Părinți iresponsabili: Aproape o treime dintre copiii din Suceava nu au fost vaccinați, deși sunt doze suficiente

Părinți iresponsabili: Aproape o treime dintre copiii din Suceava nu au fost vaccinați, deși sunt doze suficiente

În judeţul Suceava, aproape 12% dintre părinţii ce au copiii înscrişi la medic de familie au refuzat să-i vaccineze pe cei mici, semnând chiar pentru acest lucru. Numărul celor ce nu şi-au vaccinat copiii ar fi mult mai mare, ridicându-se undeva la 30%, conform datelor obţinute de către cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

 

În luna iulie 2017, în tot judeţul Suceava au fost vaccinaţi 2.006 copii. Numărul este destul de mare faţă de luna iunie, când mult mai puţini copii au fost imunizaţi împotriva rujeolei. Chiar şi aşa, mai sunt mulţi minori ce nu au fost vaccinaţi, reprezentanţii DSP cerându-le medicilor de familie să încerce să-i imunizeze într-un timp cât mai scrut.

 

Cei mai mulţi copii nevaccinaţi sunt la grupa de vârstă 5 – 9, unde părinţii acestora au refuzat să-şi prezinte odraslele la vaccinat sau pur şi simplu nu au fost de acord cu administrarea vaccinului.

 

La nivelul judeţului Suceava, dozele de vaccin ROR au ajuns la medicii de familie, numărul lor fiind suficient pentru ca toţi copii sucevenilor să poată fi vaccinaţi.

 

„La grupa de vârstă 5 – 9 ani sunt copii care nu au nicio doză de vaccin ROR administrată, iar aici merge cel mai greu vaccinarea. Sunt părinţi care refuză consecvent vaccinarea copiilor de la naştere. În cursul lunii iulie s-au vaccinat împotriva rujeolei doar 173 de copii din această categorie de vârstă, care nu aveau nicio doză de vaccin în antecedente”, a precizat Cătălina Zorescu, șeful interimar al DSP Suceava, pentru „Adevărul”.

 

Din informaţiile oferite de DSP Suceava ar fi undeva la circa 1.200 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani care nu au foc vaccinaţi corespunzător.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top