Marti, 24 04 2018
Ambasadorul Greciei în Brazilia, ucis la ordinul soției și al amantului aceteia

Ambasadorul Greciei în Brazilia, ucis la ordinul soției și al amantului aceteia

Ambasadorul Greciei în Brazilia ar fi fost ucis la ordinul soției lui și al unui polițist cu care aceasta avea o aventură, potrivit Globo TV care citează surse din poliție. Cadavrul ambasadorului Kyriakos Amiridis, în vârstă de 59 de ani, a fost descoperit joi seară.

 

Diplomatul dispăruse de luni, iar soția lui a anunțat miercuri la poliție că este de negăsit. Cei doi au împreună o fată de zece ani.

 

În cursul zilei de joi a fost găsit un cadavru într-un autovehicul incendiat din Rio de Janeiro și presa a speculat că ar putea fi vorba despre trupul ambasadorului dispărut. Poliția a confirmat că este într-adevăr corpul diplomatului pentru Globo TV.

 

De asemenea, anchetatorii au mai declarat pentru acest post de televiziune că suspectează că soția lui Amirids și polițistul Sergio Moreira cu care avea o aventură au pus la cale moartea acestuia și este posibil ca tot ei să fi și comis crima în casa în care diplomatul locuia alături de soția lui, într-o suburbiei a orașului Rio de Janeiro.

 

Atât soția lui Amiridis cât și polițistul brazilian au fost reținuți de poliție. Încă nu se știe dacă aceștia și-au chemat avocații.

 

De asemenea, doi alți suspecți se află în custodia poliției, dar nu au fost identificați.

 

Ziarul O Globo a scris, în cursul acestei zile, că anchetatorii au descoperit sânge pe o canapea din casa în care locuia diplomatul, iar Globo TV a transmis imagini cu poliția cărând o canapea în sediul anchetatorilor.

 

Un cadavru ars a fost descoperit, joi seară, în mașina pe care Amiridis și soția lui o închiriaseră. Mașina a fost parcată sub o autostradă în zona în care locuiau cei doi. Tot joi, poliția a confirmat că ambasadorul a dispărut luni seara când a plecat din casa familiei soției lui.

 

Incidentul este o nouă lovitură de imagine pentru Rio, la doar patru luni de când a fost gaza Jocurilor Olimpice, scrie presa internațională.

 

Cartierul în care a fost descoperită mașina este sub controlul unor grupări armate, formate din polițiști ieșiți la pensie și pompieri, care au legături politice. De multe ori, aceștia șantajează locuitorii din zonă, cerându-le bani și dacă nu acceptă îi amenință că vor lăsa cartelurile de droguri să preia controlul zonei. Aceste grupări armate au crescut în ultimii ani în Rio și de multe ori obțin favoruri de la politicieni sub promisiunea că le vor aduce voturi de la cartiere întregi dacă îi lasă să scape nepedepsiți pentru infracțiunile comise. Rata criminalității în Rio este în creștere și statul este plin de datorii, astfel că de multe ori nu reușește să plătească poliția și alți angajați bugetari la timp.

 

Ambasada Greciei în Brasilia încă nu a trimis un punct de vedere. De asemenea, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe grec Strasos Efthymiou a precizat că guvernul grec nu dorește să comenteze situația.

 

Amiridis a fost consulul Greciei în Rio din 2001 până în 2004. El a fost ambasador în Libia din 2012 până în 2016 când a fost mutat în Brazilia.

 

(Sursa: digi24.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top