie 2019

În cursul zilei de astăzi, deputatul Petru Movilă a solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, şi primarului Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, să convoace toţi parlamentarii de Iaşi la o discuţie oficială în vederea susţinerii unor amendamente comune la proiectul legii bugetului pentru anul 2019.

Publicat in Politica Locala
Miercuri, 09 Ianuarie 2019 16:48

Dumitru Oprea: Dezastrul depopulării României

Din 1990 și până în prezent, în România s-a înjumătățit populația cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani, conform unui raport special publicat de Curtea de Conturi. Despre tragedia demografică a țării noastre se vorbește foarte puțin sau deloc, dar efectele pe termen lung ne vor condamna la un eșec al statului român în lipsa unor măsuri eficiente care să fie implementate cât mai urgent. Dincolo de datele demografice, școala românească se confruntă și ea cu o problemă uriașă: are tot mai mari dificultăți în a-i ține pe elevi la școală. În 2016, arată același raport, peste 260.000 de copii între 3 și 18 ani nu erau cuprinși în nicio structură de școlarizare.

Publicat in Politica Locala
Ai aflat veștile bune de la Iulius Mall? S-a dat startul maratonului promoțiilor de iarnă. Dacă ești pasionat de shopping și iubești reducerile, te invităm să te bucuri de oferte de până la 70% în magazinele tale preferate. Consultă lista completă a discounturilor pe site-ul Iulius Mall Iași.

Publicat in Timp Liber

Un avion uşor a aruncat confetti la înmormântarea fostului bulibaşă din Gilău, judeţul Cluj, Rudi Varga, iar o coroană de flori a fost depusă din partea premierului Viorica Dăncilă, fiica decedatului, Dana Varga, fiind consilier de stat, transmite corespondentul MEDIAFAX. Peste 150 de persoane au participat, miercuri, la slujba de înmormântare a bulibaşei din comuna Gilău, judeţul Cluj, Rudi Varga, oficiată în curtea casei de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Întrebat de presă de ce a acceptat să oficieze slujba pentru un personaj controversat, în condiţiile în care familia Varga nu a respectat o hotărâre a Consiliului Local Gilău privind interzicerea înmormântării lui Rudi Varga lângă Monumentul Eroilor, Mitropolitul Clujului a spus că de câte va putea să meargă la înmormântări o va face.


Publicat in Guvern

Miercurea neagră pentru moneda naţională. BNR a anunţat cea mai slabă cotaţie din istorie pentru leu în raport cu euro, de 4,6722 lei pentru moneda europeană. Precedentul record negativ a fost înregistrat pe 21 iunie anul trecut, când cursul a fost foarte aproape de nivelul de 4 lei şi 70 de bani. Leul a pierdut şi comparativ cu celelalte valute. Dolarul american a fost cotat în creştere la 4 lei şi 8 bani, iar francul elveţian, la 4 lei şi 16 bani.


Publicat in Banci

Lungmetrajul „The Favourite” al lui Yorgos Lanthimos, cu Olivia Colman, Emma Stone şi Rachel Weisz în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări pentru premiile acordate de British Academy of Film and Television Arts pe 10 februarie, la Londra, scrie News.ro. „The Favourite” a fost selectat la 12 categorii ale premiilor BAFTA. Ca număr de selecţii, el este urmat de „Bohemian Rhapsody”, „First Man”, „Roma” şi „A Star Is Born”, cu câte şapte.

La categoria „cel mai bun film” au fost alese: „BlacKkKlansman”, „The Favourite”, „Green Book”, „Roma” şi „A Star is Born”.

Potrivit News.ro , filmul „Vice” al lui Adam McKay a primit şase nominalizări, „BlacKkKlansman” al lui Spike Lee, cinci, iar „Cold War” al lui Pawel Pawlikowski şi „Green Book” al lui Peter Farrelly, câte patru.

„Can You Ever Forgive Me?”, „Mary Poppins Returns”, „Mary Queen of Scots” şi „Stan & Ollie” au obţinut câte trei nominalizări.

Fiecare dintre cele trei actriţe din „The Favourite” - Olivia Colman, Emma Stone şi Rachel Weisz - a fost nominalizată. Bradley Cooper şi Lady Gaga au fost selectaţi la categoriile „cel mai bun actor” şi „cea mai bună actriţă” pentru „A Star is Born”, iar Cooper a primit şi o selecţie în categoria „cea mai bună regie”, unde au fost aleşi doar bărbaţi.

Pentru regie au mai fost selectaţi Spike Lee, Pawel Pawlikowski, Yorgos Lanthimos şi Alfonso Cuarón.

Cât priveşte scenariul original, aici au fost alese: „Cold War” (Janusz Głowacki, Paweł Pawlikowski), „The Favourite” (Deborah Davis, Tony McNamara), „Green Book” (Brian Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga), „Roma” (Alfonso Cuarón) şi „Vice” (Adam McKay).

La scenariu adaptat, nominalizate au fost „BlacKkKlansman” (Spike Lee, David Rabinowitz, Charlie Wachtel, Kevin Willmott), „Can You Ever Forgive Me?” (Nicole Holofcener, Jeff Whitty), „First Man” (Josh Singer), „If Beale Street Could Talk” (Barry Jenkins) şi „A Star is Born” (Bradley Cooper, Will Fetters, Eric Roth).

