Luni, 18 06 2018
Igor Dodon cere revocarea ambasadorului Mihai Gribincea: „A cam uitat cărui stat servește!”

Igor Dodon cere revocarea ambasadorului Mihai Gribincea: „A cam uitat cărui stat servește!”

Igor Dodon a anunţat că va cere Guvernului de la Chişinău revocarea ambasadorului în România, Mihai Gribincea, după ce acesta a declarat că este posibil ca decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu să fie declarat neconstituţional.

 

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocaţi ai unor politicieni din ţara de reşedinţă şi au cam uitat cărui stat servesc”, a scris Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

 

Preşedintele Republicii Moldova susţine că este şi mai grav „când aceştia fac comentarii politice în raport cu autorităţile statului care i-a trimis în misiune”.

 

„Aceasta vorbeşte fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat şi a conducerii acestuia. Anume în aşa mod pot fi etichetate declaraţiile ambasadorului moldovean la Bucureşti, care şi-a permis comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul său de Ambasador”, afirmă Dodon.

 

El anunţă că va cere Guvernului revocarea acestui ambasador şi „înlocuirea lui cu o persoană care înţelege mai bine atât competenţele diplomatice, cât şi interesele statului Republica Moldova”.

 

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a declarat într-o emisiune la Digi 24, că disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre cele două ţări. El a estimat, totodată, pe baza celor spuse de unii experţi, că decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional.

 

(Sursa: libertatea.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top