fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 08 Martie 2019

De 8 Martie, în spațiul public vorbim despre excepționalismul în muncă al femeilor, despre aportul pe care acestea îl aduc zi de zi, cu devotament și multă dăruire. În același timp, trebuie s-o recunoaștem, îndeosebi ca bărbați, că și ipocrizia se instalează pentru o zi în mass media sau pe wall-ul de Facebook. Întotdeauna trebuie să ne gândim că suntem abia la început în privința egalității de șanse între bărbați și femei în România și în Europa, chiar dacă s-au făcut pași semnificativi. Iar politica este poate cel mai grăitor exemplu al „pașilor mărunți“, o lume încă populată de bărbați într-o proporție covârșitoare.

Publicat in Politica Locala
United Business Center (UBC), componenta office a ansamblului mixt Palas Iași, a invitat angajații companiilor prezente în clădirile de birouri să întâmpine primăvara cu fapte bune. Aceștia au cumpărat mărțișoare cu povești emoționante, contribuind, în același timp, cu donații de peste 7.000 de lei la susținerea activității unor centre pentru persoane din categorii defavorizate.

Publicat in Social
Președintele Parlamentului European Antonio Tajani, a transmis o scrisoare oficială Consiliului UE prin care în informează despre faptul că propunerea Legislativului european pentru șefia Parchetului european este Laura Codruța Kovesi.

Publicat in Eveniment
Deputatul de Alba, Florin Roman, a prezentat vineri, într-o conferință de presă o serie de acuzații grave la adresa PSD. ”Îi acuz deschis de spălare de bani și deturnare de fonduri (…) Vă pun la dispoziție o copie după actul de control a Autorității Electorale Permanente. Este principalul motiv pentru care PSD a schimbat în regim de urgență conducătorul Autorității Electorale Permanente și și-a pus acolo omul care de fapt se face responsabil de spălare de bani și de deturnare de fonduri în special pentru bani negri pentru partid și pentru plata la negru și în alte cazuri prin firme a unor jurnaliști pe care îi vedeți în studiourile centrale de televiziune, în special de la Antena 3 și România TV care sunt prezentați ca și analiști independenți dar care beneficiază la greu de susținerea financiară a Partidului Social Democrat” a spus Florin Roman.

Publicat in Parlament
O delegaţie formată din 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţe de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge în data de 4 aprilie la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români, a anunţat vineri Cristian Danileţ, transmite Agerpres.

Publicat in Justitie
Iarna nu se lasă dusă uşor din România. De duminică, 10 martie, se întorc ninsorile, vântul puternic, iar temperaturile scad dramatic, cu până la 15 grade Celsius.

Publicat in Vremea
Un bărbat din Gorj a reclamat la ITM că angajatul unei frizerii a refuzat să îl tundă, ”plictisit probabil de locul de muncă”. O altă sesizare inedită a fost făcută de o persoană l-a reclamat pe patronul unui atelier de tâmplărie că lucrează „la negru”, adică „numai pe întuneric”.

Publicat in Social

Nicuşor Dan a semnat, joi seara, protocolul de constituire al alianţei electorale ”Alianţa 2020 USR-PLUS”, după ce s-a reînscris în Uniunea Salvaţi România. El mai spune că va demisiona din partid ”după ce formalităţile se vor fi terminat.”


Publicat in Parlament
Primarul PSD al comunei Săvineşti din județul Neamț se alătură protestului iniţiat de afaceristul sucevean Ştefan Mandachi, pentru construcţia de autostrăzi, şi va întrerupe activitatea primăriei pe data de 15 martie, la ora 15,00, timp de 15 minute, transmite Agerpres.

Publicat in Administratie Locala