Luni, 21 01 2019
Pădurar din Bacău, rănit grav de ursoaica pe care tocmai o eliberase din laț

Pădurar din Bacău, rănit grav de ursoaica pe care tocmai o eliberase din laț

Un pădurar de 45 de ani din județul Bacău a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de o ursoaică pe care o eliberase din laț împreună cu alți colegi. Bărbatul a fost salvat de un alt pădurar, care a lovit animalul cu un par în cap, însă fără a-l răni.

 

O ursoaică eliberată din lațul în care era prinsă în localitatea băcăuană Mănăstirea Cașin a fost la un pas să omoare un pădurar. Bărbatul de 45 de ani a fost atacat la scurt timp după ce animalul a început să-și revină din efectul tranchilizantului administrat pentru a putea fi eliberat din capcană. Pădurarul rămăsese, împreună cu alți trei colegi și cei doi polițiști de la postul comunal, să supravegheze ursoaica pentru a vedea dacă nu revine în sat odată cu eliberarea sa.

 

Aflat la aproximativ 35-40 de metri de grupul de oameni, animalul a luat-o la fugă către aceștia. În consecință, pădurarii au început să tragă focuri de armă în aer în speranța că o vor putea speria. Ursoaica nu a reacționat și a continuat să alerge spre polițiști și pădurari, moment în care unul dintre aceștia din urmă s-a împiedicat, fiind ajuns din urmă și atacat de animal.

 

Pentru a-l putea salva pe pădurar, unul dintre colegi a lovit animalul cu un par în cap, astfel fiindu-i distrasă atenția. Ulterior, ursoaica a coborât la râu, a băut apă și apoi a fugit în pădure.

 

Bărbatul de 45 de ani a fost transportat, mai întâi, la Spitalul Municipal Onești, de unde, după stabilizare, a fost luată decizia transferării la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

 

„Pacientul este internat la Secția de Chirugie Plastică, fiind, în prezent, în afara pericolului. Pe lângă plăgile mușcate și zgâriate, bărbatul are inclusiv fracturi la membre”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneț, pentru Libertatea.

 

Specialiștii Direcției Silvice Bacău cred că ursoaica din zona Mănăstirea Cașin a fost prinsă în laț în momentul în care a coborât în sat după mâncare. De altfel, în timpul aceleiași intervenții, pădurarii au mai eliberat încă o ursoaică. Acest animal însă a fugit direct în pădure după ce și-a revenit de sub efectul tranchilizantului.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Januarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top