fbpx
 
Ţurţurii de pe Palatul Culturii i-au găurit BMW-ul

Ţurţurii de pe Palatul Culturii i-au găurit BMW-ul


Proces de lungă durată din cauza unei neglijenţe ce a implicat Poliţia, un Minister şi un Complex Muzeal. Avocatul ieşean Cezar Tănasă cere daune de peste 2.000 de lei de la Complexul care administrează Palatul Culturii. El acuză faptul că, în luna martie, maşina i-a fost avariată de nişte ţurţuri care au căzut de pe acoperişul imobilului.

 

Un avocat ieşean a dat în judecată Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ şi Ministerul Culturii deoarece în luna martie a acestui an maşina i-a fost lovită de ţurţurii de gheaţă desprinşi de pe acoperişul Palatului Culturii.

Aproape de a fi lovit

Avocatul Cezar Tănasă susţine că a încercat să rezolve iniţial problema pe cale amiabilă însă s-a lovit de refuzul reprezentanţilor de la Palatul Culturii.

„Pe 6 martie, am parcat maşina pe un loc de parcare de lângă Palatul Culturii, aproape de intrarea la fosta Bibliotecă «Gheorghe Asachi». În momentul în care am revenit la maşină, am constatat că mai mulţi ţurţuri de gheaţă mi-au lovit maşina. Cupola era lovită în mai multe locuri, iar plafoniera din interior era căzută în urma şocului. În momentul în care mi-am pus roba în portbagaj, au început să cadă din nou ţurţuri, iar unul a fost aproape să-mi cadă în cap, noroc că m-am ferit“, spune Cezar Tănasă.

Refuz total din partea reprezentanţilor Palatului

Avocatul susţine că a încercat să-i determine pe reprezentanţii instituţiei să dea jos ţurţurii şi să semnalizeze zona, pentru a evita accidente mai mari.

„Am încercat să vorbesc cu reprezentanţii Palatului Culturii şi să rezolv problema pe cale amiabilă. Am vorbit cu domnul Adrian Puişor (n.r. - director adjunct tehnic al Palatului Culturii) şi i-am spus că acei ţurţuri pot să cadă în cap oamenilor care trec prin zonă şi se poate ajunge la ceva mai grav. M-am lovit de un refuz categoric din partea acestuia. Mi-a spus că ei nu au bani să angajeze pe cineva să dea ţurţurii jos şi nici să delimiteze zona“, precizează Cezar Tănasă.

Avariile suferite de maşina avocatului ieşean Cezar Tănasă (foto mic)

 

Stâlpi scoşi pentru deszăpezire

Mai mult, reprezentanţii Palatului Culturii i-au spus avocatului că în acea zonă au fost puşi iniţial nişte stâlpi pentru a bloca accesul, dar că aceştia au fost scoşi pentru a înlesni deszăpezirea zonei. „După ce că m-am ales cu maşina lovită, cei de la Palat mi-au spus că e vina mea că am parcat într-un loc unde nu aveam voie. Eu ar fi trebuit să văd că acolo au fost odată nişte stâlpi. Eu am poze care dovedesc că acel loc era delimitat corespunzător ca loc de parcare şi că nu era nimic pus acolo care să blocheze accesul. Nu aveam de unde să ştiu că ei au scos stâlpii de acolo. Lângă locul unde parcasem eu, mai era o maşină parcată“, explică avocatul.

Amendă de la Poliţia Locală

În aceste condiţii, avocatul a făcut o plângere la Poliţia Locală. „Poliţiştii locali au constatat cele spuse de mine şi i-au amendat pe cei de la Palatul Culturii. Mai mult, i-au obligat să oprească accesul cetăţenilor în acea zonă pentru a evita eventualele pericole. Cei de la Palat au pus nişte «popice» şi le-au legat între ele cu nişte bandă de plastic. De-abia după ce a trecut iarna au pus pilonii la loc şi accesul este restricţionat acum“, menţionează Tănasă.

Cerere greşită de la Minister

Avocatul s-a adresat şi Ministerului Culturii, însă de acolo a primit o adresă prin care i se solicita procesul-verbal încheiat de Poliţia Locală Iaşi. „Este ştiut faptul că poliţia dă proces-verbal contravenientului nu şi celui care reclamă o anumită faptă. Nu aveam eu de unde să le dau procesul-verbal, pentru că acesta era la cei de la Palatul Culturii. Le-am spus acest lucru şi am depus o adresă de la Poliţia Locală prin care s-a luat măsura sancţionării domnului director Adrian Puişor“, menţionează avocatul, care adaugă că, pe urmă, nu a mai primit niciun răspuns din partea ministerului.

 

Aceasta este maşina lui Tănasă

 

Pagubă de 2.100 lei

Pentru a-şi recupera paguba de 2.100 lei, atât cât l-au costat cheltuielile de reparaţie a maşinii, Cezar Tănasă a ales să-şi caute dreptatea în instanţă.

„Am făcut o plângere la Judecătorie şi am acţionat în instanţă Complexul Muzeal Naţional «Moldova» şi Ministerul Culturii pentru că Palatul Culturii este în subordinea acestora. Aştept acum ca instanţa să soluţioneze cazul“, conchide avocatul.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: