Luni, 23 04 2018
Revoltător! Ce pedeapsă va primi elevul care și-a bătut profesoara cu o țeavă de calorifer

Revoltător! Ce pedeapsă va primi elevul care și-a bătut profesoara cu o țeavă de calorifer

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, elevul de 12 ani nu poate fi exmatriculat, pentru că regulamentul şcolar nu permite acest lucru şi nici nu poate fi mutat disciplinar la o altă unitate şcolară, pentru că şcoala la care învaţă este singura din localitate.

Reprezentanţii ISJ Vaslui au stabilit, însă, să includă elevul într-un program de consiliere psihologică, având în vedere că profesorii, elevii şi părinţii, deopotrivă, afirmă că are grave probleme de comportament.

„Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională va oferi întregul suport pentru a oferi acestui elev consiliere de specialitate. Este evident că are nevoie de sprijin psihologic, pentru că este scăpat complet de sub control. Consilierea psihologică nu se poate realiza fără acordul părinţilor. Dacă ei nu ăşi dau acordul, nu putem face nimic. Noi aşteptăm, totuşi acordul părinţilor. Aceştia au fost convocaţi luni la şcoală, când se vor întâlni cu un psiholog din cadrul CJRAE", a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

 

În privinţa notei la purtare ca va fi acordată elevului, urmare agresiunii comise asupra profesoarei de limba română, care îi este şi dirgintă, conducerea şcolii din Todireşti a precizat că nu s-a stabilit deocamdată cu cât va fi scăzută.

 

Anca Antip are 29 de ani şi predă limba română de şapte ani în localitatea Todireşti. Luni seara,după ce a a terminat ultima oră, în jurul orelor 18.10, la fel ca în fiecare seară, a plecat pe jos către casă. La nici 100 de metri distanţă, după ce a părăsit curtea şcolii, a fost atacată cu o ţeavă pe la spate. Atacatorul a fost recunoscut imediat de profesoară: un băiat de 12 ani, din clasa a VI-a, cunoscut ca fiind un elev cu grave probleme de comportament.

 

(Sursa: adevarul.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top