fbpx
 
Lucian Popa, implicat într-un nou „scandal al silicoanelor”

Lucian Popa, implicat într-un nou „scandal al silicoanelor”


Trei acuzaţii în patru ani pentru unul dintre cei mai cunoscuţi medici esteticieni din Iaşi. O fostă pacientă îl acuză pe doctorul Lucian Popa că i-a greşit operaţia de mărire a sânilor şi îi cere despăgubiri în instanţă. Tânăra s-a plâns magistraţilor că, din cauza problemelor avute după intervenţie, nu şi-a putut împlini visul de a ajunge stewardesă. După o operaţie similară, din 2013, lui Popa i-a murit o pacientă.

 

A.D. l-a dat în judecată atât pe medicul Lucian Popa, cât şi clinica la care a activat, solicitând 28.536 de lei daune materiale, 200.000 de euro daune morale şi 6.000 de euro pentru pierderea şansei de a obţine orice câştig material.

 

Plată fără chitanţă

Tânăra le-a povestit judecătorilor că, în decembrie 2014, a apelat la doctorul Popa pentru o intervenţie chirurgicală de „implanturi mamare cu gel de silicon coesiv”. A.D. a fost operată în 23 decembrie, iar o zi mai târziu a fost externată, susţinând că, imediat după operaţie, a început să se simtă foarte rău. Medicul ar fi asigurat-o că este normal şi i-ar fi prescris mai multe medicamente antiinflamatorii şi Xanax, consultând-o apoi şi la domiciliul ei.

„Având în vedere tariful afişat al clinicii pentru intervenţia suferită, precum și faptul că înainte de operaţie a achitat doar parţial acest tarif, în aceeaşi seara i-a înmânat personal domnului Popa Lucian diferenţa de preţ, respectiv suma de 2.000 Euro, fără să primească documente fiscale sau o altă dovadă a plăţii de la acesta”, se arată în hotărârea Tribunalului Iaşi prin care dosarul a fost declinat la Judecătorie. De faţă ar fi fost atât soţul tinerei, cât şi doi prieteni.

 

Mărirea sânilor, printre cele mai periculoase operații la Iași

 

Operată la o clinică din Bucureşti

A.D. le-a mai povestit judecătorilor că s-ar fi plâns medicului în repetate rânduri că se simte rău şi că nu se poate mişca normal, fiind consultată de mai multe ori de către acesta, dar, de fiecare dată, ar fi fost asigurată că evoluţia este normală.

Durerile nu ar fi încetat, iar starea sa s-ar fi înrăutăţit: „A început să nu mai poată dormi, să nu mai poată conduce şi să nu mai poată ridica nici un fel de greutate”. În decembrie 2015, aceasta ar fi fost consultată din nou de chirurg, care i-ar fi transmis că sânul drept trebuie reoperat „deoarece a avut loc un proces de cicatrizare urât şi că trebuie reintervenit la sânul drept, înlocuit implantul drept şi recusut”.

După ce ar fi consultat alţi doi specialişti din Cluj- Napoca, care i-ar fi spus că are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală şi ar fi trimis-o din nou la medicul Popa, A.D. s-ar fi operat în cele din urmă la o clinică din Bucureşti. Anterior, medicul din Capitală i-ar fi spus că „prima operaţie este greşită, că locul implanturilor nu este unul normal, iar cusătura nu este efectuată corect, că muşchiul de la sânul drept şi de la stern sunt rupte, că implanturile sunt prea apropiate, că unul este poziţionat mai sus şi altul mai jos, şi că el este de acord să facă intervenţia chirurgicală de remediere când va dori ea.”

 

Medicul Popa nu mai are motive de veselie în ultima vreme

 

Nu s-a mai angajat

A.D. susţine că, din cauza complicaţiilor suferite în urma operaţiei făcute de medicul Popa, a fost nevoită să renunţe la postul de stewardesă, pentru care a fost selecţionată de o companie aeriană, „motivat de faptul că nu a putut susţine proba de înot pierzându-şi astfel capacitatea de muncă, cel puţin parţial”.

În faţa judecătorilor, medicul Popa a explicat că tinerei i s-a spus în ce constă intervenţia chirurgicală şi i s-au adus la cunoştinţă toate aspectele şi totul a decurs în condiţii normale, inclusiv evoluţia după operaţie.

„Concluzionând asupra cazului, afirmă că abordarea acestuia a fost realizată în mod corect şi profesional pe toată evoluţia acestui caz (...). Solicită instanţei să constate dincolo de caracterul nefondat al acţiunii în justiţie promovate de reclamanta şi injusteţea ei morală, motivat de faptul ca nu dovedeşte material nici una din acuzele pe care le aduce (examene ECHO grafice, CT, RMN care să evidenţieze distracţia muşchiului, existenţa blidelor retractile, deformarea sânului), aceste acuzaţii fiind circumstanţiale şi bazate pe expertiza nesusţinută de calitatea profesională a Dr. K.A.B”, a fost poziţia lui Popa.

 

Plângere penală

Tânăra a mai formulat şi o plângere împotriva medicului Popa, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru înşelăciune, evaziune fiscală, neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă. Contactat de REPORTER DE IAŞI, medicul Popa nu a dorit să facă niciun comentariu. Aveeaşi poziţie a avut-o şi Andrei Raimondo Bogles, avocatul tinerei. Următorul termen al procesului va fi pe 23 iunie la Judecătoria Iaşi.

 

Mariana Ciubotariu a murit la 28 de ani

 

Cazul „Păroasa”, clasat de două ori

Lucian Popa a fost în centrul atenţiei şi în cazul Marianei Ciubotariu (28 de ani), concubina interlopului Belgian Tănase. Femeia a murit, în februarie 2013, în urma unei operaţii de corecţie a implanturilor de silicon, operaţie făcută de Popa. Ulterior, familia Marianei Ciubotariu, poreclită „Păroasa”, a depus plângeri pentru ucidere din culpă şi omor.

În decembrie 2015, dosarul fost închis de procurori care nu au găsit niciun vinovat. Anchetatorii  au mers pe mâna expertizei legiştilor şi au conchis că femeia a murit din cauza stresului.

Olga Tănase, bunica celor şase copii ai Marianei, a contestat în instanţă ordonanţa anchetatorilor şi a cerut tragerea la răspundere a doctorului Popa şi a echipei medicale. Tribunalul Iaşi a admis cererea şi a decis să trimită dosarul înapoi la Parchet în vederea continuării cercetărilor pentru ucidere din culpă.

Un an mai târziu, dosarul a avut acelaşi deznodământ: a fost clasat. „Urmează să discutăm cu clienta noastră şi să vedem ce mai putem face”, a declarat Codrin Stupariu, unul dintre avocaţii Olgăi Tănase.

 

Sancţionat în 2016

Potrivit unor surse medicale, într-un alt caz, doctorul Lucian Popa a fost sancţionat, anul trecut, cu mustrare, de Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor, după ce nu ar fi avut consimţământul informat al unei paciente, înainte de intervenţia chirurgicală.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: