Duminica, 26 05 2019
Așteaptă să se întâmple o tragedie! Podul de la intrarea în Onești stă să se dărâme

Așteaptă să se întâmple o tragedie! Podul de la intrarea în Onești stă să se dărâme

Podul peste râul Trotuş, la intrarea în municipiul Oneşti, este motiv de îngrijorare pentru cei nevoiţi să-l traverseze. De mai bine de un an, bucăţi din construcţie se desprind zilnic şi circulaţia a fost restricţionată. Deocamdată, aceasta este singura măsură luată, cu toate că, în orice moment, ar putea avea loc o tragedie.

 

Podul construit peste râul Trotuş în 1980 a fost preluat de Consiliul Local Oneşti în 2002, de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. Dat în folosinţă fără a mai fi consolidat de-a lungul anilor, trecerea timpului şi-a pus amprenta asupra lui. Bucăţi mari se tot desprind şi nu este de mirare că, pentru pietoni, este o adevărată provocare să se aventureze pe acolo.

 

„Sincer, îmi este frică când văd, normal. Eu cred că până nu se întâmplă răul nu face nimeni nimic”, spune un localnic. Şi şoferii susţin că o tragedie ar putea avea loc în orice moment. „E jalnic. Mă gândesc că poate să se prăbuşească oricând."

 

„În ultimele luni au tot căzut câte un pic. Nu prea suntem în siguranţă, dar pe unde să trecem?", spune alt şofer. „Acum vreo lună de zile s-au adunat mai marii oraşului şi au făcut poze pe pod dar încă nicio măsură nu s-a luat."

 

 

În urma ultimei expertize s-a decis că partea dreaptă a podului, pe sensul de mers către oraş, să fie închisă pentru pietoni. În plus, traficul greu spre Oneşti a fost limitat la 40 de tone.

 

Viorel Gnatiuc, primar Oneşti: „Din păcate suntem în stadiul în care primăria a făcut toate demersurile către ministerul Transporturilor de a preda podul în vederea reparării. Am făcut şi expertiza tehnică solicitată de domnul ministru. Ultima expertiză tehnică este făcută în luna ianuarie 2017."

 

Zeci de pietoni şi sute de maşini trec zilnic pe acest pod.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top