Vineri, 27 04 2018
Aglomerație la Vama Albița. Se așteaptă mai bine de 70 de minute

Aglomerație la Vama Albița. Se așteaptă mai bine de 70 de minute

Zeci de autoturisme şi autocare se află la rând, marţi, pe sensul de intrare în ţară la Vama Albiţa, cel mai important punct de trecere a frontierei de pe graniţa de est a României, timpii de aşteptare depăşind 70 de minute. Aglomeraţie este cauzată de turiştii din Republica Moldova care petrec sărbătorile pe rit vechi în staţiunile din România, scrie News.ro.

 

Autorităţile de frontieră din Vama Albiţa au declarat că numărul autovehiculelor care intră în ţară este în creştere, fiind vorba în special despre turişti din Republica Moldova care vin în staţiunile din România pentru a petrece Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi. Numai în ultimele 24 de ore, aproape 10.000 de persoane şi 1.500 de maşini au intrat în ţară, ceea ce a făcut ca timpii de aşteptare să crească de câteva ori, depăşind 70 de minute. În consecinţă, autorităţile de frontieră au luat o serie de măsuri în cel mai important punct de trecere al frontierei de pe graniţa de est a României, prin suplimentarea personalului şi a arterelor de control.

 

„Atât pista destinată Corpului Diplomatic cât şi una de pe sensul de ieşire din ţară au fost transformate în artere de control pe sensul de intrare în România. La nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au constituit rezerve de personal care sunt pregătite să intervină, dacă situaţia o impune”, a declarat, marţi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

 

Autorităţile de frontieră vasluiene recomandă turiştilor din Republica Moldova să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei de pe graniţa de est a României, urmărind în acest sens aplicaţia on-line a Poliţiei de Frontieră.

 

(Sursa: digi24.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top