Luni, 10 12 2018
Poliţia evocă un atentat planificat, comis la New York în numele ISIS

Poliţia evocă un atentat planificat, comis la New York în numele ISIS

 Atentatul de la New York a fost comis marţi în numele grupării Statul Islamic, după ce a fost pregătit timp ce mai multe săptămâni, a declarat miercuri adjunctul şefului Poliţiei din New York (NYPD) John Miller, relatează AFP.

Atacatorul rănit, Sayfullo Saipov, un uzbek în vârstă de 29 de ani, a fost interogat pe spatul de spital. ”Potrivit anchetei efectuate în această noapte, se pare că domnul Sayfullo Saipov planifica acest (atentat) de mai multe săptămâni”, a declarat Miller. ”El a făcut-o în numele Statului Islamic, iar printre obiectele descoperite la faţa locului se afla un mesaj” manuscris în arabă în care este citată gruparea jihadistă, a declarat în această conferinţă de presă. John Miller a confirmat astfel identitatea suspectului. Sayfullo Saipov nu era vizat de vreoanchetă înainte să treacă la fapte.

Primarul New Yorkului Bill de Blasio a denunţat, anterior, în aceeaşi conferinţă de presă, un atentat ”odios”, care ”vizat Statele Unite ale Americii,care a vizat New Yorkul, care ne-a vizat poporul” şi care a încercat să ”submineze moralul, să ucisă şi să ia vieţi”. El a subliniat că atacul a vizat ”să ne spargă valorile, moralul”.”Acest atac vizând persoane inocente vizează să-ifacă pe newyorkezi să creadă că nu mai pot să trăiască liniştiţi”, a subliniat primarul.

”Însă noi nu ne vom lăsa demoralizaţi, destabilizaţi”, a îndemnat el, reafirmând că Maratonul va fi menţinut duminică dimineaţa şi exprimându-şi satisfacţia că Halloweenul a fost sărbătorit, marţi seara, în pofida atacului. New Yorkul este ”un loc care ştie să reziste, un loc puternic”, a dat asigurări de Blasio. ”Sunrem puternici. ştim că suntem protejaţi şi ştim că acest oraş nu se lasă”, a subliniat primarul.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top