Cea mai bună actriţă în rol principal va fi Glenn Close („The Wife”), Lady Gaga („A Star is Born”), Melissa McCarthy („Can You Ever Forgive Me?”), Olivia Colman („The Favourite”) sau Viola Davis („Widows”).

Emma Stone şi Rachel Weisz au fost selectate pentru rol secundar alături de Amy Adams („Vice”), Claire Foy („First Man”) şi Margot Robbie („Mary Queen of Scots”).

Bradley Cooper va concura pentru trofeul BAFTA cu actorii principali din „Vice” (Christian Bale), „Bohemian Rhapsody” (Rami Malek), „Stan & Ollie” (Steve Coogan) şi „Green Book” (Viggo Mortensen).

Pentru „cel mai bun actor în rol secundar” au fost nominalizaţi Adam Driver („BlacKkKlansman”), Mahershala Ali („Green Book”), Richard E. Grant („Can You Ever Forgive Me?”), Sam Rockwell („Vice”) şi Timothee Chalamet („Beautiful Boy”).

Pentru „cel mai bun film britanic” au fost incluse în competiţie „Beast” (r. Michael Pearce), „Bohemian Rhapsody” (r. Bryan Singer), „The Favourite” (r. Yorgos Lanthimos), „McQueen” (r. Ian Bonhôte, Peter Ettedgui), „Stan & Ollie” (r. Jon S. Baird) şi „You Were Never Realy Here” (r. Lynne Ramsay).

„Capernaum”, de Nadine Labaki, „Cold War”, de Pawel Pawlikowski, „Dogman”, de Matteo Garrone, „Roma”, de Alfonso Cuarón, şi „Shoplifters”, de Hirokazu Kore-eda, au fost nominalizate la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

Gala premiilor BAFTA, ajunsă la a 72-a ediţie, va avea loc la Royal Albert Hall din Londra şi va fi prezentată de actriţa Joanna Lumley.


Publicat in Evenimente
„Liviu Dragnea a dispărut de două săptămâni, PSD confirmă că acesta și-a delegat atribuțiile pe toată luna ianuarie, iar în acest moment practic statul român a luat o pauză în luarea celor mai importante decizii. Cât timp stăpânul stă la soare, undeva pe la Ecuator, Viorica Dăncilă nu are nicio apariție publică și își confirmă statutul de fantomă în politică, fiind dispărută de pe radar, la fel ca cel care îi trage sforile. Practic, țara nu are nici prim-ministru”, afirmă deputatul PNL Marius Bodea, într-o declarație de presă.

Publicat in Politica Locala

Președintele Klaus Iohannis respinge pentru a doua oară propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de numire a procurorului Adina Florea la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Motivul invocat de șeful statului este că documentația nu conține dovada că Adina Florea nu a colaborat cu Securitatea.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare ministrului Justiției, Tudorel Toader, ca răspuns la solicitarea de reevaluare a propunerii de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

În 27 decembrie, Tudorel Toader i-a trimis din nou președintelui propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA.

Sulfina Barbu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat luni, pentru Mediafax, că ședința din data de 21 decembrie nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, astfel că procedura de verificare în cazul Adinei Florea, propusă pentru șefia DNA, nu a fost îndeplinită. Întrebată dacă în acest context retrimiterea propunerii privind Adina Florea la șefia DNA, pe 27 decembrie, de către ministrul Justiției către Klaus Iohannis, a fost făcută în deplină legalitate, Sulfina Barbu a răspuns: „Din punctul de vedere al verificărilor întocmite de CNSAS așa cum prevede legea 303/2004, nu este îndeplinită procedura de reverificare din partea CNSAS”.


Publicat in Justitie

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a publicat miercuri un grafic al modului cum au accesat țările UE banii europeni pentru combaterea șomajului tinerilor, care arată că România este pe ultima poziție, cu un procent minuscul, în condițiile în care țara de pe penultimul loc, Grecia, are un procent ce se apropie de 50%.

"Aveți mai jos situația implementării programului destinat combaterii șomajului în rândul tinerilor între între 18 și 25 de ani, din toate statele Uniunii Europene, tabel ce poate fi consultat pe site-ul Comisiei Europene", scrie Crețu pe Facebook. 

Sumele destinate acestui program lansat în 2015 puteau fi accesate până în 30 iunie 2018, precizează înaltul oficial european.  "Vă doresc tuturor o zi bună", încheie Corina Crețu. 


Publicat in Guvern

În 2019 pot fi inaugurați cu siguranță doar 43,28 km de autostradă, mai exact Loturile 3 și 4 din autostrada A1 Lugoj-Deva, între Holdea și Șoimuș, susține Asociația Pro Infrastructura. Estimarea ONG-ului vine ca replică la adresa reprezentanților Companiei de Drumuri care au spus că în 2019 ar putea fi deschiși circa 118 km de autostradă. 

„În continuare autoritățile afișează disprețul și sfidarea din anii trecuți, promițând cai verzi pe pereți. Avem și o nouă abordare de tipul "nu noi dăm termenele, constructorii spun că finalizează în 2019". De parcă oficialii CNAIR sunt niște mielușei inocenți care nu înțeleg ce li se întâmplă”, susține Asociația Pro Infrastructura. Mai multe amănunte, aflați aici.


Publicat in Actualitate
Pagina 1 din 2