fbpx
 
Rodica Miron a vândut câini de 150.000 de euro în ultimii 4 ani. Padocul Tomești n-a primit oficial niciun leu, deși suportă toate cheltuielile de hingherit, vaccinat și sterilizat câinii Rodica Miron a vândut câini de 150.000 de euro în ultimii 4 ani. Padocul Tomești n-a primit oficial niciun leu, deși suportă toate cheltuielile de hingherit, vaccinat și sterilizat câinii

Au găsit acasă la Cruella 30 de câini ținuți în cuști. Ancheta REPORTER


Alți 24 de câini erau prin curte. Imaginea cuștilor din imobil a fost de coșmar. Exportul clandestin de maidanezi a durat ani de zile, sub coordonarea șefei Padocului Tomești.

Poliția Municipiului și Poliția Locală au scos 54 de câini din curtea Rodicăi Miron, în Moara de Vânt, într-o încercare de cosmetizare a imaginii primarului Mihai Chirica. După textele publicate de REPORTER DE IAȘI, deși situația era cunoscută de mai mult timp, instituțiile au recunoscut că Rudy Miron deține un padoc ilegal printre case.
Femeia lua câinii sterilizați și vaccinați de la Padoc - cheltuieli făcute din banii publici - și-i trimitea în Belgia, încasând banii pe care cetățenii belgieni îi plăteau la adopție – 215 euro pentru fiecare animal. Înainte de intervenția Poliției, locuitorii din zonă s-au adresat Consiliului Local.

Acțiune de cosmetizare

Locuitorii din Moara de Vânt s-au prezentat la Primărie, pentru a participa la ședința de Consiliu Local, așa cum au promis. „Înainte de ședință, Mihai Chirica ne-a chemat în birou. A sunat-o pe Anca Tărăboanță de la padoc, a întrebat-o dacă știe de Rodica Miron. Doctroița a spus că o cunoaște, că e fată bună. Primarul i-a replicat imediat că, de astăzi, nimeni nu mai ia câini tratați, sterilizați, de acolo așa cum făcea Rodica, pentru export în altă țară. I-a trântit telefonul în nas”, ne-au spus oamenii din Moara de Vânt care s-au dus la Primărie.
Apoi, în birou a fost chemat Liviu Zanfirescu. Șeful Poliției Locale știa deja materialele publicate de REPORTER DE IAȘI, i-a spus primarului că le-a citit, știe despre ce este vorba. „În timp ce era discuția, pe stradă a apărut o mașină de la Poliția Locală, cu o cameră pe bord. Acțiunea fusese pregătită”, ne-au mai spus martorii.

Momentat, stâna de câini din Moara de Vânt a fost răsfirată

Nu i-au lăsat să vorbească

După ce au ieșit din birou, oamenii s-au dus în Sala Mare a Primăriei. Pentru că doreau să se adreseze Consiliului Local, așa cum anunțaseră. Numai că președintele de ședință, Gabriel Surdu, s-a opus. „Surdu ne-a spus că nu ne mai adresăm consilierilor, nu are rost să facem circ. I-am replicat că ne-am înscris și că este dreptul nostru. A mai încercat puțin să ne convingă să renunțăm, apoi ne-am adresat consilierilor, așa cum doream”, ne-au mai povestit oamenii din Moara de Vânt.

Anca Tărăboanță, șefa Padocului Tomești, nu oferă informațiile publice despre afacerea adopțiilor internaționale

Surpriză în casă: 30 de câini ținuți în cuști

După ședința de Consiliu Local, în cursul serii, Poliția Municipiului și Poliția Locală au făcut o descindere la padocul ilegal al Rodicăi Miron.
„I-au scos 34 de câini care erau ascunși în casă, alți 20 era în curte. În total, erau acolo, după toate turele de export, 54 de câini”, spun vecinii.
Rodica Miron s-a opus acțiunii, după care s-a internat în spital, de unde a lansat o petiție împotriva autorităților care i-au oprit padocul dintre case.

Locuitorii disperați din Moara de Vânt au ajuns cu jalba în Consiliul Local. Chirica a acționat abia în al 12-lea ceas, după ce-a ignorat, ani de zile, afacerile de la Padoc

Chirica și-a făcut imagine la biserică

Seara, la slujbă, Mihai Chirica a mers la biserica din zona caselor din Moara de Vânt. Pentru imagine. Unii locuitori ai zonei chiar l-au crezut. „Este domnul pensionar de la Apavital care apare în filmarea REPORTER care era pur și simplu entuziasmat că primarul i-a strâns mâna și i s-a adresat. Așa funcționează manipularea. El a trăit în dictatură, are nevoie de un lider. Nu este conștient că, dacă nu erau alți oameni și ziarul care a făcut anchetă acolo, problema sa nu era rezolvată”, au mai spus martorii.

Article image
Rodica Miron figurează cu peste 1.000 de adopții de la Padoc, fiind de fapt un intermediar care a câștigat 150.000 de euro din afacere. Salubris lasă să-i scape toți banii, deși alte orașe din țară se ocupă direct de adopțiile internaționale. Pe străzile din Iași se plimbă lingouri de aur. Rodica Miron a înțeles perfect rețeta și a făcut o adevărată afacere din câini, dezvoltată ca o căpușă a Padocului Municipal de la Tome...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 24 Iunie 2019

Article image
* Vecinii spun că în curtea unei case din zonă sunt între 100 și 170 de câini în permanență * Câinii ar fi,de fapt, marfă pentru export, adusă inclusiv de mașinile hingherilor de la Salubris * Câinii sunt duși în țări din UE, cu o frecvență de un transport pe lună * Povestea are și o latură horror: animalele ar fi îngropate în curtea casei, care a devenit în timp un osuar de câini * Proprietara casei, Rodica Miron, este...
Autor cristi tanasa Anchete 19 Iunie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30