fbpx
 
Spargeri incredibile comise de tâlharii cu Chrysler

Spargeri incredibile comise de tâlharii cu Chrysler


Trei tâlhari din Iaşi cunoscuți și de autoritățile din Vestul Europei au fost trimişi în judecată de procurorii ieşeni pentru o spargere comisă în urmă cu cinci ani, împreună cu alţi infractori condamnați de instanțele din Vest.

 

Ionuţ Alămaru (27 de ani), Paul Alexandru Lipşa (26 de ani), şi Neculai Dan Moravschi (32 de ani) ar fi comis mai multe jafuri, în diverse locuri din judeţul Iaşi, alături de Gabriel Florin Prodan (40 de ani), Dorinel Alămaru (37 de ani) şi Marian Dăncianu (26 de ani), ultimii fiind încarceraţi în străinătate. În același dosar, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Nabeel Said Yacoub Bani Mustafa (53 de ani), un afacerist originar din Arabia Saudită, fost patron al unui local din zona Copou, acuzat de tăinuire.

 

În rechizitoriu, procurorii ieșeni afirmă că în noaptea de 23/24 aprilie 2012, Prodan, Dorinel şi Ionuţ Alămaru, Dăncianu, Moravschi şi Lipşa au furat prin efracţie din sediul magazinului SC GPT RO Company SRL, din comuna Voineşti, băuturi alcoolice, cafea, ţigări, un laptop, un cântar electronic, un aparat foto, cartele reîncărcabile, sume de bani dintr-un sertar şi produse alimentare, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Totodată, în noaptea de 27/28 aprilie 2012, cei şase ar fi furat prin efracţie din magazinul SC Consumcoop SRL, tot din Voineşti, o unitate de calculator, două imprimante, o pompă de apă, sume de bani şi alte bunuri, în valoare totală de aproximativ 5.500 de lei. Mai mult, în nopţile de 5/6 mai şi 14/15 mai 2012, cei şase ar fi furat din magazinul SC Afrodita SRL ţigări şi bani, în valoare de 156.148 de lei.

 

Patronul arab le vindea marfa

„S-a mai stabilit că în cursul lunii mai 2012 inculpatul Nabeel Said Yacoub Bani Mustafa a achiziţionat de mai multe ori de la inculpaţii Moravschi Dan Neculai, Alămaru Ionuţ şi Prodan Florin Gabriel 1870 pachete cu ţigări, sustrase din incinta magazinului persoanei vătămate, cunoscând provenienţa ilicită a acestora”, arată anchetatorii.

 

În noaptea de 19 / 20 mai 2012, cei şase au furat, prin efracţie, 17 laptopuri din sediul societăţii Nera Computers SRL Iaşi, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 28.383 de lei. La fel, în noaptea de 05/06.06.2012, aceştia ar fi furat produse alimentare în valoare de 169 de lei din magazinul aparţinând firmei Helianthus Oil SRL, din Tecuci, iar pentru a-şi asigura scăparea, Dorinel Alămaru l-a lovit pe paznicul Costică L. cu un bax de ulei, după ce acesta din urmă i-a surprins în clipa în care se îndepărtau de obiectivul păzit.

 

„Exceptând noaptea de 5/6 mai 2012, inculpatul Prodan Florin Gabriel a condus autoturismul Chrysler Voyager, respectiv autoutilitara (rulotă) marca Peugeot JS cu caravana Pendt, deşi avea permisul de conducere suspendat, pentru a asigura transportul celorlalţi inculpaţi înspre şi de la sediile persoanelor vătămate, înlesnind sustragerea bunurilor”, mai spun procurorii ieșeni.

 

Spargeri la minut

Modul de operare al grupării era extrem de eficient și rapid „având fețele acoperite cu cagule, mâinile protejate cu mănuși sau pungi de plastic, având asupra lor leviere, clești gură de lup, folosind obiecte contondente, inculpații forțau intrările în sediile societăților vizate, sustrăgând, din interior, cu mare repeziciune, bunuri de valoare și bani, pe care le transportau apoi la un apartament situat în str. Străpungerii Silvestru, închiriat, unde obișnuiau să se întâlnească. În acest apartament, inculpații inventariau bunurile sustrase, le împărțeau, stabilind și modul de valorificare”.

 

Potrivit anchetatorilor, suspecţii au comis faptele mergând la locul faptelor pe timp de noapte, cu autoturismul Chrysler Voyager, de culoare albastru închis, cu geamurile din spate fumurii, condus de cele mai multe dăţi de Prodan, excepţie făcând deplasarea din noaptea de 5/6 mai 2012, când vehiculul avea o defecţiune tehnică, membrii grupării apelând la Florin F., zis „Legumă”, care i-a transportat cu un taxi. Oamenii legii au mai menţionat că suspecţii se deplasau noaptea cu maşina prin judeţ şi, când vedeau o „ţintă”, respectiv sediul unei firme, opreau vehiculul, îşi puneau cagulele şi dădeau spargerea, după care, la scurt timp, plecau în trombă cu autoturismul.

 

O parte din inculpați au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv, respectiv: Prodan Florin Gabriel, Alămaru Dorinel şi Dăncianu Marian pentru participaţia la cele trei infracţiuni de furt comise în dauna persoanelor vătămate SC GPT RO Company, SC Consumcoop SRL Voineşti şi SC Nera Computers SA, dispunându-se şi disjungerea cauzei cu privire la inculpaţii Alămaru Ionuţ, Lipşa Paul Alexandru şi Moravschi Dan Neculai – aflați la momentul emiterii actului de inculpare în executarea unor pedepse pentru infracțiuni comise în alte țări.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30