Luni, 17 12 2018
Bătrând suferind, umilit de personalul medical de la urgențe. Explicație: „Nu era o urgență de tip cod roșu” (VIDEO)

Bătrând suferind, umilit de personalul medical de la urgențe. Explicație: „Nu era o urgență de tip cod roșu” (VIDEO)

O filmare de 3 minute şi jumătate cu un bătrân suferind la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) a Spitalului Municipal Roman a provocat indignarea publică pe reţelele de socializare. Pe tot timpul filmării, vârstnicul care abia se ţine pe picioare sprijinit într-un băţ, repetă încontinuu cuvintele „Nu mai pot“, dar nici un medic, vreo asistentă sau paramedic nu îi acordă atenţie.

 

Din filmare se vede că deşi stă în faţa uşii de intrare, apoi în zona de acces a salonului unde sunt preluate urgenţele medicale, bătrânul este complet ignorat de personalul care trece pe lângă el. Mai mult decât atât, la un moment dat i se trânteşte şi uşa în faţă, pentru că, probabil, deranja activitatea din CPU.

 

Într-un răspuns al reprezentanţilor Spitalului Municipal Roman la imaginile care au stârnit un val de revoltă se precizează că pacientul are 84 de ani este purtător cronic de sondă urinară pentru un adenom de prostată şi se prezintă periodic la CPU Roman (de 7 ori în luna noiembrie 2016, de 6 ori în decembrie şi de 3 ori în aceste prime zile din 2017).

 

„Ieri, 5 ianuarie, la ora 8.51, a fost adus de ambulanţă la Centrul de Primiri Urgenţe unde a fost consultat de medicul urgentist care recomandă analize, EKG, consult chirurgical, este văzut de chirurg, de internist, i se recomandă tratament care este efectuat în CPU şi la domiciliu şi este trimis acasă cu ambulanţa. Astăzi, a venit din nou. Dumnealui fiind purtător cronic de sondă urinară, se întâmplă ca atunci când sonda se înfundă, doare. Dumnealui când se vaită, se vaită din cauza sondei urinare“, arartă reprezentanţii Spitalului Roman.

 

 

Conform comunicatului, pacientul nu a fost îngrijit în acele momente pentru că medicii erau ocupaţi cu urgenţe de tipul codului roşu.

 

„În momentul în care a venit, după cum se vede şi în filmuleţ, erau urgenţe (cod roşu), iar ca purtător de sondă urinară nu este o urgenţă de tip cod roşu. Ca atare a aşteptat dar nu a fost un timp de aşteptare foarte mare. Câteva minute. Perioadă după care a fost preluat de către medic, investigat din nou, schimbată sonda şi trimis la domiciliu cu ambulanţa”.

 

(Sursa: adevarul.ro)

Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top